Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az olaszok és a franciák...

Az olaszok és a franciák tényleg nem túlzottan szeretnek tusolni/fürdeni?

Figyelt kérdés

Azt hallom már nem az első embertől, hogy nekik természetes a heti egyszeri tusolás, és nem is értik, miért kéne többször és azért hát némelyiknek szaga is van.

Én személyesen eddig csak a görögöknél tapasztaltam hasonló felfogást, akiket én ismertem (pedig egyetemista fiatalok voltak) bőven elégnek tartották a heti egyszerit, és nem értették, miért kéne többször.

Ez igaz úgy általánosságban az olaszokra és franciákra is?

2015. jan. 22. 10:15
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

Ez több nyugati országban is természetes. Naponta többször is mosakodnak, de tusolni ritkábban. Kádban fürödni még ritkábban.

Csak nálunk szokás állandóan tusolni és fürödni.

2015. jan. 22. 11:05
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Sok nyugati országban így vannak vele, nem csak olasz meg francia.
2015. jan. 22. 11:10
 3/10 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, nálunk sincs másképpen. Aki a legtöbbet hangoztatja, az a leg-ágrólszakadtabb és késztetést érez arra, hogy állandóan ezt szajkózza, mármint hogy ő mennyit fürdik... Ez olyan, mint az olvasás: vannak akik vásárolják a könyveket, töltik meg a polcokat, de nem olvassák el soha. Viszont igen jól mutat...
2015. jan. 22. 15:42
 4/10 A kérdező kommentje:

ez hülyeség, már bocs, sztem tök alap h reggel és este tusolunk.

hogy a frászba lehet élni úgy h 1 hétig se tusolunk?

2015. jan. 22. 17:45
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem a franciáknál régebben volt jellemző, nem hiába foglalkoznak annyit parfümökkel.

Az olaszokról ilyet még nem hallottam. Személyes tapasztalat alapján inkább kényesek mindenre, beleértve a tisztaságra is, és ha nincs bidé (ami francia találmány) egy fürdőszobában, akkor képesek letusolni vécézés után... :D

A németekről viszont nagyon sokszor hallom, hogy hetente fürdenek, de nem zavarja őket, ha másnak mosakodási kényszere van.

2015. jan. 22. 21:17
 6/10 A kérdező kommentje:
a németek is? hát egyre jobb ... akkor ezek szerint csak mi tisztálkodunk rendszeresen?
2015. jan. 22. 22:23
 7/10 anonim válasza:

Istenem, ezt az altalanositast...

ha a nyugati orszagokban senki nem furdik, akkor kozep- es kelet-europaban meg mindenki lop.

na, hogy tetszik?

en csak franciaorszagrol tudok nyilatkozni, de en sem ismerek mindenkit. viszont azert ket ev alatt volt szerencsem egy-ket emberhez, sot, jelenleg egy csaladdal elek, ahol a gyerekek mar akkor le vannak cseszve, ha egy nap nem furdenek.

regebben eselyes, hogy nem furodtek ennyire gyakran, ahogy elottem is irtak, nem veletlen innen indult a parfumipar, de mar nem a 15. szazadban vagyunk (bar megjegyeznem, akkor nem csak a nyugatiak nem furodtek, hanem kb senki ^^)

2015. jan. 23. 16:25
 8/10 A kérdező kommentje:

de ne viccelj, a kérdésem pont a személyes tapasztalataimból indult !

általánosítás vagy sem, eléggé igaz. ja hogy a magyarok lopnak? oké, elismerem, az is csak mondjuk legyen 90%, és akkor alábecsültem. most nem?

szal sztereotípiának tűnik, de aztán annyira mégse az ...

2015. jan. 24. 23:42
 9/10 anonim válasza:

Azt hittem nem tudod uberelni magad, de sikerult.

Ertem en, hogy sajat tapasztalat, de te szemelyesen ismered az osszes gorogot, nemetet, angolt, franciat, vagy mi a fene, hogy ekkora hatalmas eletbolcsessegeket tudsz levonni azokbol a hatalmas tapasztalataidbol ?

A 90%-os lopos kijelentesedre meg inkabb nem reagalok. Vagy de, megis. Fos az helyzet Magyarorszagon, az teny, de azert ez eleg eros tulzas, amit te odabiggyesztettel.

2015. febr. 2. 14:46
 10/10 A kérdező kommentje:
áhh ne viccelj, sztem alá becsültem, ezt fenntartom :(
2015. febr. 2. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!