Miért csúfoltak, "lelki terrorizáltak" általános iskolában?
Arra lennék kíváncsi, hogy mit láttak rajtam amiért ennyire bántottak minden nap a fiúk!! általános iskolában, amíg ott voltam...(lány vagyok)
Elsőben elkezdték mondani, hogy milyen ocsmány vagyok a nővérem pedig szép (nem értem 6-7 éves gyerekeknek ez honnan jön, engem óvodában nem érdekelt ki milyen szép vagy ronda, de ez mind1..)
ahogy teltek az évek úgy vettem észre, hogy azon vannak, hogy megalázzanak: pl hallottam ahogy mondogatják egymásnak, hogy biztos szerelmes vagy xy-ba (belém) és ilyen beszélgetésből verekedés is lett és én voltam a hibás amiért élek (:D) ..senki sem akart mellém ülni a fiúk közül (ezért nem hibáztathatom őket, de ezt is megalázóan fejezték ki).. aztán 5.osztály után odaig fajult a helyzet, hogy "ne érj hozzám, mert meghalok olyan ronda vagy, elkapok tőled valamit" (tiszta voltam mindig..) később pedig: "ne nézz rám, mert kisül a szemem, úgy nézel ki mint valami terrorista" (mérges fejet növesztettem, de szerintem volt rá okom) és egyfolytában ezt hallgattam kb 20 percenként, mert hiába NEM SZÓLTAM HOZZÁJUK (rájuk sem néztem, végülis kisül a szemük :D) mintha ez lett volna a legnagyobb örömük, hogy nekem beszólhatnak, nagyon furcsa o.O
Az lenne a kérdésem, hogy miért csinálhatták ezt, amikor így reagáltam rájuk:
azt mondtam : tudom . ronda. vagyok, mondtam magamról valami csúnyák és röhögtem egyet (én voltam a vicces gyerek az osztályban, aki (felső tagozatban) beszólt a tanároknak az óra közepén, amire nem lehetek büszke, de nekik nem ártottam soha) szóval nem voltam áldozat típus (minden lánnyal jóban voltam, így volt helyem az osztályban) mégis mintha tudták volna, hogy mit kell mondani, csinálni azért, hogy kicsináljanak. (elmebeteg felnőtt lettem legbelül, csak tudom leplezni több, kevesebb sikerrel)
Igazat adtam nekik abban, hogy ronda vagyok és százszor mondtam, hogy nem érdekel, hogy az vagyok és mégis... láttak rajtam -valamit- vajon???
Ha visszanézem a képeim (egész eddigi életemben vagy 5 kép készült rólam) egyszerűen átlagos voltam, mostmár így látom, egy bizonyos szemszögből érdekesebb fejem van, amit felnőtt emberek úgy hívtak hogy - gyönyörű gyerek vagy! Szétszakad az agyam az egésztől, hogy akkor ki mit lát és látott bennem.
Sajnálom, hogy ilyen hosszút írtam magamról, megköszönöm ha valaki elolvassa, de ha nem, az sem baj várok válaszokat... nagyon.. nagyon
Tinédzser vagy, szakközépbe jársz? Vagy miért gondolkodsz ilyeneken?
Lehet, hogy sokat csúfoltak régen Téged, de az nem jelent semmit, ha Te nem törődsz ezekkel a régi dolgokkal. Az számít, amit leteszel az asztalra, és ahogy most gondolkodsz magadról.
Nem olvastam végig az egész szöveget, de általánosságban véve ez a véleményem a csúfolódásokról, amit leírtam.
Ha felnőtt leszel, már kevéssé fogsz ezekre emlékezni ;) .
A végére írtam, hogy megköszönöm ha valaki elolvassa, de ha nem, az sem baj várok válaszokat... tudom, hogy rengeteget írtam. :D
Szégyen de 20 vagyok és érdekel ez, mert nem hiszem, hogy áldozatnak néztem ki, akik csúfoltak pedig ugyanúgy rondák mint én és nem értem miért választottak ki
Előző vagyok, még azt akartam írni, hogy végső soron az a lényeg, amit elérsz majd életed során, és nem az, amit a bunkó, neveletlen kölykök mondtak rád általános suliban. (Mert szerintem a csúfolódó kölykök szüleinek komoly hiányosságai voltak gyereknevelés terén...)
Bocs az elütésekért, de a gyerekem éppen szétszedi körülöttem a berendezést.:-)
Köszönöm a választ, észre sem vettem semmilyen elütést, én még akkor is hibázok ha 2x is átnézem mit írtam :D
Szerintem nem is kell nekik megbocsájtani, mondjuk én már békét tettem a lelkemben, legalább miattuk hamar megtanultam, hogy mire képesek az emberek, ha valaki később tanulja meg, hogy nem rendes az emberi faj, annak csak rosszabb :/ ... viszont látni sem akarom őket.
Láttam ilyet másik osztályban amikor az egész évfolyamnak együtt volt óraja, hogy hiába van olyan aki kövérebb és csúnyább mint akit csúfolnak, ők mégis kiválasztottak valakit, érthetetlen módon. Szerintem ha valaki elkezd egy gyereket csúfolni, akkor a többi birka követi, hogy menő legyen ... -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!