Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mért vannak rosszindulatú...

Mért vannak rosszindulatú válaszolók ha felteszek egy kérdést? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Nem értem azokat akik csak negatív, lehúzó választ tudnak adni egy kérdésre. Gondolom mindenkinek a legfontosabb a saját problémája... és nem arra vágyik, hogy bénának, gyengének, elesettnek, fogyatékosnak... stb. titulálják.

persze tudom rossz nélkül a jó se létezik....

Nekem nagyon jól esik, és gondolom másnak is pár jó szó, bíztatás... vagy értelmes, kulturált vélemény formálás.... de nem értem honnan veszi valaki a bátorságot, hogy ismeretlen embernek azt írja, hogy kösse fel magát az első fára :((((

ha nem tetszik valami neki, nem kell válaszolnia!

bocsi, ha már többször volt ilyen kérdés!

#lenézés #rosszindiulat
2014. szept. 4. 13:23
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha belegondolsz abba, hogy mi motiválja az emberi cselekvést, megtalálod a megfejtést. Mindenki szereti sikert. Mindenki utálja a sikertelenséget. Ez az ember alapvető tulajdonsága, ez az ösztön teszi életképessé.

Csakhogy az emberek különbözők, különböző helyekre és lehetőségekbe születtek. Mire felnőnek, nagyon eltérők a képességeik és a lehetőségeik. Ebből következően a sikerre való esélyük. Sok vonatkozásba n(és más nézőpontból) aki keveset tud (az életről, természetről,a kapcsolatokról), az sokszor nem találja fel magát, sokszor nem ismeri fel, mit kell/érdemes tennie, ez sikertelenséghez vezet. Bizonyos idő után az nagyon frusztráló. Keresni kell sikerélményt. Fel lehet fedezni a test erőt, lehet erőszakosnak lenni. Hamar meg lehet tanulni, hogy van verbális, szóbeli erőszak is. Ha valakit lenézek, legalább magamnak bemagyarázhatom, hogy több is vagyok nála. A siker számomra ez, meg ha látom, hogy megbotránkoznak, ha testi, vagy lelki fájdalmat okozhatok. Ennyi jut, másra nem vagyok képes. És az ilyen ember mindenbe beleköt, mindent ócsárol, alpári, mert számára az az egyetlen sikerélmény adatik meg pár pillanatra. Ha visszaszólnak, ez is elenyészik (többnyire kiderül a gyengesége), ettől dühös lesz és erősít. Innen (és a megszokásból) minden erőszak. Ismeretekkel rendelkező emberek (országok) jobban élnek, van jó és sikeres válaszuk a környezetük kihívásaira, ők már tudják, hogy a megismerés a siker kulcsa. Eszük ágában sincs alpárinak lenni.

Hát valahogy így, csak sokkal bonyolultabban és sokszínűbben. Ahány ház, annyi szokás.

2014. szept. 4. 13:55
 2/4 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a kérdésed volt rossz. Nagyon sokan itt akarják megcsináltatni a házijukat vagy nagyon ostoba, esetleg megválaszolhahtatlan, nem elég részletes kérdést tesznek fel.
2014. szept. 4. 14:06
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! az első válaszoló igen részletesen, összefüggéseiben írta le a választ... érdemes elgondolkodni rajta.... de asszem ettől nem fog változni a helyzet.... az emberek se :O de legalább kiírtam magamból ami zavart, és nem "süket" fülekre talált!

Második válaszolónak: ha tényleg nem érthető a kérdés, akkor ne is foglalkozzon vele.... egyébként volt értelmes válaszoló is.

2014. szept. 4. 14:11
 4/4 anonim ***** válasza:
Én már szinte fel sem merek tenni itt kérdést, mindig betalál legalább egy valaki aki nem a kérdésre vonatkozóan ír, ill a stílusa elfogadhatatlan. Lehet hülyén hangzik de az egész napom oda tud lenni egy-egy választól... (sértegetős, trágár, kioktató)...
2015. okt. 2. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!