Nem unalmas már, hogy a fiatalok jelentős része nyíltan mocskolja Magyarországot?
Nyilván nem kell bemutatnom a szituációt, amikor a fiatalok leszólják az országot (nem szép, élhetetlen, stb). Elhiszem, hogy nehéz megélni a bérekből, de kicsit ellenszenves az, ahogyan köpködik az országot. Amikor megpróbálok érvelni a Magyarország ellenes szövegükre, rendszerint én leszek az ellenség a szemükben. Természetesen megpróbálnak meggyőzni arról, hogy nekem is Londonba kellene mennem mosogatni mert csak így élhetem a gondtalan fiatalok életét és így lesz pénzem távoli helyekre elutazni. Volt olyan, hogy igazat adtam nekik és jelentkeztem is raktárosnak (van benne tapasztalatom), anyagmozgatónak de nem vettek fel (nem talált az angol alkalmasnak arra, hogy ellássam az adott feladatot, bár valószínűleg nem ez volt az ok, hanem a távolság és az, hogy külföldi vagyok - én sem vettem volna fel magamat a helyükben). Most 23 évesen rá kellett jönnöm, hogy nem is olyan rossz ez a hely. Persze gondolhatjátok, hogy egyszerűen beletörődtem a helyzetbe, talán igaz is, viszont én már nem mennék el Angliába dolgozni havi 2800-3000 font alatt.
Nektek mi a véleményetek a fiatalok hozzáállásáról (hiszen nekik kellene vinniük az országot és építeni a jövőjét), illetve arról a demográfiai katasztrófáról, ami az angol (nem a bevándorlókat, hanem a született angolokat) sújtja?
"Előadod a haza szeretét aztán közlöd hogy ha azért jól kitömnének első dolgod lenne neked is lelépni. Fasza!
"
Körülbelül háromszor írtam le, hogy nem zárom ki a lehetőségét annak, hogy egyszer elmegyek. Ez nem azt jelenti, hogy lesüllyedek a Magyarországot pusztán divatból szidó n+1-edik immigrant szintjére, akik megállás nélkül becsmérlik az országot mert most ez a divat.
Nos, ha ennyire sok pozitív oldala van drága hazánknak akkor olvashatnék párat tőletek ?
Biztosan nagyon szerencsétlen lehet hallani amikor a fiatalok mocskolják a hazájukat amiben ti is éltek.Valóban elismerendő hogy rossz hallani olyan témában sokak által negatív kritikát amit te pont ellenkezőleg látsz. Viszont .. ->
Egy kupac sz*r közepén találtam magam mire felnőttem, teljesen mindegy hová nézek ... egészségügy,oktatás,karrier lehetőség,fizetések,lakhatás, összességében színvonal romlás a legtöbb szolgáltatás terén és még lehetne sorolni.
Én legalább magamnak nem hazudok mint sokan hogy majd jobb világ következik hamarosan. Nekem is csak egy életem van úgy ahogy azon embereknek is akik elmennek külföldre. Ámbár személy szerint elítélem azokat akik épkézláb Angol nyelvtudás nélkül mennek ki és járatják le a magyar munkaerőt ...
Nem prédikálom állandóan a véleményemet de ha megkérdeznek nem fogok hazudni.A fiatalok többsége tudja hogy nem kolbászból van a kerítés. Azok a barmok (csak így tudom nevezni őket ... ) akik kimentek iskola és nyelvtudás nélkül , na komám ők hitték azt hogy a kerítés kolbászból van és minősítenek minket.
Szerintetek mekkora súlya van annak ha kimegy az ember ? Realizálta ezt már bárki is aki ítélkezik azok felett akik kimennek vagy elégedetlenek az országunkkal ?
Még iskolákkal is és elegendő nyelvtudással otthagyni a családot, az otthont , gyakorlatilag teljesen ismeretlenbe belevágni főleg fiatalon azért nem semmi !
Továbbá itt nincs ilyen hogy jövő és építés, egyik fiatal sem fog kényszer nélkül itt maradni és lehúzni egy gyárban 40 évet. Ennek az országnak már régestelen rég leáldozott. Ami lett művelve az elmúlt 12-15 évben a fiatalok jövőjét érintő kérdésekkel az a fagyi szépen visszanyal.
Nem ragozom tovább mert erről akár könyvet is lehetne írni.
Végszóként pedig az egyetlen pozitív dolgot tudok felhozni a származásomat illetően az pedig a nyelvünk. Választékosan,szépen,pontosan lehet mindent kifejezni sokkalta árnyaltabban mint például az Angol vagy Német tud nyújtani egy-egy mondat kapcsán. A használhatósága pedig 0 , rajtunk kívül senki nem beszéli és bonyolult önmagában.Milyen jó is lett volna ha Angol vagy Német anyanyelvű vagyok , aki érti az érti ennyiből mire gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!