Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A magyar társadalom mikor fog...

A magyar társadalom mikor fog végre szembenézni a múltjával?

Figyelt kérdés

2014. nov. 13. 19:35
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Ha a múlt bűneivel nem nézünk szembe, azt mélyen nem tárjuk fel, nem értjük meg, akkor újra és újra elkövetjük azokat a hibákat. Példát kellene venni Németországról, ott képesek voltak szembenézni a múlttal.
2014. nov. 14. 17:46
 12/25 anonim ***** válasza:
57%

Sejthető volt, hogy a szokásos libbernyeg hiszti jön. :D

Nem lőtték még fel a pizsit?

2014. nov. 14. 18:01
 13/25 Pietrosol ***** válasza:
67%

Kérdező!

Arról nem lehet fogalmad és beleszólásod, hogy ma mi zajlott és milyen döntéseket hoztak a zárt ajtók mögött a parlamentben a megkérdezésed nélül. Ami akkor zajlott, abból is csak annyit látsz, amennyit mutatni akarnak. Szerinted a korabeli társadalom minden tagja egy emberként támogatta a deportálást?

Amúgy, ha szembenézőst akarunk játszani, akkor kezdjük a zsidókon. Nem hallottam még, hogy vezekeltek volna az összeírásokért, amelyeket a helyi zsidótanácsok a nácikkal együttműködve végeztek. Vagy nem hallottam, hogy vezekeltek volna azok a zsidó vállalkozók, akik pénzért árulták a többi zsidónak a sárga csillagot. A zsidók kivégzése (akárhányan voltak) tragédia, de az még visszataszítóbb, hogy ahelyett, hogy gyertyát gyújtanának és csendesen megemlékeznének a halottaikról, bizniszt csinálnak a halálukból.

Ennyit szerettem volna idén foglalkozni az általad említett eseménnyel.

2014. nov. 14. 19:06
 14/25 id. Géber Péter válasza:
0%

Tisztelt Kérdező!

Nem tudom mivel akarsz még a múltból szembenézni, de van egy jó mondás, ami pont ideillik!

" Aki előre akar menni, de mindig hátranéz, az előbb-utóbb pofáraesik!"

A jövővel kellene foglalkozni, nem a múlttal, mert a jövőn még lehet változtatni, de a múlton nem!

Viszont a sok birkát lehet etetni a múlt sérelmeivel, kínjaival, gyötrelmeivel és ahhoz hasonlítani a mostani bajokat, és akkor úgy tűnik az agyamenteknek, hogy mennyivel jobb, mint akkor volt!

Ez egy nagy hazugság, mint általában a nagymagyarkodás, és mellverés!

2014. nov. 15. 11:54
 15/25 anonim ***** válasza:
62%

"Ez egy nagy hazugság, mint általában a nagymagyarkodás, és mellverés!"

Hol van ennél a kérdésnél "nagymagyarkodás" tudod-e?

A címszavak sugallnak a szokásos liberátor antimagyar provokatív kérdésről, de ezt egy másik, egybiten vegetáló társa úgysem veszi észre, és inkább belemagyarázta a "nagymagyarkodást".

2014. nov. 15. 17:49
 16/25 anonim ***** válasza:
80%

Az hogy a németek egyemberként szégenlik a holokasztot enegem nem győzmeg arról,hogy én is szégyelejem a deportálást,stb,...

sőt mitöbb,én ellenzem,hogy bárki megbánjon bármit is amit nem követettel.

A múlt elemult,akik akkor zsidót,cigányt stb-t öltek azok nézzenek szembe a multjukkal,ha akarnak.

2014. nov. 15. 20:38
 17/25 anonim ***** válasza:
76%
Meg lehet sértődni, de ha szembenéztünk volna a múlttal, akkor nem váltana ki minden alkalommal olyan heves indulatokat a Trianon, Horthy, holokauszt, nyilas, Szálasi, Rákosi, Kádár, 56, ávó, stb. szavak elhangzása.
2014. nov. 15. 22:41
 18/25 anonim ***** válasza:
31%

Volt egyszer egy rádió. Ez egy reggel a világ összes nyelvén bemondta, hogy "szégyeljétek magatokat".

Meghallota ezt a világ összes embere és mind elszégyelték magukat.

Csak a magyarok nem.

Õk gyorsan - kikapcsolták a rádiót.

2014. nov. 19. 23:52
 19/25 anonim ***** válasza:
35%
Igen, a magyarok gyorsan kikapcsolták a rádiót, hiszen tudták, hogy az ilyen és ehhez hasonló rádióműsorokat zsocskos midók gyártják -Akikre nem kíváncsiak.
2014. dec. 10. 10:26
 20/25 anonim ***** válasza:
Mikor majd nem csesztetik havi egyszeri kötelező megemlékezésekkel, ahol azt kell meghallgatnia, mekkora szemét egy olyan dolog elkövetéséért, melynek időpontjában a nagy része nem is élt.
2015. márc. 4. 23:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!