Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Egy üzletembert komolyan...

FFDP kérdése:

Egy üzletembert komolyan vesznek hosszú hajjal?

Figyelt kérdés
Nem feltétlenül üzletembert, hanem akármilyen férfit, aki valami komoly beosztásban dolgozik. Úgy gondolják, hogy "tökindegy", vagy "ha jól áll neki, akkor jó" vagy, hogy ez "valami lázadó dolog"?
2010. jan. 31. 21:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha igényes, ápolt akkor természetesen ez nem befolyásolja a megítélést. Nálunk a város egyik legismertebb és legsikeresebb üzletembere például copfba kötött hajat visel és ha jól emlékszem van egy kis arany fülbevalója is.
2010. jan. 31. 21:26
 2/12 anonim ***** válasza:
Szerintem igen,ha az a haj tiszta és gondozott.
2010. jan. 31. 21:26
 3/12 anonim ***** válasza:
Mi köze a hajnak a komolysághoz? Igaz én történelmet tanítok, de soha eszembe se jutott volna, hogy megszabaduljak a hajamtól..Rossz beszólások se érkeztek rá, legalábbis olyanok nem, amik befolyásoltak volna..Mindenkinek a saját élete, úgy hordja a haját ahogy akarja!
2010. jan. 31. 21:29
 4/12 anonim ***** válasza:

Igen, mint előttem írták.

Az viszont szerintem gáz, ha már félig kopasz, és tarkón a 3 szál haját fogja össze. Na akkor már lehet ápolt is, gondozott is, szerintem nevetséges.

2010. jan. 31. 21:29
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Csak meg tudom erősíteni az előzőket: ha tiszta és ápolt, senkinek nem lehet kifogása ellene. Akinek mégis van, azt nem kell komolyan venni.
2010. jan. 31. 21:53
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik volt főnökömnek hosszú haja volt. Egyrészt komolyan vettük, mert eléggé tekintélyt parancsoló volt a fellépése, másrészt ha nem látta, majd elájultunk, mert olyan jól nézett ki :)

Szerintem vannak emberek, akiknek lehet akármilyen hajuk, akármilyen ruhájuk, stb., akkor sem veszik őket komolyan, mert nincs meg a hozzá való kisugárzásuk, és vannak olyanok, akik akár bohóc ruhában is járhatnak, akkor sem jutna eszébe nevetni senkinek, amíg engedélyt nem ad rá :)

2010. jan. 31. 22:01
 7/12 anonim ***** válasza:
44%
ha beatles cd-t ad el tuti;)
2010. jan. 31. 22:07
 8/12 anonim ***** válasza:
44%
Ha miniszterelnöknek indul, onnnantól már nem!
2010. jan. 31. 22:15
 9/12 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. Igazából én se tudtam volna pontosan/értelmesen megindokolni, hogy miért ne, de valamiért fel kellett tennem a kérdést :D Köszönöm a válaszokat.
2010. jan. 31. 22:18
 10/12 anonim ***** válasza:
82%

A gond ott kezdődik hogy a férfiak elég nagy százaléka hajlamos a kopaszodásra. Egy vezető pozícióban pedig csak ritkán ülnek fiatalok. Szóval ezzel csak azt akartam kifejezni, hogy ha kopaszodik az illető és úgy is hosszú hajat hord az már elég gáz. És szerintem a vezetők ezért is nem hordanak hosszú hajat.

És egy kultúrtörténeti adalék: a rövid haj de még inkább a kopasz fej mindig megemeli a homlokot, és ezáltal komolyabbá teszi az arcot. Ezért borotválták magukat sokszor a történelemben pl.. De ezt a történészeken kívül a fodrászok is tudják. Egy kopasz fej vagy nagyon rövid haj mindig komolyabb ember benyomását kelti.

2010. jan. 31. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!