Ha lomtalanításnál egyik kupacba megtetszett valami, de már 'lefoglalta' a kupacot a lomis, és pénzt kérne az adott tárgyért, mit lehet tenni?
Tényleg nem tehetné meg, de te meg nem sokat tudsz tenni. Rendőr nélkül, erőszakkal nem veheted el, meg különben is, a rendőr téged is megbüntetne, ha bevallanád, hogy a lomtalanításos székre pályázol. De ha még rá is hívnád a lomisra a rendőrt, akkor se tudna mit tenni, mert a lomis azt mondaná, hogy ő csak ott ált meg a kupac mellett dohányozni vagy enni, semmi köze a lomrakáshoz.
Esetleg cselezni tudsz, azt mondod, hogy te hoztad le a széket, de meggondoltad magad, és vissza akarod vinni, vagy valami hasonlót találsz ki. Bár a lomis sem hülye, nem biztos, hogy át tudod verni.
Igen, ahogy #2 mondja, bár ezzel te is bűncselekményt követsz el azt tudnod kell, de ez van.
Hívod a rendőrséget, megmondod hogy ez meg az van, ha kérdezi a neved nyugodtan megmondhatod hogy névtelenül szeretnéd tenni a feljelentést nem fog akadékoskodni, a környéken lévő rendőrök lenéznek oda feltehetően 5-10 percen belül, a lomisok gyorsan szétszaladnak, ha elmentek a rendőrök szétnézel fogod ami kell és viszed. úgy fél óráig nem merészkednek vissza a lomisok.
--------------
Egyszer a lidl parkolójában volt egy incidensem, árulták a portékáikat (övek ilyesmi), nekem meg rossz napom volt aztán már mikor az arcomba nyomta a szarát akkor mondtam hogy nem kell de ha pofátlankodik még egy darabog akkor netán feljelentést is teszek illegális árusításért. Hirtelen odakiált az árusom még pár embernek kezdenek összegyűlni van vagy 5-6 (nem vicc) srác ránézésre középiskolástól jó 30 év körüliig, az árusom meg kiabál a többinek hogy fel akarom jelenteni, na gyorsan beslisszoltam a boltba, oda nem jöttek utánam de messziről láttam hogy nem messze állnak az ajtótól, reménykedtem hátha elhúznak de csak nem, kicsit beparáztam de kimentem, egyből elkezdte mondani az árusom a magáét, adrenalinom fullon nem igazán emlékszem mit mondott, meg akartak állítani "beszélgetni" de nem álltam meg, kicsit távolabb voltam mikor felmutattam a telefonom hogy ne merjenek követni mert hívom a rendőrséget, mondanom sem kell nem hiányzott hogy kövessenek mert 2 utcányira laktam otthon nem hiányzott hogy reggel a ház előtt fogadjanak vagy tudják hol élek...
Az egyik meg odaszól a másiknak: "fogd meg" az meg elkezd szaladni felém, nem vagyok túl ijedős meg nem szarom össze magam egy beszólástól, volt már (úgy 18 éves korom körül) hogy 2-3 részeg ember jött rám és akkor is épp csak elmenekültem, 5-6 józan cigánnyal biztosan nem fogok bírni akkor sem ha már jópár éve voltam 18 és erősebb is vagyok mint akkor. Szó mi szó nyomtam egy kb.30-40 méter sprintet, zebrán át reménykedtem hogy egyik kocsi sem csap el.
Aztán mikor már nem láttam őket akkor fogtam a telefont és tárcsáztam a rendőrséget, hölgy felveszi aztán kéri az adataim, mondom nem szeretném megadni a helyzetből adódóan meg hogy megfenyegettek, mondta hogy rendben akkor hol és mi volt, mondom neki a sztorit mondja hogy a járőr nemsokára ott lesz és ellenőrzi aztán letette, kb 2 perc múlva felhív valaki, a járőr bemutatkozik kéri hogy mondjam el neki is, de már úton vannak, elmondtam kb 30 másodperc alatt aztán le is tettük, távolról még láttam ahogy a rendőr lekanyarodik a lidl utcájára, azt nem tudom ott mi történt, igazoltatás stb. de nem is érdekel az legyen az ő bajuk, évekkel ezelőtt volt de árust azóta sem láttam ott, gondolom rájöttek hogy vannak itt olyan emberek akik nem szarják össze magukat annyira hogy feljelentést sem mernek tenni.
Lehet sokan azt gondolják hogy nekem kellett volna lerendeznem őket, de akárhogy is, nem vagyok hülye, mondom ezt úgy hogy mentettem már emberéletet többek között úgy hogy a vonat ajtaja nem volt rendesen becsukva és menet közben kivágódott, egy hölgy meg pont ott volt majdnem kiesett rajta ő is meg a csomagja is, úgy kaptam el és küldtem messzebb miközben próbáltam bezárni az ajtót, de nem bírtam mert száguldottunk és a szembeszél pont ellenem harcolt, a csomagokat meg a lábammal próbáltam fogni ki ne vigye a menetszél velem együtt, szerencsémre jött a kalauz és együtt nagy nehezen behúztuk az ajtót. Ezzel csak azt akarom mondani hogy nem vagyok épp az a fajta aki megijed a saját árnyékától de tudom hol vannak a fizikai korlátaim. Egyébként a hölgynek nem lett baja a táskái is megmaradtak csak egy üdítő esett ki, ahogy visszaemlékszem, nem szívesen estem volna úgy ki én sem, tuti nem éltem volna túl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!