Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit jelent az hogy rajoskodni?

Mit jelent az hogy rajoskodni?

Figyelt kérdés
2010. jan. 19. 17:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

cigányosan viselkedi.

pl szamurájkarddal játszani az eszed,

box beállásban adni a keményet fotókon

beülni egy kocsiba és abban kinézni amolyan "istenvagyok" nézéssel. (bár ezt sok magyar is örömmel űzi)

cigivel a szádban illetve a kezedben cigis dobozzal "pózolni"

ékszerekkel, főleg nagyon vastag aranyláncokkal mutogatni magad, stb

ezek jutottak eszembe.

2010. jan. 19. 17:10
 2/9 anonim ***** válasza:
81%
napiszar.com ott megtudod...nagyon égő viselkedési forma
2010. jan. 19. 17:10
 3/9 anonim ***** válasza:
keménykedni röviden.
2010. jan. 19. 17:29
 4/9 anonim ***** válasza:
Kimaradtak: lopott pénzre büszke lenni, kötekedni bárkivel csakúgy
2010. jan. 19. 17:31
 5/9 anonim ***** válasza:

szerintem nem feltétlen kell cigánynak lenni..

mármint azok is rajnak számítanak akik bent a városba bandákban csövelnek, piálnak..ilyesmi.

2010. jan. 19. 17:40
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha alpári módon viselkednek akkor azok is.
2010. jan. 19. 17:42
 7/9 anonim ***** válasza:

És mikor született ez a kifejezés? Csak, mert egy nagyon kedves úriember, egy illemtudó, nem bunkó kérdésfeltevő azzal oltotta le a válaszolókat, hogy rajoskodnak. Most hallottam először, pedig nem tegnap kezdtem az internetezést, és mozgom fiatal körökben , lévén, hogy magam is az vagyok.

Tehát, valami olyasmi, mint a kiskakas a szemétdombon?

2010. febr. 8. 09:04
 8/9 anonim ***** válasza:

gondolom mint a halraj. és a cigányok sokszor arra büszkék, hogy tömegesen támadnak, "rajban"..

ők is használják magukra, örömmel.

2010. febr. 8. 10:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Minden előző hozzászóló téved. A raj ebben az értelemben egy cigány nyelvből származó szó, aminek semmi köze a magyar raj szóhoz, mint pl. halraj, stb. A cigány raj szó azt jelenti, hogy úr, király. A rajoskodó pedig nem más, mint, aki felsőbbrendűsködik, játsza a királyt.

A rajoskodás pedig a gyakorlati értelemben valóban azt jelenti, hogy karddal a kezükben, meg aranynyakláncban pózolnak, meg fekete BMW-vel furikáznak.

Az, hogy magyar is rajoskodhat, azt jelenti, hogy ez a szó kezd átjönni a magyar nyelvbe. De alapból cigány eredetű és azokra a cigánykora vonatkozik, akik fekete BMW-vel, kigyúrtan, furikáznak és karddal, aranynyaklánccal pózolnak.

2013. febr. 5. 13:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!