Miért lopnak a romák miért nem tudnak ők rendesen dolgozni és munkával megkeresni a pénzt és nem ellopni?
tudom hogy nem az összes ilyen de nagyrészük sajnos igen.
miért nem tudnak rendes ember módjára dolgozni és viselkedni ?
Ha tudod, hogy nem az összes csinálja, akkor miért a romák szót használod, ami minden romára vonatkozik. Miért nem az a kérdésed, hogy miért lopnak azok az emberek, akik munkával megtudnák keresni a pénzt.
Így Neked is igazad lenne és nem bántanál meg másokat és nem keltenél indulatokat a provokatív kérdéseddel.
Ha így fogalmaztál volna akkor az minden link alakra érvényes lenne akár roma akár nem.
Igaza van az első válaszolónak!Én úgy gondolom legalább anyi magyar van, aki nem dolgozik csak lop, csal hazudik, mint amenyi roma!
Amugy meg én ugy gondolom, hogy nehezebb helyzetben is vannak a romák, mert ha egy állásinterjura bemegy egy magyar és egy roma, lehet hogy jobban dolgozna az utobbi, mégis a magyart veszik fel!Mert sajnos nagyon sok a rasszista!Ja megjegyzem MAGYAR vagyok!!!
Mindig felbosszant az általánosítás.
Nagyon sok magyar sem dolgozik,mert nincs munkahelye.De van olyan is,aki nem is akar dolgozni,alkoholista stb.És ők sem tudnak viselkedni,pedig nem romák.
Nem vagyok romapárti,és tudom,hogy a viselkedésükkel is sok a baj.De a Kádár-rendszerben mindeki - nők és férfiak- dolgoztak,mert volt munkájuk.Ma viszont romát
nem vesznek fel még segédmunkásnak sem.Sőt akkor sem alkalmazzák,ha rendes és van szakmája.
Az sem igaz,hogy közmunkára elmehetnének.Erre ugyanis az Önkormányzatoknak csak akkor van pénzük,ha nyernek erre a célra valamilyen pályázaton.
Nem csak a romák hibáztathatók,amiért nem tudnak dolgozni.
engem a tudatlanság bosszant fel.
annyira tud kampányolni mindneki az általánosításról meg, hogy a magyarok mennyire rosszak.
pedig nem tartana sok energiába utánajárni.
nagyon szép kísérleteket lehetne végezni, pl.
egy városban mászkálj végíg jólöltözötten magyar emberek között, és mászkálj végig romák között.
ne tessék leugatni, hanem próbáljátok ki, többen is, szívesen várom a beszámolókat.
nem mondom, hogy tutira ki fognak rabolni, de elég valószínű, hogy megszólnak, beszólnak, agresszíven állnak hozzád, esetleg megvernek stb.
Az meg külön szánalmas, hogy valaki ettől érzi magát jónak és fontosnak, hogy kiáll EGY DARAB csoport mellett.
Tessék már kiállni a többi ember mellett is jó? Nem nagyon látom ezeket a jogi aktivistákat csak akkor ha romákról van szó. Hol itt az egyenlő bánásmód?
A másik kedvenc válaszfajtám:
"A magyarok is bűnöznek". aláírom, senki sem tagadja, vagy igen? Mutasson valaki olyan helyet oldalt, ahol tagadják, hogy bűnöznek a magyarok! A probléma, hogy nem ugyanazokat a jogokat és kötelességeket kapták meg mint mi. Kérdem újra, hol itt az egyenlőség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!