Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek is egy köcsög a srác?

Szerintetek is egy köcsög a srác?

Figyelt kérdés
kezdem azzal hogy Ukrán állampolgára vagyok és a miskolci egyetemen tanulok és a bolyai kollégiumban lakom. 3 szobatársam van, de már a kezdetektől nem jövök ki jol velük.de mindig jár 1 srác (tavaji volt szobatársuk, szoval helyette mentem oda) a szobánkba aki jóban van az 1ik szobatársammal. ő nem kapott kolit, albérletben van a közelben. nagyon nagyon utálom a srácot, olyan beképzelt hogy nemigaz. most hogy vizsgaidőszak van, reggel feljöna koliba (ha nincs vizsgája) és éjfélkor megy el!!!!!!! ez igy megy napról-napra (legális sajnos) mit tegyek? szerintetek, ti mit tennétek a helyemben?
2010. jan. 20. 15:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Tanulj a könyvtárban. Ott csend van, és amúgy sincs messze. Én mondjuk ezért nem mentem koliba.
2010. jan. 20. 16:03
 12/21 A kérdező kommentje:
sajnosnem jo választás a könvtár,mert én inkább csak ugy tudok tanulni , ha olvasom kicsit hangosan.
2010. jan. 20. 16:08
 13/21 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem nem véletlen, hogy a magyarokat sokszor lebunkózzák...az ukrán állampolgárságú kérdező még jobban tud magyarul, mint a legtöbb Magyarországon született és mindig is ott élő ember. Nem hogy értékelnétek, hogy ennyire megőrzik magyarságukat a határon túl élők.

Én a helyedben tanulószobába vagy könyvtárba mennék. Jobb elkerülni az összetűzést, aztán jövőre kérd magad máshová. Hátha több szerencséd lesz.

2010. jan. 20. 16:40
 14/21 anonim ***** válasza:
Hát ja, félév vége van iylenkor a kolit is újraosztják, szal átkérheted magad máshova simán most.
2010. jan. 20. 16:47
 15/21 A kérdező kommentje:
nem, sajna nem osztják ujra, de már intézkedtem beszéltem 1 sráccal aki hozzájuk kölltözik. ebben a koliban lakik és szivesen cserélne már év elejétől. szóval költözök. csakhát kitudja milyenek lesznek az uj szobatársak, de sztem jobbak mint ezek...
2010. jan. 20. 16:59
 16/21 A kérdező kommentje:
16:40, nyugi, nem sértett meg 1ik válaszoló sem, a helyesirásommal tényleg baj volt, de csak azért mert nagyon gyorsan gépelek magyarul.amugy nem nagyon szeretik ukrajnában a magyarokat, de sokak igen. az ukránok csak letáposozzák a magyarokat, sztem azért mert irigyek, hogy nincs olyan jo országuk mint magyarország,hát igen, ukrajna nagon fejletlen ország sajna :( , de én szeretek ott lakni, akármilyen fejletlen is
2010. jan. 20. 17:01
 17/21 anonim ***** válasza:
A magyarokat csak ott kedvelik,ahol nem élnek.Innen a "híres" lengyel-magyar barátság.
2010. jan. 21. 11:31
 18/21 anonim ***** válasza:

Én nem tudom hogy ne kedvelnék a magyarokat. Nekem 3-4 ukrán barátom is van, és soha semmilyen probléma nem volt a külnböző nemzethez tartozás miatt. Nehezen fogadnak a bizalmukba, de utána testvérként kezelnek viszont! Én ezt tapasztaltam.

A kérdésre válaszolva: ismerem az érzést, a legtöbb egyetemi koleszban ez megy, nálunk is, csak nálunk nem ilyen durván. Én azt mondom, menj a könyvtárba tanulni, max. egy félreeső sarokba mész, ahol nem zavar senkit ha magadban beszélve olvasod az anyagot (amúgy énis csak így tudok tanulni).

Legvégső esetben, ha már nagyon nem bírod akkor még azt is megjátszanám, hogy kiprovokálnám, hogy valamelyik üssön meg. Nem tudom nálatok hogy van, nálunk benne van az egyetem és a kollégium házirendjében, hogy aki fizikai erőszakot alkalmaz a kolesz területén, azt automatikusan kirúgják. Hogy utána hogy bizonyítod hogy ők voltak? Használd az eszed, nem megoldhatatlan, elég sok technikai szerkezet van már hozzá...

2010. febr. 14. 22:55
 19/21 Salx Narval ***** válasza:
Szerintem ilyenkor az a legjobb megoldás, ha beszélgetsz a többi kollégistával, hátha találnál tanulni vágyó társakat, esetleg olyant, aki inkább bulizna és szívesen cserélne veled.Mást nem igen tehetsz, mint, hogy érdeklődsz.Szerintem a panaszkodás és a verekedés csak rontana a helyzeten, nem tanácsolnám főleg, hogy egyedül állsz négyel szemben.Persze az is idegesítő lehet, hogy valaki félhangosan olvas amikor más pihenni, esetleg tanulni szeretne.Ezt te is tartsd szem előtt az új szobában és beszéljétek meg, hogy kinek mi az elfogadható.
2010. febr. 15. 07:17
 20/21 anonim válasza:

gondolom albérletre nincs pénzed(?)

ha nincs akkor szerintem beszéld meg azzal a szobatársaddal akihez jár a srác, hogy azért változtassanak, mert ez téged zavar.

2010. febr. 15. 09:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!