Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi lesz azzal a sok emberrel...

Mi lesz azzal a sok emberrel vasárnap, ha nem mehetnek a PLAZÁBA?

Figyelt kérdés
Ha vasárnap jársz a plazákban ,csak egy része vásárol az embereknek,nagy részük csak az időt próbálja elcseszni ,mert nem bír más programot kitalálni,a tömbben meg megőrül.Télen meleg van ,nyáron hűvös ,mi kell még ?
2015. jan. 19. 08:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
37%

Majd mennek szombaton.

Vasárnap meg otthon maradnak vagy elmennek egy szabadtéri rendezvényre.

Valami azért biztosan nyitva lesz. Pl. a mozik nem hiszem, hogy bezárnak és a kajáldák sem. És a legtöbben úgy is enni, ücsörögni, beszélgetni jártak a Plázákba.

2015. jan. 19. 09:01
 2/16 Shai-Hulud ***** válasza:
77%
Majd mennek Semlyén háza elé bámészkodni, és az időt elcseszni. :-)
2015. jan. 19. 09:04
 3/16 Shai-Hulud ***** válasza:
50%

"Valami azért biztosan nyitva lesz. Pl. a mozik nem hiszem, hogy bezárnak és a kajáldák sem."

Miért??? Nekik nem jár a szabad vasárnap? Ők nem lehetnek együtt a családjukkal?

Sőt, terjesszük ki a dolgot, szerintem a tűzoltóknak is jár a vasárnap, úgyhogy vasárnap legyen tilos tüzet okozni.

Meg persze betegnek lenni, vagy lopni, betörni is, mert az orvosoknak, rendőröknek is jár a vasárnap. De ez nem is kérdés, mert villamos áram, és hírközlés sem lesz, mert a szolgáltatók is vasárnapoznak.

Egy esetleges háború esetén meg majd egyeztetünk az ellenséggel, hogy ugyan már, vasárnap ne támadjanak, mert akkor a katonák éppen szabadnaposak, és a családjukkal vannak...

2015. jan. 19. 09:11
 4/16 anonim ***** válasza:
57%

3: A vendéglátó helyek mindig is nyitva voltak hétvégén is. Minden nap.

A boltok nem.

Tehát ne hasonlítsd össze a kettőt.

Tűzoltóság, stb. annak meg pláne semmi köze ehhez.

Neked miért fáj, hogy valakinek nem kell dolgoznia vasárnap? :)

2015. jan. 19. 09:24
 5/16 Shai-Hulud ***** válasza:
81%

"A vendéglátó helyek mindig is nyitva voltak hétvégén is. Minden nap. A boltok nem."

Nem igaz. Mióta szabad vállalkozni, mindig is voltak olyan boltok (alkalmazottal együtt!!!), amelyek nyitva voltak vasárnap. Egyszerűen azért, mert volt rá igény, és a piac az olyan, hogy KISZOLGÁLJA AZ IGÉNYEKET, amennyiben nem korlátozzák piacellenes lépésekkel a működését.

Vagyis ha van rá igény, akkor vannak vasárnapi boltok, ha nincs rá igény, akkor meg nincsenek. A piac tökéletesen jól szabályozza (szabályozná) önmagát.

Mint ahogy a munkavállalók is: ha van igény hétvégi munkára, akkor mindig lesz aki ÖNKÉNT vállalja (és nem "kényszerítik" munkavégzésre!)

___ ___

"Tűzoltóság, stb. annak meg pláne semmi köze ehhez. "

Miért is? Ott nem UGYANOLYAN emberek dolgoznak, mint a boltokban? Mikor tűzoltók / rendőrök / orvosok / villanyszerelők / távközlési szolgáltatók / stb. lettek, ELVÁLLALTÁK, hogy hétvégén is dolgoznak. Miért különbözik ettől egy kereskedelmi alkalmazott, aki szintén ELVÁLLALTA munkába lépésekor, hogy hétvégén is dolgozik?

___ ___

"Neked miért fáj, hogy valakinek nem kell dolgoznia vasárnap? :)"

Nem fáj. Ha nem akar, ne dolgozzon vasárnap. Senkit nem kényszerítenek arra, hogy dolgozzon vasárnap. (Viszont sokaknak jól jött eddig a vasárnapi pótlék, amitől így elesnek.)

És neked miért fáj, ha valaki vasárnap dolgozik?

2015. jan. 19. 09:43
 6/16 Körmendi Mátyás ***** válasza:
34%

Leülnek otthon és azon kezd járni az agyuk, hogy most miért nem tudok boltba vagy plázába menni, pedig palacsintát sütnék így vasárnap és nincs itthon elég liszt. Ilyenkor mindig Orbán Viktor varangyarca fog megjelenni lelki szemeik előtt, mint az egész helyzet alfája és omegája.

Aztán ettől csak még dühösebbek lesznek.

2015. jan. 19. 09:45
 7/16 anonim ***** válasza:
22%
Nem lesz hova kimozdulni, a családtagok egymást fogják otthon boldogítani. Vagy bosszantani. Véleményem szerint azon szűk társadalmi réteg, amelyik megengedheti magának, elmegy egy fürdőbe, vagy ilyesmi, de a legtöbben nem fognak tudni mit kezdeni önmagukkal. Szerintem meg fog nőni a családok szétesésének a száma.
2015. jan. 19. 10:10
 8/16 anonim ***** válasza:
18%

5:

Én éltem már akkor, amikor boltok nem voltak nyitva vasárnap. Semmilyen bolt sem.

Mindenki bevásárolt más napokon. Sőt szombaton sem voltak nyitva, csak 2-ig.

Egyébként kereskedelemben dolgoztam, egyedül neveltem a kisgyermekem. Ezért ha a mostani rendszer lett volna anno, akkor nem tudtam volna egyszerre a gyerekemre is vigyázni és dolgozni is.

A szabad vasárnap most is a kisgyermekeseknek jó.

Tűzoltóság, mentők, stb. Ezt komolyan magyarázni kell? Magadtól is tudod a választ.

2015. jan. 19. 10:17
 9/16 Shai-Hulud ***** válasza:
75%

"Én éltem már akkor, amikor boltok nem voltak nyitva vasárnap. Semmilyen bolt sem. "

Én is, 1958-ban születtem, tehát igencsak volt alkalmam tapasztalni, hogy milyen az.

___ ___

"Mindenki bevásárolt más napokon. Sőt szombaton sem voltak nyitva, csak 2-ig. "

Persze, éppen be lehet vásárolni más napokon is. Sőt, mikor csak sorbaállással lehetett banánt kapni, akkor is hozzá lehetett jutni. Apám meg még úgy vette az első autóját, hogy kellett hozzá a párt és a szakszervezet ajánlása.

Most akkor maradunk ezen a szinten, vagy továbblépünk a piacgazdaság irányába?

___ ___

"Tűzoltóság, mentők, stb. Ezt komolyan magyarázni kell? Magadtól is tudod a választ."

Én nem a tűzoltóSÁG-ról, a mentőkről (mint cégről) stb. beszéltem, hanem az ott dolgozó emberekről, EGYÉNEKRŐL.

Nekik is jár(na) ugyanúgy a szabadnap, mint a kereskedelmi dolgozóknak. A munkahelyük viszont folyamatos üzemet követel, ezért ide olyan embereket vesznek fel, akik ÖNKÉNT VÁLLALJÁK a hétvégi munkát is - vagyis őket sem kényszerítik erre.

Ha egy kereskedő (tulajdonos) nyitva akar tartani vasárnap, akkor olyan munkavállalókat vesz fel, akik ÖNKÉNT VÁLLALJÁK a hétvégi munkát. Ez ilyen egyszerű. Nem törvényekkel szabályozgatni kell, mert a piac ÖNSZABÁLYOZÓ. Ezt kellene már tudomásul venni.

___ ___

"Ezért ha a mostani rendszer lett volna anno, akkor nem tudtam volna egyszerre a gyerekemre is vigyázni és dolgozni is. "

Dehogynem. Nézz körül, hogy hány különböző kereskedelmi cég NINCS NYITVA jelenleg sem. Attól, hogy néhány (gonosz multi) nagyáruház és egyéb élelmiszerbolt nyitva van, rengeteg üzlet nem nyit ki vasárnap, mert NEM ÉRI MEG NEKI - és nem azért, mert törvényben szabályozták.

Ha a múltban is "ilyen rendszer" lett volna, akkor maximum nem az élelmiszer kereskedelemben dolgoztál volna, és ugyanúgy szabadok lettek volna a hétvégéid.

___ ___

"A szabad vasárnap most is a kisgyermekeseknek jó."

Annak viszont, aki emiatt utcára kerül, vagy csak csökkentett munkaidőben foglalkoztatják, és elesik a vasárnapi pótléktól, HATÁROZOTTAN ROSSZ.

Még akkor is, ha kisgyermekes.

2015. jan. 19. 11:03
 10/16 anonim ***** válasza:
12%

"Persze, éppen be lehet vásárolni más napokon is. Sőt, mikor csak sorbaállással lehetett banánt kapni, akkor is hozzá lehetett jutni. Apám meg még úgy vette az első autóját, hogy kellett hozzá a párt és a szakszervezet ajánlása.

Most akkor maradunk ezen a szinten, vagy továbblépünk a piacgazdaság irányába? '

Nyugaton, a nagy-nagy piacgazdaságban, sok-sok helyen nincsenek nyitva vasárnap az üzletek!!!

Azért a vasárnapi zárva tartást ne akard a szocializmus hasonlítani :)

2015. jan. 19. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!