Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért kell rögtön utálni vagy...

Miért kell rögtön utálni vagy isteníteni azt, akinek sok pénze van és ez mondjuk látszik is rajta?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy ez a két véglet létezik, nagyon kevés ember viszonyul normálisan a "gazdagokhoz", a látszik rajtát pedig nem úgy értem, hogy villog vele, hanem csak jól öltözik, igényes, jó autóval jár és egyéb hasonlók, az ízlésesség határain belül. Az emberek vagy rögtön ellenségesen viszonyulnak vagy talpnyalókká válnak, a kettő közötti, úgymond rendes hozzáállás ritka. Miért van ez?
2010. jan. 19. 18:03
 1/3 anonim ***** válasza:
Mai élő példa volt pont a fülem hallatára. Öltöny,nyakkendő frissen fodrászolt haj, az illetővel szemben két fiatal srác talpig kinyalva. A szószóló pasi hencegett, mert valami befektetőnek adta ki magát, hogy juj meg jaj, az ő üzletéből már mennyi mindent megvalósított. Már majdnem hegyeket mozgatott, folyókat térített le az útjukról. Lyukat beszélt a hasukba a két srácnak, azok meg itták a szavait. Felnéztek rá, mindenre bólogattak. Én amikor eljöttem mellettük, csak odaszóltam: - Fele sem igaz!!
2010. jan. 19. 19:10
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha nem vág fel vele, akkor nem zavar. Vannak, akik sokkal de sokkal jobban élnek, mint én, de ettől függetlenül szeretni való, rendes emberek, rossz szavam nem lehet rájuk. Aki persze csak adja a kiskirályt, ahhoz nem tudok kedves lenni. De senki seggét nem fogom a pénzéért nyalni.
2010. jan. 19. 19:23
 3/3 anonim ***** válasza:

Az emberek azt sérelmezik, hogy sokan kevés munkával gennyesre keresik magukat, mások szorult helyzetét meglovagolva. Mondok egy pédát: Egy vállalkozó elvállal egy munkát, aztán kiadja további alvállalkozóknak. A hasznot persze lefölözi, pedig egy fűszálat nem tett keresztbe és a felelősséget is az alvállalkozókra hárítja.

A sor végén a melós valahol joggal haragszik a vállalkozóra, mert sokkal többet tesz zsebre, mint amennyit azok, akik valóban elvégezték a munkát. Pedig elméletileg tisztességes keresetről beszélünk, de a szó hagyományos értelmében nem nevezhető annak.

Manapság nem lehet valóban etikus és tisztességes módon sokat keresni (ettől még lehet törvényes). Aki a nagyátlagnál többet keres, az ha törvényesen is, de ások kárán gazdagszik meg.

És szavazzatok le, ha gondoljátok!

2012. jan. 29. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!