Ittas vezetés. Nem szép dolog, de megtörtént! Kb mire számíthatok?
Biztos 0,8 feletti, mert akkor közigazgatási eljárásban nem vonnak be jogsit, hanem fix 150.000 Ft bírság a helyszínen.
Tehát efölött valahol...
igen, 0,8 felett volt...kicsit utánakérdeztem nekem olyan infóm van: kb 200-300 e ft bírság, 1 év jogsi nélkül és újra vizsga 140e ft-ért. az erkölcsiről nincs infóm. ja és azt halottam h 60 nap az értesítés...tuti megőrülök addig.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
07:24-es vagyok.
Ha 0,8 felett volt akkor alapesetben 1-2 illetve néha 3 év között szabják ki a vezetéstő eltiltást. Akinek 6 hónap vagy annál több időre veszik el a jogsiját annak újra kell vizsgázni, ami átlagos esetben 100-150ezer forint, de ez lehet több is kevesebb is. Annyit még érdemes tudni, hogy ez nem egy sima vizsga, illetve tanfolyam, hanem egy speciális utánképzés amit a közlekedési főfelügyelet végez.Először felmérik milyen állapotban/szinten vagy, ebbe van kresz, pszichológia illetve vezetés teszt. Majd besorolnak és el kell járni egy tanfolyamra és orvosi pszichológia foglalkozásokra. A pénzbüntés általában 200-300 ezer, bár én hallottam egy olyat hogy 2010-tól 400-700 ezerre emelték a limitet, de ezt nem tudom megerősiteni. Érdemes egy kérelmet benyujtani majd, hogy enyhitsék a büntetést illetve részletfizetésre adjanak lehetőséget. Csak sok indoklást irj majd bele pl. hátrányos helyzet( nem baj ha nem de ird bele, nem ellenőrzik), munkád, megélhetésed függ a vezetéstől, nem volt még semmilyen ügyed stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!