Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mely országokat vagy "népcsopo...

Mely országokat vagy "népcsoportokat" utáljuk/ják a magyarok és miért?

Figyelt kérdés
Így a történelem, vagy közelmúltban lévő eseményekből kiindulva, nem a cigányokra gondolok az egyértelmű mért utáljuk őket, és a szlovákok is? de "kiket utálunk még?" és miért? ill kik azok akikkel úgymond "jóba vagyunk" mert segítettek ha kell stb...
2010. jan. 25. 19:05
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Ja bocs, még annyit hagy tegyek hozzá, hogy szánalom, hogy egy OLYAN OLDALON ahol KÉRDEZNI LEHET, ha kérdez az ember egyből jön a sok okos és kioktatja, csak épp nem úgy ahogy az ember várná, ezen kéne változtatni ezen az oldalon, hogy egy akármilyen (persze értelmes korlátokon belül) kérdésre, megfelelő választ kapjon a kérdező, és ne azt hogy GOOGLE A BARÁTOD, meg JAJJ DE HÜLYE VAGY, HOGY LEHET ILYET KÉRDEZNI, gyerek vagy még bujj el stb... szvsz aki értelmesen nem tud a kérdésre választ adni az lapozzon tovább
2010. jan. 25. 20:55
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Én külföldön élek és csak annyit szeretnék mondani, hogy nem magyar sajátosság, hogy a szomszédokkal nincsen jóban az adott ország, de Mo helyzete sok országnál rosszabb pl. a nyelvi különbségek miatt. A környező szláv országokban elég sok ember lenézi a magyarokat az "ázsiai" származásuk miatt, újjá éledőben van a pánszlávizmus, ami nem Magyarországnak kedvez. Szerintem azokat utálja minden népcsoport, akikkel közvetlen kapcsolatba került már és rossz tapasztalata volt velük. Ez leggyakrabban a szomszédok közül kerül ki. Most éppen Szlovákiával vagyunk így, mert ők is velük szemetek (Mo nélküli térkép, verések, nyelvtörvény stb.) Románia és Ukrajna sem a kedvencek közt van. A magyarok egy része lenézi a keletebbre fekvő országokat és még mi vagyunk felháborodva, mikor egy nyugat-európai lenézően néz egy magyarra, mikor a magyar is sokszor ezt teszi, ha nem is ismeri el. Nekem nem nagyon jut eszembe olyan nép, aki Mo-n segített volna kivéve a lengyeleket, de a magyarok valamiért a németeket is szeretik, pedig valószínű, hogy a magyar történelem szebben is alakulhatott volna a 20-dik században, ha Magyarország vezetősége nem dörgölődzött volna a német vezetéshez és nem hagyta volna magát belekényszeríteni 2 világháborúba, amiből megaláztatással került ki, míg a környező szláv országok a magyar területekért tartották a markukat. Valahogy a magyarok ezt elfelejtik vagy nem tudom, hogy miért szeretik a németeket annyira...talán a hasonló kultúra és a kereskedelmi kapcsolatok miatt van ez érdekből, nem tudom.
2010. jan. 25. 23:39
 13/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom, én nem utálok egy népet sem. Az 20. század eleji franciák nem szimpatikusak, de miért okolnám a maiakat az ő hibáikért? Vagy most utáljam a németeket is csak azért, mert Ottó szétverte a Lech-mezőn a magyar sereget? Vagy az olaszok is gyűlölhetnék ennyi erővel a németeket, mert a csúnya germán Odoaker megdöntötte a Római Birodalmat.

Ugyan már, nagyon sok mindenkit kéne akkor utálnom, de nem csak nekem, hanem a világon is de facto minden nép utálna minden népet.

2010. jan. 26. 00:10
 14/17 anonim ***** válasza:

"egy OLYAN OLDALON ahol KÉRDEZNI LEHET"

- És ezen túl egy olyan, ahol válaszolni is; ha valamelyik nem tetszik, hagyd figyelmen kívül.

A tény az, hogy nagyon gyerekes jó pár megjegyzésed.

2010. jan. 26. 11:16
 15/17 anonim ***** válasza:
92%

Románok,szlovákok,szerbek.Ők még jobban utálnak minket ,mint mi őket.Pedig ők vannak a magyar területen,nem mi az övékén.Régen a Felvidéken laktam,a szlovákok kb.90%-a gyűlöl minket,tapasztalat...((((

Viszont a lengyelek és törökök tényleg szeretnek minket!Minkét helyen jártam és kifejezetten örültek ,hogy magyarral találkoztak.A törökök rokonnak vélnek bennünket,a lengyelekkel pedig több évszázados hagyományos barátság van.

2010. jan. 26. 14:06
 16/17 anonim ***** válasza:
Hát nemtudom, a magyar emberek szerint mindenki hülye. Szóval amikor olvasom ezeket hogy pl. milyen hülyék az amerikaiak. Árulja már el valaki. Ha olyan hülyék az amerikaiak, akkor hogy lehet hogy a világon vezető poziciót foglalnak el? Mi persze vagyunk az ászok, a fasza gyerekek, azért vagyunk a béka pics.ja alatt. Szóval az ilyen emberektől kiráz a hideg, és azt kell hogy mondjam ez tipikus magyar mentalitás. Mindenki hülye, mi vagyunk a királyok. Aha, persze...
2010. jan. 26. 17:20
 17/17 anonim ***** válasza:
Az, h valaki vezető pozícióban van nem feltétlenül annak a bizonyítéka, hogy mekkora iq-bajnok. Ennek csak a legegyszerűbb példája a protekció munkahelyen...azt én értem hogy nem kell mindenkit leoltani, de a másik véglet ugyanolyan fostalicska, hogy mások azért vezetnek mert biztos jobbak, mert ez sem igaz.
2010. jan. 26. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!