Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hova érdemes elköltözni...

Hova érdemes elköltözni Magyarországról?

Figyelt kérdés
2015. jan. 4. 09:39
1 2
 11/17 balkalolka ***** válasza:
0%

Ha tele a szemetes kiviszed vagy inkább elköltözöl? Ha mindenki lelép ki fogja rendbetenni az országot? Az itt maradt nyugdíjasok vagy a lumpenprolik/rabszolgák? Ki fogja az elkúrókat móresre tanítani?

Vagy talán azt hiszed hogy teljes jogú állampolgár lehetsz máshol? Megsúgom hogy még a gyerekeid is azzal fognak szembesülni nap mint nap hogy mocskos bevándorlóként kezelik majd őket, cserébe az anyagi jólétért és biztonságért. Ezen kell elgondolkozni, nem olyan megfoghatatlan dolgokon mint hogy "itt születtem, ez a hazám".

Nem tudok és nem akarok én sem sorsközösséget vállalni olyan emberekkel akiknek pl. a mostani maffiakormány tevékenysége megfelel, de az sem élet ha beleülsz mások világába. Ki kell vinni a szemetet ha bűzlik, nem pedig elmenekülni.

Amúgy Thaiföld jó hely, nem drága, csak nagyon korrupt a hatóság, de abban meg van már rutinunk.

2015. jan. 9. 09:52
 12/17 anonim ***** válasza:

"Ha tele a szemetes kiviszed vagy inkább elköltözöl?"

A süllyedő hajóról elmenekülsz, vagy inkább evezel tovább?

Mindenre lehet hasonlatot találni, olyat is amelyik alátámasztja, olyat is amelyik cáfolja az adott dolgot. Ettől nem leszünk előrébb.

"Ha mindenki lelép ki fogja rendbetenni az országot?"

Én 25 éve várom, hogy hozzáfogjunk végre, de a 25 év alatt egyre csak romlott a helyzet. Ha látnám, hogy valami javul, valami kezdődik végre, akkor maradnék, de így nem. Az életem harmadát felesleges küszködéssel töltöttem, nem akarom a maradék 30-40 évemet is erre elbacni.

"Az itt maradt nyugdíjasok vagy a lumpenprolik/rabszolgák?"

Ha már mindenképpen erre a két csoportra osztod az itt maradottakat, én egyikbe sem szívesen sorolom magam. Nem érzem magam lumpennak vagy rabszolgának, és nem szeretnék az itthoni 60.000 Ft-os nyugdíjból tengődni majd nyugdíjas koromban. Épp ezért látom értelmét kimenni innen.

"Ki fogja az elkúrókat móresre tanítani? "

Hát biztos nem mi :D Ha eddig bármelyik is móresre lett volna tanítva, akkor igazat adnék neked. De nézd meg bármelyiket, él mint Marci Hevesen, és röhög a markába. Soha egyik sem lesz "móresre tanítva", akár maradsz, akár nem. Szóval ez nem releváns érv a maradás mellett.

"Vagy talán azt hiszed hogy teljes jogú állampolgár lehetsz máshol?"

Ha nem vagy hajlandó megtanulni a nyelvüket, nem vagy hajlandó betartani az ottani törvényeket, nem vagy hajlandó részt vállalni a közösségben, nem vagy hajlandó beilleszkedni (vagy legalább becsülettel megpróbálni), akkor persze hogy nem. Ha viszont igen, és ebben a szellemben is neveled a gyerekeidet, akkor már neked sem sok bajod lesz ezekkel a dolgokkal, ők pedig már teljes jogú állampolgárként élhetnek, semmiben sem fognak különbözni a "bennszülöttektől". Nem elég kimenni, tenni is kell azért, hogy kinn jól érezd magad. Nem könnyű, és nem is megy egyik napról a másikra, de ha bizonyítasz, azt bárhol a világon jó szemmel nézik. De tőlünk nyugatabbra legalább meg is fizetik.

2015. jan. 9. 10:47
 13/17 Shai-Hulud ***** válasza:

@balkalolka

Te ugye még édesanyádnál laksz? És ugye nem is szándékozol elköltözni onnan? :-D

2015. jan. 9. 10:56
 14/17 anonim válasza:

Van egy barátom, aki most 52 éves és Frankfurtban született. Szülei még 1945-1950 környékén menekültek ki az országból Németországba (szó szerint menekülniük kellett....)

A lényeg, hogy a barátom nagyon boldog éveket élt Németországban. Senki egy szóval soha nem nevezte bevándorlónak, kívülállónak, a család összes tagját befogadták soha atrocitás nem érte Őt azért, mert magyar. (Egyébként ha jól látom, akkor itt sincs baj a kínaiakkal, mindenki befogadta őket, a magyar fiúk kínai lányokkal járnak.... akik a II. kerületben élnek sokkal szebb házban,mint a magyarok többsége....)

A barátom már alapból megkapta a német állampolgárságot (mivel ott született) a magyart is megkapta.

Nagyon jól él. Rengeteg német barátja van, mindenki tudja, hogy magyar. Sokat tanult, jól képzett ember és emellett nyelvoktatásból, fordításból kiválóan megél itthon is és Németországban is. A gond az, hogy lassan senki nem fog szóba állni a magyarokkal, vállalkozásokkal és magánszemélyekkel sem, ugyanis ott is vannak hírek és csak csodálkoznak azon, hogy itthon mi megy... Mi is csodálkozunk, de sokan jól mondják, mit tudunk tenni? Szerintem semmit, nincs beleszólásunk abba, ami itthon folyik. Könyvelő vagyok... látok ezt-azt....

szóval Kb. 5 éve nagy boldogan költözött haza, azzal, hogy mégiscsak magyar és ez a hazája, amelyet szeret. Most mégis azt mondta, hogy visszamegy Németországba... mert már nem bírja ott... Ott egész más az emberek hozzáállása, a német állam által biztosított életszínvonal. Ott nincs fekete munka, adóelkerülés...

Néhány hónap múlva mi is költözünk Németországba. Már beszéltünk óvodával, hatóságokkal és német barátokkal, akik - bármilyen hihetetlen is - munkakeresésben, albérlet keresésben sokat segítenek nekünk. Mindent előkészítenek, hogy nekem és a kisfiamnak jobb élete legyen. Még ha csak néhány évre is (bár most még nem tudjuk meddig maradunk), ha más nem tapasztalatszerzésnek, nyelvtanulásnak mindenképpen megéri kiköltözni. Több alkalommal látogattunk ki és amit ott tapasztaltunk, minden volt, csak megkülönböztetés nem.

Nagyon sok segítséget kapunk Tőlük. Mondom, segítenek mindenben és amikor megtudták, hogy kiköltözünk, csak annyit mondtak, hogy a nyelvtudást csiszolni kell!

Én is rengeteget rágódtam, hogy menjünk-e. De most azt gondolom, hogy amilyen életünk itt van, azt ha csak lélegzetvételnyire is, de jobbá kell tenni.

Én sokat tanultam. Diplomás vagyok, könyvelő, adótanácsadó. Sok mindenhez értek és azt hiszem 15 év munkatapasztalattal a hátam mögött könnyen el is tudok helyezkedni. De miért? Azért, hogy napi 10-12 órát dolgozzak, keressek annyit, hogy ne legyen megtakarításom sem. Napról-napra élünk. Ne tudjak itthon maradni, ha a gyerek beteg? Én is betegen járjak dolgozni? Mert még az alapszabadságot sem lehet kivenni? Évek óta nem nőtt a munkabérem...

A vállalkozásoknak sem megy túl jól. Minden ügyfelem szenved, hajt és alig tudja fenntartani magát.... és még folytathatnám...

Szóval, ha csak azért is, hogy az ember kicsit összeszedje magát, mindenképpen érdemes elmenni. Nem mondom, hogy örökre....

Amúgy...

A Német Állam finanszírozza az ún. beintegrálódást azzal, hogy az amúgy sem túl drága nyelvtanfolyam felét kifizeti, emellett a gyermekre is ad támogatást és még, ha dolgozik az illető külföldi, akkor a lakhatását is támogatja bizonyos körülmények között.

A Németek tisztában vannak azzal, hogy a külföldi munkavállalók képesek hozzáadni a gazdasághoz, a németek dolgosak és szeretnek dolgozni.

2015. jan. 11. 09:28
 15/17 anonim válasza:
Szomáliába!
2015. jan. 11. 15:13
 16/17 anonim ***** válasza:
#15: Van benne ráció, ott az itthoni 52ezer Ft-os rokkantnyugdíjadból csaknem kiskirályként élhetsz.
2015. jan. 12. 10:47
 17/17 anonim ***** válasza:
A Kígyó-szigetre, Brazíliába
2022. dec. 12. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!