Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Teremtés, vagy evolúció?

Teremtés, vagy evolúció?

Figyelt kérdés
Ki mit gondol erről? Tudományos érveket kérek mind két részről! Köszönöm! :)
2015. febr. 8. 10:50
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
0%
Figyeljetek srácok. Felőlem azt írtok, amit akartok. Én írtam egy két gondolatindítót,ami alapján elkezdhettetek volna Isten felé közelíteni. A Ti szabad választásotokat Isten sem kérdőjelezheti meg, így én sem tehetem. Válaszaitokból kitűnik, hogy bármit írok, akkor is az evolúcióban fogtok hinni. Legyen Nektek, én pedig Jézusban hiszek és a teremtésben. Ti az örök halálban hisztek, nekem már most örök életem van,hála Isten kegyelmének. Imádkozom Értetek, mert nem biztos hogy tudjátok, mit csináltok. Ha pedig ez szándékos, akkor (is) lelketek rajta. Még egyszer: Isten megbékélt Veletek is Jézusban békéljetek meg Ti is Vele.
2015. júl. 13. 19:30
 22/30 anonim ***** válasza:

"nekem már most örök életem van,hála Isten kegyelmének"

Nem vagyok hívő, de ilyen durvát azért rég nem olvastam/hallottam xd :D

Én meg már belenyugodtam az örök halálba, mitsem istenítsem azt, akit te is :")

Csak aztán nehogy ketten kelljen megállnunk és felelnünk Allah előtt xd Kicsit kellemetlen lenne...

2015. júl. 13. 19:34
 23/30 anonim ***** válasza:
0%

Én nem megyek ítéletre és akármilyen jelzővel is illetsz, nem számít, inkább csak megerősít a hitemben, bár nincs szükségem rá.

Róma

8,1 Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, a kik Krisztus Jézusban vannak, [Gal. 3,13.5,24.] kik nem test szerint járnak, hanem [rész 7,22.] Lélek szerint.

8,2 Mert a Jézus Krisztusban való élet lelkének törvénye megszabadított engem a bűn és a halál törvényétől.

János

3,18 A ki hiszen ő benne, el nem kárhozik; a ki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.

Róma

1,18 Mert nyilván van az Istennek haragja mennyből, az embereknek minden hitetlensége és hamissága ellen, kik [Zsolt. 5,5.6.] az igazságot hamissággal [vers 21.23.25.] feltartóztatják.

1,19 Mert a mi az Isten felől tudható nyilván van ő bennök; mert az Isten megjelentette nékik: [Csel. 14,17.]

1,20 Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek.

1 Kor

1,18 Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, a kik [Róm. 1,16.] elvesznek; de nekünk, [2 Kor. 4,3.] kik megtartatunk, Istennek ereje.

Még Előtted is nyitva a lehetőség.

2015. júl. 13. 19:44
 24/30 anonim ***** válasza:
0%
És nem értem, miért jó belenyugodni az örök halálba? Semmit nem kell tenned, csak elfogadod Jézus ingyen kegyelmét és ha ezt szívből teszed, szellemben újjászületsz és máris átmentél az örök életbe. A testem nekem is meghal egyszer, de a szellemem a Mennyben lesz a testem feltámadásáig (Krisztus visszajövetele). Én szellemben mondtam, h már most örök életem van, de Ti testiek nem ismeritek a szellemi beszédeket, szellemi igazságokat.
2015. júl. 13. 19:47
 25/30 anonim ***** válasza:
0%

János

4,24 Az Isten szellem: és a kik őt imádják, szükség, hogy szellemben és igazságban imádják.

2015. júl. 13. 19:49
 26/30 anonim ***** válasza:

"Semmit nem kell tenned, csak elfogadod Jézus ingyen kegyelmét"

Akkor a tízparancsolat és a többi csak dísznek van?

"És nem értem, miért jó belenyugodni az örök halálba?"

Büszkeség, elviség, magamhoz való hűség és igazságosság. Többek között ezek szabnak gátat vallási hitemnek, de ahogy látod nem bánom. Többek között azért, mert meghalni sem olyan rossz, mint ahogyan azt képzeled. Kb. a keresztényekkel megegyező számú ember éppen arra törekszik, hogy semmivé váljon :D És szerintem ez valami ördögien érdekes az emberiségben :-)

2015. júl. 13. 19:56
 27/30 anonim ***** válasza:

Kérdésed jogos él logikus. A Tízparancsolat a bűnk okáért adatott:

Róma

3,19 Tudjuk pedig, [Gal. 3,10.22.] hogy a mit a törvény mond, azoknak mondja, a kik a törvény alatt vannak; hogy minden száj bedugassék, és az egész világ Isten ítélete alá essék.

3,20 Annakokáért a törvénynek cselekedeteiből egy test sem igazul meg ő előtte: [Gal. 2,16.] mert a bűn ismerete [Róm. 7,7.] a törvény által vagyon.

3,21 Most pedig törvény nélkül jelent meg az Istennek igazsága, [rész 1,17.] a melyről tanúbizonyságot tesznek a törvény és a próféták; [Csel. 10,43.]

3,22 Istennek igazsága pedig a Jézus Krisztusban való hit által mindazokhoz és mindazoknak, a kik hisznek. Mert nincs [Gal. 3,28.] különbség,

Galata

2,16 Tudván azt, hogy az ember nem igazul meg a törvény cselekedeteiből, hanem a Jézus Krisztusban való hit által, mi is Krisztus Jézusban hittünk, hogy megigazuljunk a Krisztusban való hitből és nem a törvény cselekedeteiből; Mivel a törvény cselekedeteiből nem igazul meg egy test sem. [Róm. 3,20-28.]

Már új parancsolat van érvényben nem a Tízparancsolat:

János

13,34 Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást [rész 15,12. 3 Móz.19,18. Mát. 22,39. Gal. 6,2. Jak. 2,8. 1 Pét. 1,22. 1 Ján. 2,5.8- 10.3,11.4,16.21.] szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.

Róma

13,8 Senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak azzal, hogy egymást szeressétek; mert a ki szereti a felebarátját, a törvényt betöltötte. [Ján. 13,34.35. Gal. 5,14.]

13,9 Mert ez: Ne [2 Móz. 20,13-17.] paráználkodjál, ne ölj, ne orozz, hamis tanubizonyságot ne szólj, ne kívánj, és ha valamely más parancsolat van, ebben az ígében foglaltatik egybe: Szeressed felebarátodat mint temagadat.

13,10 A szeretet nem illeti gonoszszal a felebarátot. Annakokáért a törvénynek betöltése a szeretet. [Mát. 22,37-40. 1 Tim. 1,5.]

Természetesen jogodban áll a megsemmisülést választani, de előtte érdemes megismerni Isten kegyelmét Jézusban és ennek áldásait. Ha büszke vagy, akkor ne hagyd befolyásolni magad. Nyilván ebbe beleértem most magamat is, de beleértem az evolúciót is. Ne a magad elhatározása szerint válassz hitet magadnak, hanem az abszolút igazság megismerése szerint. Sajnos jól mondod: "ördögien érdekes:( Azt nem hagyod, hogy én az igazság szerint befolyásoljalak, de hagyod a sátánnak, hogy a hazugság szerint befolyásoljon. Ez nem büszkeség. Légy igazán büszke és vizsgáld meg alaposabban, hogy mit mond a két fél. Adj esélyt Isten szavának is

2015. júl. 13. 20:09
 28/30 anonim ***** válasza:
0%

Galata

3,22 De az Írás mindent bűn alá rekesztett, hogy az ígéret Jézus Krisztusban való hitből adassék a hívőknek.

3,23 Minekelőtte pedig eljött a hit, törvény alatt őriztettünk, egybezárva az eljövendő hit kinyilatkoztatásáig.

3,24 Ekként a törvény Krisztusra vezérlő mesterünkké lett, hogy hitből igazuljunk meg. [Róm. 10,4.]

3,25 De minekutána eljött a hit, nem vagyunk többé a vezérlő mester alatt.

3,26 Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. [Ján. 1,12.]

3,27 Mert a kik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöztétek fel. [Róm. 6,3.13.14.]

3,28 Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.

3,29 Ha pedig Krisztuséi vagytok, tehát az Ábrahám magva vagytok, és ígéret szerint örökösök.

2015. júl. 13. 20:12
 29/30 anonim ***** válasza:
0%

Róma

10,4 Mert a törvény vége Krisztus [Gal. 3,24. Ján. 3,16.18.] minden hívőnek igazságára.

Bocsánat a sok postért!

2015. júl. 13. 20:13
 30/30 anonim ***** válasza:

Természetesen evolúció.

Tudományos érvek:

- A teremtéstörténetről a bibliatudomány már bizonyította, hogy szimbolikus leírás. Ennek összefoglalását lásd: Rózsa Huba professzor: Őstörténet című művében.

- Az evolúció melletti tudományos érvek: fosszíliák, elcsökevényesedett szervek, genetikai vizsgálatok, az élőlények embrionális azonossága kezdeti fázisban. Meg úgy általában az evolúciós pszichológia mint jelenség, amely nem működnek, ha nem lenne igaz az alapfeltevés, miszerint létezik evolúció.

2019. aug. 13. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!