Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy a keresztény...

Mit tegyek, hogy a keresztény vallás ne tudja tovább nyomorítani az életemet?

Figyelt kérdés
17 éves ateista fiú vagyok ,13 éves koromig voltam vallásos (természetesen kényszer miatt), aztán egyre jobban megkérdőjeleztem kereszténységet , végül arra jutottam hogy én nem dőlök be dilettáns őrültségeknek amit már eleve a józan ész és a logika is kizár, így ateista lettem. Azonban a szüleim szörnyen begyöpösödötten vallásosak és az iskolámban a tanárok olyan szabályokat hoznak amelyeket elfogadhatatlannak találok: Meg akarják mondani hogyan öltözködjek , azt is hogy milyen zenét hallgassak,szerintük csak a "keresztény lelkületű MAGYAR zeneszámok nevezhetők jónak , mert minden más a sátán kezében van , olyan lelkületü leszek én is amilyen zenét hallgatok" Ezenekívül azt is szokták mondani " próbáltak engem megjavítani , de nem sikerült mert egy Istentelen vad ló vagyok és ezért a világnézetem a zenei ízlésem és az öltözködésem miatt az állatok szintjével lettem egyenlő , a spirituális tudást biztosító vallás nélkül pedig a pokolban fogok örökké szenvedni"Az ízlés fogalmát még csak hírből sem ismerik ,pedig én nem fikázok egy keresztény zenét se , viszont ők , annak ellenére hogy "nagyon vallásosak" elég sokat gyűlölködnek. A hittantanár már szeptembertől kezdve minden órán ordít velem , nincs olyan hét hogy ne kapnám meg " hogy egy sátánista metálos undormány vagyok és a lelkemen lévű undorító koromfekete sötétség miatt nem látom Jézus tiszta fényét". Metálzenét hallgatok már régóta ,nekem ez a stílus az ami tetszik ,sátánizmushoz köze/közöm sincs, igényes és kemény , és soha nem erőltettem az ízlésem senkire , sőt lassan már annyira rosszul érzem magam ott hogy szavakkal el se árulom milyen az ízlésem. Az öltözködésem nem kirívó , tornacipő+ fekete farmer+ együtteses (Metallica, Rammstein, Hammerfall, Lordi stb)póló, de mégha sima fekete pólót is veszek fel felirat nélkül , nekik már az is sátánista és "rossz lelkületet tükröz". A metálzene biztos rossz nekik , viszont óriási ellentmondás hogy a magamutogatós pop előadókat , akik drogoznak , továbbá a dalszövegeik között ilyen is van hogy "szexelni akarok Jézussal" (lady gaga) az nem számít semmit , mert az "lágy zene és az már nem gonosz". A fiúk közül van elég sok "páwa", őket is elfogadják,mert "az öltözködésük és belső lelkületük magasztosságot tükröz vissza , viszont egy sötét fekete pólós alak szimptómája a halálnak és lázadó csökönysösségnek". A hajviseletbe is beleszólnak , pedig csak középhosszú sötétbarna hajam van , itt is azt kérik hogy rövidre nyirassam le:@ Mit sem számít hogy borzasztóan néznék ki úgy. Biztos vannak akik azt hiszik , hogy a ruháimat a vallásos szüleim finanszírozzák , azonban nem fizetnek ők semmit , nyáron diákmunkát végzek és az abból összejött összegből tudok gazdálkodni. De inkább csinálom ezt minthogy szinte női ruhákat hordjak , mert amit ők akarnak erőltetni az inkább női mint sem férfi ruha! Nem tudom megérteni , hogy férfin szerintük hogy állhat jól a rózsaszín a narancs és a lila esetleg citromsárga. Igazából otthon is csak ordítanak velem , hogy legyek vallásos. Én akkor sem fogok megváltozni , inkább elköltözök otthonról , a bökkenő csak az hogy nincs hová. Megse hallgatnak mert "csak egy nyomorék sátánista 17 éves vagyok " akinek nem tudhat semmit és nem lehet véleménye. A sulihoz egyetlen lány köt aki osztálytársam és hasonlóan gondolkodik mint én , viszont ő nem igazán meri felvállalni magát. Novemberbe bevalotta nekem , hogy szeret , én is elfogadtam őt barátnőmnek. Ma december 15-én hittanon , mivel a lány mögöttem ült , hátrahajoltam és szájon csókoltuk egymást. Sajnos a tanár észrevette , és "jutalomból" egész második félévben mi fogjuk a szemetet szedni az iskolában.A barátnőm se bírja egyébként , azt tervezzük hogy mindketten megyünk , viszont ha ezt megteszem a szüleim kitagadnak!

2014. dec. 16. 00:43
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
Kedves kérdező! Ha még egyáltalán nézed ezt a fórumot... érdekelne, mi lett azóta.
2018. szept. 3. 18:26
 22/23 anonim ***** válasza:
Engem is módfelett foglalkoztat, hogy történt-e az eltelt idő alatt bármi.
2019. máj. 29. 17:15
 23/23 hyper89 ***** válasza:
Vannak normálisak benne , de nagyon sok bigott nemnormalis skizofrén elmebeteg van benne mint pl : zenéket styluskoat jatekokakst mindent kevernek már a bunnel a tetoválást a pircinget stb stb ... MINDENT !!!! Na őket kerüld el ! Őket kerüld el messzirol !!!!
2020. febr. 17. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!