Mit jelent az hogy rajoskodni?
cigányosan viselkedi.
pl szamurájkarddal játszani az eszed,
box beállásban adni a keményet fotókon
beülni egy kocsiba és abban kinézni amolyan "istenvagyok" nézéssel. (bár ezt sok magyar is örömmel űzi)
cigivel a szádban illetve a kezedben cigis dobozzal "pózolni"
ékszerekkel, főleg nagyon vastag aranyláncokkal mutogatni magad, stb
ezek jutottak eszembe.
szerintem nem feltétlen kell cigánynak lenni..
mármint azok is rajnak számítanak akik bent a városba bandákban csövelnek, piálnak..ilyesmi.
És mikor született ez a kifejezés? Csak, mert egy nagyon kedves úriember, egy illemtudó, nem bunkó kérdésfeltevő azzal oltotta le a válaszolókat, hogy rajoskodnak. Most hallottam először, pedig nem tegnap kezdtem az internetezést, és mozgom fiatal körökben , lévén, hogy magam is az vagyok.
Tehát, valami olyasmi, mint a kiskakas a szemétdombon?
gondolom mint a halraj. és a cigányok sokszor arra büszkék, hogy tömegesen támadnak, "rajban"..
ők is használják magukra, örömmel.
Minden előző hozzászóló téved. A raj ebben az értelemben egy cigány nyelvből származó szó, aminek semmi köze a magyar raj szóhoz, mint pl. halraj, stb. A cigány raj szó azt jelenti, hogy úr, király. A rajoskodó pedig nem más, mint, aki felsőbbrendűsködik, játsza a királyt.
A rajoskodás pedig a gyakorlati értelemben valóban azt jelenti, hogy karddal a kezükben, meg aranynyakláncban pózolnak, meg fekete BMW-vel furikáznak.
Az, hogy magyar is rajoskodhat, azt jelenti, hogy ez a szó kezd átjönni a magyar nyelvbe. De alapból cigány eredetű és azokra a cigánykora vonatkozik, akik fekete BMW-vel, kigyúrtan, furikáznak és karddal, aranynyaklánccal pózolnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!