Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nem unalmas már, hogy a...

Nem unalmas már, hogy a fiatalok jelentős része nyíltan mocskolja Magyarországot?

Figyelt kérdés

Nyilván nem kell bemutatnom a szituációt, amikor a fiatalok leszólják az országot (nem szép, élhetetlen, stb). Elhiszem, hogy nehéz megélni a bérekből, de kicsit ellenszenves az, ahogyan köpködik az országot. Amikor megpróbálok érvelni a Magyarország ellenes szövegükre, rendszerint én leszek az ellenség a szemükben. Természetesen megpróbálnak meggyőzni arról, hogy nekem is Londonba kellene mennem mosogatni mert csak így élhetem a gondtalan fiatalok életét és így lesz pénzem távoli helyekre elutazni. Volt olyan, hogy igazat adtam nekik és jelentkeztem is raktárosnak (van benne tapasztalatom), anyagmozgatónak de nem vettek fel (nem talált az angol alkalmasnak arra, hogy ellássam az adott feladatot, bár valószínűleg nem ez volt az ok, hanem a távolság és az, hogy külföldi vagyok - én sem vettem volna fel magamat a helyükben). Most 23 évesen rá kellett jönnöm, hogy nem is olyan rossz ez a hely. Persze gondolhatjátok, hogy egyszerűen beletörődtem a helyzetbe, talán igaz is, viszont én már nem mennék el Angliába dolgozni havi 2800-3000 font alatt.

Nektek mi a véleményetek a fiatalok hozzáállásáról (hiszen nekik kellene vinniük az országot és építeni a jövőjét), illetve arról a demográfiai katasztrófáról, ami az angol (nem a bevándorlókat, hanem a született angolokat) sújtja?

2014. okt. 11. 06:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
48%
Nem unalmas. Aki nem érzi itt jól magát, miért mondaná, hogy de igen?
2014. okt. 11. 07:16
 2/13 anonim ***** válasza:
65%

Ha lenne itthon is munkahely, nem csak közmunka, ha lenne reményük arra, hogy itthon is meg tudnak élni, akkor ők sem mennének külföldre.

Sajnos, ezeknek a fiataloknak igazuk van. Itt csak annak élhető az ország, aki jómódú, vagy Fideszes.

2014. okt. 11. 07:45
 3/13 anonim válasza:
68%
Van a Balkánon egy állam, amely önmagával határos. Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség. Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet, ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek. Ahol a vonatok menetrend szerint késnek. Ahol mindenki focizik, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában és röplabdában jeleskednek. Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre. Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás. Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága. Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak. Ahol a világválság állampolgárságot kapott. Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak. Ahol a háborúk sosem érnek véget. Ahol a történelem naponta megismétlődik. Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak. Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait. Ahol az emberek megünneplik a családi védszent napját, de káromolják Istent. Ahol az okosakat, értetlenségből, bolondnak nézik, a bolondokat meg tehetségesnek. Ahol az írástudatlanok írják a történelmet. Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot. Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat. Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk. Ahol mindenki mindenkire mosolyog, de senki senkinek nem jóakarója. Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet. Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja. Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának tekintik. Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél jobban visszafejlődik. Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg. Ahol csak azért élsz, hogy meghalj. Ahol az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan…
2014. okt. 11. 08:14
 4/13 A kérdező kommentje:

"Időpont ma 08:14 "

Mi bajod van Koszovóval?

Mellesleg: ha külföldön minden olyan szép és jó, a "legalja" munkavállaló is kiválóan keres és új autóval jár, minden évben többször megy nyaralni, akkor miért látni külföldön szegényeket? Ha nem érzi jól magát akkor menjen. Egy szó nélkül, nem kell, hogy a szokásos, közhelyes megjegyzéseket tegye az országra. Mondom én ezt úgy, hogy nem zárom ki a lehetőségét, hogy pár év múlva én is elmegyek egy ideig.

Egyszerűen hihetetlen, hogy mennyien beveszik azt, hogy 1200 fontból királyként lehet élni.

2014. okt. 11. 08:43
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
Úgy van, hogy akik mára lecsúsztak, azoknál a gyerekek ezt hallják otthon is, azt szajkózzák a barátok között is. Pl. aki eddig jól megélt munkásőr-szervezőként, az most (és a gyerekei is) szidják a mai rendszert. De a leszerepelt MDF és SZDSZ hada is leszerepelt, azok családjaiban sem folyik másról a szó, mint hogy milyen rossz ma. A romák, DK-ok, Együtt és hasonló sikertelen csoportok és azok családtagjai is csak a hazájukat blamálják - ezzel próbálják igazolni, hogy nem ők, hanem a rendszer a hibás...
2014. okt. 11. 09:43
 6/13 anonim válasza:
Nekem kulfoldrol az a velemenyem h sok embernek bejon mert kapnak rendes allast meg megbecsulik oket DE ott sem aranybol van minden,ott is vannak nehezsegek es megbecsulnek persze de ugyanugy kemenyen meg kell dolgoznod a penzedert mint Magyarorszagon.Nekem nagyon sokszor rosszul esik h akik magyar allamopolgarnak tartjak magukat h tudnak ilyen mocskokat mondani az orszagukrol.Arrol a helyrol ahol megszulettek es eltek a mindennapjaikat,arrol a helyrol ahova tartoznak es amit a hazajuknak nevezhetnek.Itt sem tokeletes minden kozel sem,a politikusok a sajat hasznukat keresik es nem azt h mi jo az orszagnak,van szegenyseg meg munkanelkuliseg de hol nincs?Ettol fuggetlenul van nagyon sok szep es jo dolog az orszagunkban amire buszkek lehetunk.Ez a hazank,itt nottunk (novunk) fel,itt tanitottak minket,itt eltuk (eljuk) at eletunk fontosabb esemenyeit...Igenis vannak dolgok amiert halasak es buszkek lehetunk.
2014. okt. 11. 11:05
 7/13 anonim válasza:
39%
Szoval szerintam nam blamalni kell az orszagot,hanem ha valakinek van egy velemenye vagy egy ellenvetese alljon a sarkara es kuzdjon erte ne pedig "elmenekuljon" az orszagbol.
2014. okt. 11. 11:09
 8/13 anonim válasza:

"Persze gondolhatjátok, hogy egyszerűen beletörődtem a helyzetbe, talán igaz is, viszont én már nem mennék el Angliába dolgozni havi 2800-3000 font alatt. "

Előadod a haza szeretét aztán közlöd hogy ha azért jól kitömnének első dolgod lenne neked is lelépni. Fasza!

2014. okt. 11. 11:57
 9/13 anonim ***** válasza:
A 3-as válasza tetszett. Sajnos igaza van.
2014. okt. 11. 12:51
 10/13 anonim ***** válasza:
86%

Magyarország már nagyon régen nem jó hely. De az utóbbi években önmagához képest is borzalmas lett.

Mi az, hogy egy nemzet büszkén veri a mellét, hogy bezzeg mi! Miközben napról-napra bontják le a demokráciát, ahol a gyerek-nő-cigány-zsidó-meleg-külföldi-színebsörű-ellenzéki nem is számít embernek, hazaáruló, meg nem magyar.

Mégis kinek kell ez?

Egy vékony rétegnek persze nagyon jó, ők nem értik, miért utálja a rendszert a többi 8 millió akivel állatként bánnak.

Vegyétek észre, hogy azért mert ezt gondoljátok normálisnak még nem lesz az.

2014. okt. 11. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!