Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A barátom arra kényszerít,...

A barátom arra kényszerít, hogy válasszak közte és a legjobb barátnőm között. Kit válasszak?

Figyelt kérdés
Kb fél évvel ezelõtt nagyon depressziós voltam, a barátnõmmel csináltunk sok hülyeséget. A barátom megtudta, és azt mondja rossz hatással van rám, de nem hiszi el, hogy mindketten megváltoztunk. Titokba találkozgattunk, és nemrég lebuktunk, azon a napon a barátom döntésre kényszerített. Vagy õ, vagy a barátnõm, és azt is megtiltotta, hogy egyáltalán beszélgessek vele, mert ha megteszem és õ megtudja, akkor mosolyszünet lesz kettõnk között.

2014. szept. 11. 14:15
 1/8 A kérdező kommentje:
Még azt is hozzá teszem, hogy a barátnõm hozott össze a sráccal.
2014. szept. 11. 14:19
 2/8 anonim ***** válasza:

Konkrétabban miket csináltatok?

Amúgy válaszd a barátnőd. Szemét dolog választás elé állítani bárkit, ebből is látszik, hogy nem lenne nagy trauma a részéről, ha dobnia kéne.

2014. szept. 11. 14:20
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Meg amúgy is, milyen jogon tilt meg neked bármit is? Nem vagy a tulajdoni! Ha ő játszani akarja a mártírt, akkor hagyd rá, de innentől egyedül.
2014. szept. 11. 14:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Az, aki ilyen döntésre kényszerít, nem szeret igazán. Válaszd a barátnőd, egyetlen kontrollmániás se..fej sem érdemli meg, hogy őt válasszák. Majd lesz olyan pasid, aki úgy szeret és fogad el, ahogy vagy és nem irányítani vagy kedvére megváltoztatni akar. Barátnőből, igaziból viszont kevés van, becsüld meg.
2014. szept. 11. 14:44
 5/8 anonim ***** válasza:

Mekkora egy barom ez a pasi, már ne is haragudj! Csak egy se.ggfej állít ilyen döntés elé, aki ráadásul csak irányítgatni akar Téged, mert a saját tulajdonának tekint! Márpedig ez nem így van, egy párkapcsolatban attól függetlenül szükség van egy bizonyos privát szférára is.

Szerintem is ővele szakítsd meg inkább a kapcsolatodat, ha nem tudod vele normálisan megbeszélni a helyzetet és nem érti meg.

2014. szept. 11. 15:32
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Azt válaszd, aki nem önző, nem akar birtokolni téged, azaz azt, aki nem állított választás elé közte és más, számodra fontos személy közt.

Aki ugyanis megteszi, az nem szeret téged igazán, máskülönben eszébe sem jutna, hogy elhagyjon azért, mert számára unszimpatikus egy másik, neked kedves személy.

A barátod amúgyis egy domináns, birtokló embernek tűnik, hogy tiltásokat ad neked. Nem a gyereke vagy, hogy eltilthasson bárkitől is.

2014. szept. 11. 18:30
 7/8 AlexanderK válasza:

aki szereti a másikat, az nem fosztja meg azt a másikat semmijétől. szándéka sincsen ilyen. hiszen, ha szeretek valakit, akkor azért szeretem, mert olyan amilyen. és ahhoz, h olyan legyél amilyen vagy, szükséged van a magad természetes környezetéhez, szüleidhez, családodhoz, barátaidhoz. persze, ha valamely körülményed, rád rossz hatással van és ez nyomaszt téged, vagy szélsőséges esetben ellehetetleníti az életedet, fel kell mernie vállalnia a társadnak a felelősségét annak, h mindazt mit veled kapcsolatban érez, megossza veled. vagyis veled együtt érezve, gondolkodni vágyva, megfogja a kezed, h segítsen megoldani a problémádat. ha a barátod drasztikusan elhatárolódik a barátnődtől lehet, h az ő téged féltő, óvó szempontjai meglehetősen indokoltak. lehet, h le kéne ülnötök hármasban, és tisztázni szemtől szembe azt a múltat. lehet, h a barátod, labilisnak érez, és talán jogosak a félelmei, h egy gyenge pillanatodban ismét beállsz a barátnőd mögé és követed őt oda, ahová a barátod nem szeretné, ha követnéd. tudod az élet örök körforgás, és az életen belül is minden elérkezik egyszer ugyanoda, és ez előfordulhat önnön képleteink okán többször, vagy - kinek mi a sok - bizony sokszor is. mert nem mindenki képes magában javítani azokat a "hibás" képleteket, és mert lehet, h ugyanazok a szempontok és/vagy kritériumok vonzzák, és határozzák meg az életútját. vagyis, van aki erre bukik, van aki arra, és ezen mozdulatok ismétlődése, gyakorisága tönkreteheti egykor volt lehetőségeinket, és ki nem bontakozni képes tehetségünket sohasem tudván így gyakorolni, éltünk hiábavalósággá degradálódik.

szóval, nem a barátod, és nem a barátnőd az, akinek tükör elé kéne állnia, hanem bizony Te magad vagy az, akinek szembe kell néznie önmagával, és elhatároznia, h melyik irányba induljon el, és ki az, kinek a kezét ez úton haladva fogni vágysz, vagy fognod szükséges...

2014. okt. 8. 15:00
 8/8 Zetelina válasza:
A Barátnőmet a pasija akivel egy éve van,arra kérte válasszon ő vagy én,szeretem a barátnőm,és csak én vagyok egyetlen barátnője,viszont titokba találkozunk rövid időkre,beszélgettem erről a barátjával,aki azt állította barátnőm előtt nem tiltja,pedig választás elé állította,ez már egy éve így megy és azon vagyok ,megszakítom a kapcsolatom barátnőmmel,és keresek olyan barátnőt akit nem tilt a párja baráti társaságtól,mert nincs kedvem titokba találkozni barátnőmmel.Esetleg ha valaki tud helyes megoldást!
2015. febr. 26. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!