Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A török barátom anyja kutakodo...

A török barátom anyja kutakodott utánam. Ez jót jelenthet vagy rosszat?

Figyelt kérdés

Megismertem Magyarországon egy török srácot. Együtt voltunk egy pár hónapot, amikor hazament (a suli miatt), egyikünk sem akarta abbahagyni. Beszélgetünk kb mindennap viberen. Ma is beszéltünk, egyszer csak csörög a telefon. Aztán le is rakta. Kiderült az anyja hívott fel, megnézte az üzeneteinket (állítólag nem tud angolul). És fel akart hívni. Még nem lettünk bemutatva egymásnak.

Nem tudom mit mesélt rólam a barátom, mesélt-e. Közös képeink vannak - eléggé félreérthetetlen, hogy van köztünk valami (a karjaiban vagyok vagy megcsókol, ilyen képek). A Pesten készült képeit biztosan megmutatta, de az ilyen magánjellegűeket nem tudom megmutatta-e. Miért nézte meg az anyja az üzeneteket? Mit jelenthet, hogy fel próbált hívni? Jót jelenthet (beszélt talán rólam és komolyabban akarja a dolgot?) vagy rosszat (egy idegen nő ne akarjon semmit a fiától?)? Nem ismerem ezt a kultúrát.

A barátom 21 éves én 24.

2015. febr. 9. 23:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
72%
Lehet, hogy figyelmezetetni akart.
2015. febr. 9. 23:54
 2/14 anonim ***** válasza:
75%

"Nem ismerem ezt a kultúrát."

Ez a nagy baj. Tudom, nem fogod megfogadni, de egy jó tanács: maradjatok meg barátnak.

2015. febr. 10. 00:04
 3/14 A kérdező kommentje:

1-es: mire figyelmeztetni?

2-es: annyira ismerem, amire te gondolsz. Hanem hallottam Törökországban élő magyar nőktől, hogy vannak hagyománytisztelő családok és olyanok, akik kevésbé tartják a hagyományokat, nem mindenki engedi, hogy európai nővel kerüljenek komolyabb kapcsolatba, a gyerek nem szállna szembe a szüleivel stb - inkább ilyesmikre gondoltam.

2015. febr. 10. 00:40
 4/14 anonim ***** válasza:
66%
Kérdezz rá a srácnál, hogy az anyja mit szólna egy ilyen kapcsolathoz. Konkrétan vallási okokra is kérdezz rá. Az is érdekes lehet, hogy az anyja mekkora hatással van rá, mennyire befolyásolható a barátod. Mondjuk ezt ne kérdezd meg, de puhatold ki. Egyébként én is óva intelek a kapcsolattól.
2015. febr. 10. 02:05
 5/14 anonim ***** válasza:
77%

Tanulmányozd a török kultúrát és a kulturális különbséget!

Feltételezem, a fiú muszlim, az iszlám vallással sem lenne ártalmas megismerkedned!

Amúgy, ha a srác echte magyar lenne, akkor sem kéne csodálkoznod, hogy "anyósod" megismerni szándékozik.

.

Minden esetre, a srác anyja nem elmaradott -ha a hagyományokat tiszteli is!- hiszen járatos az internet használatában és a viber sem káromkodás szemében...

2015. febr. 10. 06:01
 6/14 Andizsuzsi ***** válasza:
És mit akart vajon az anyja tőled, ha sem angolul, sem feltehetően magyarul nem beszél? Honnan tudod, hogy egyáltalán ő volt?
2015. febr. 10. 10:06
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. :)

Gondolom arra volt kíváncsi, hogy kivel beszélget (fiú vagyok-e vagy lány :D).

Azért vannak normális törökök is :D Nem én vagyok az egyetlen az ismeretségei körömben, akinek török párja van. Mondom, hogy az alapoknak utána jártam.

Nekem is eszembe jutott, hogy lehet, hogy nem az anyja volt.

Aki ennyire le akar róla beszélni az mire alapozza?

Náluk nincs több nejűség és nem tartják a nőket rabszolga sorban.

2015. febr. 10. 11:10
 8/14 anonim ***** válasza:
24%
Mehmet Karcsikáról hallottál-e már? :(
2015. febr. 10. 13:28
 9/14 anonim ***** válasza:
73%

" Nem én vagyok az egyetlen az ismeretségei körömben, akinek török párja van." nem, nem, neked NINCS török PÁROD, tévedésben vagy. AKkor lenne török PÁROD, ha már a felesége lennél. Az iszlámban nincs együtt alvás házasság előtt, a szigorúbbaknál még csak érintés sincs, nem hogy csók tehát NEM A PÁROD - azok alapján amit leírtál, pláne.

Még az is lehet, hogy a felesége hívott fel téged :) - mert lehet h lebukott az ürge. :) Győződj meg róla, hogy az anyja - viberen is van már kamerás chat, kedves férj-jelölt akkor fordítson :)

Ha "járás"-ra kellesz csak, nem házassággal, akkor felejtős, csak használni akar, mint európában ezt gyakran is csinálják eu-s nőkkel, én a helyedben akkor menekülnék mert a vadházasság bűn az iszlámban, esélyed sincs, ha semmit nem tudsz a vallásáról. Ha komolyan gondolja, akkor meg azt már tudnád.

SZóval akarj beszélni "anyukával". Ha hárítja, lehet, hogy nem is anyuka az anyuka :)

2015. febr. 10. 14:14
 10/14 A kérdező kommentje:

Persze, hogy szeretnék az anyjával beszélni.

AZ OLYAN HOZZÁSZÓLÁSOKTÓL LÉGYSZI KÍMÉLJETEK MÁR, AKIK LE AKARNAK BESZÉLNI. ÉN ISMEREM A SRÁCOT NEM? Igen, muszlim, de nem arab! Elsősorban olyanok válaszát szeretném, akiknek török barátjuk van!

Szerintem normális ember (pláne, ha még egyetemista), akkor nem akar 3 hónap ismeretség után házasodni.

Persze, hogy akarok az anyjával beszélni. :)

Az török exbarátnőjével is "liberális" volt a kapcsolata (azaz egymáshoz értek). Persze nem akarok a krv@ja lenni, erre azért figyelek.

Viszont az alapvető kérdésemre még mindig úgy érzem, hogy nem kaptam választ. -.-

Jobb lett volna úgy kiírnom a kérdést, hogy nem árulom el, hogy török.

2015. febr. 10. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!