Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért kell "büntetni" azt,...

Miért kell "büntetni" azt, akinek jobb autója van?

Figyelt kérdés

Sokat autózom Budapesten, feltűnő autóm van és úgy vettem észre emiatt sokan direkt bunkóznak velem a közlekedésben.

(pl. ok nélkül rámdudál, levillog, bevág, versenyezni próbál, ilyesmi). Miért nem törődnek az emberek a saját dolgukkal/autójukkal, minek a másikat csesztetni? (Azt ne mondjátok, hogy magamra vessek, ha már ilyen autóm van viseljem a következményeit, mert egyrészt mások miatt nem változtatom meg, hogy milyen autót vegyek, másrészt és legfőképpen ennek nem kéne így lennie, bármilyen autóm is van.)

2010. jan. 25. 15:32
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
a kérdésekre vagy abból eredő következtetésekre válaszolva: normálisan vezetek, betartom, a KRESZ-t, indexelek (!), sőt a zebrán is átengedem a gyalogost (!!) :)) ami tudom, néha meglepő lehet pár embernek, mert azért én sem vagyok vak, a "sznob" autók tulajdonosai valóban gyakran felvágásból, kivagyiságból veszik az autójukat. versenybe nem szoktam belemenni, felesleges, csak tényleg nem értem, ahogy írtátok, hogy "élből" miért kell így viselkedni. remélem hozzájárulok a sztereotípia rombolásához. :) egyébként a pontos típus az újabb z4-es, de nem sznobozásból lett megvéve, hanem mert sok-sok éve erről álmodom és most végre lehetett. szép autó, jó autó, de nem gondolom, hogy a világ legjobb autója vagy csak nekem van ilyen vagy hogy nem rohangál többszáz ennél jobb Bp. utcáin. csak sajnos úgy tűnik túlérzékeny vagyok, hogy zavarnak ezek a reakciók.
2010. jan. 25. 17:14
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Életed központi kérdése az, hogy feltűnő autód van. Ebből azt gondolod, hogy ez másnak is központi kérdés. Pedig nagyon tévedsz! A legtöbb embernek tökéletesen mindegy, hogy milyen autóval jársz. Ha ráddudálnak, akkor valószínűleg azért teszik, mert a viselkedéseddel vagy a vezetési stílusoddal kiprovokálod.

Nem az autó teszi az embert!

2010. jan. 25. 17:23
 13/19 anonim ***** válasza:
Hmmm.. Tökéletesen egyetértek az előttem szólóval.
2010. jan. 26. 22:11
 14/19 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, úgy látom van aki ilyet tapasztalt már, tehát nyilván nem csak beképzelem. a két utolsó nem sokat olvasott el abból, amit írtam, de nem baj, köszönöm az arra vonatkozó választ, hogy az embereket nem érdekli a más tehene, bárcsak általános lenne ez Magyarországon, arról meg nyilván nem tudtok véleményt alkotni, hogy központi kérdés-e az életemben az autó, mert nem ismertek, egyébként nem az, csak ez a jelenség olyan feltűnő volt, hogy gondoltam megkérdezem itt, hogy is van ez.
2010. jan. 27. 09:52
 15/19 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem nem értetted mit is akart mondani az előtted szóló.

A legtöbb embernek egyáltalán nem fontos, hogy milyen autója van sőőt, valaki nem is tudja melyik autó jobb melyik rosszabb ebből következően ha rád dudálnak az nem azért van mert jó autód van.. mert nem is érdekeli ez az emberek többségét és különbséget sem tesz az autók között maximum szépségre, de az nagyon egyéni.. egy olcsó kocsi is lehet szebb mint egy drága.

Egyébként te magad állítod hogy jó autód van ebből következik hogy számodra fontos (más szóval központi része az életednek!) a legtöbb embernek pedig egyáltalán nem fontos!

Tehát valóban rosszul csinálsz valamit, én nem mondom hogy ügyetlen vagy, talán csak lassan mész a belső sávban nemtudom, gondolkozz el rajta, az nem lehet h mindenki más hibás.

A legtöbbünknek tényleg nem fontos milyen autónk van és fel sem tűnik h úú ez egy xy márkájú.

2010. jan. 27. 15:18
 16/19 anonim ***** válasza:
56%
Kicsit zavaros lett, de remélem érted a lényeget.
2010. jan. 27. 15:19
 17/19 A kérdező kommentje:
köszi, értem a lényeget, lehet, hogy fontos nekem, de attól még nem központi téma. illetve annyiban volt fontos, hogy szép, tetszett és kész, nem a márkáját néztem én sem. majd magamba nézek akkor, hogy mit lehetne másképp, de amíg Golfot vezettem, addig ez nem volt így, ezért a csodálkozásom. köszi a választ.
2010. jan. 28. 14:17
 18/19 anonim válasza:
mert most mit vezetsz? mert ha traktort vagy monster truckot akkor az elég feltűnő
2010. júl. 8. 09:34
 19/19 A kérdező kommentje:
elöző: 01-25 17:14 itt a válasz, nem monster truck és nem is annyira feltűnő
2010. júl. 8. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!