Normális ez a ház? Már kikészítenek agyilag!
Vázolom a helyzetet: társasházban lakom, 4 lakás van az épületben -2 földszint, 2 első emelet-, lépcsőházzal, plusz padlások, mindenkinek saját kert, plusz közös rész.
A probléma a közös helyiségek takarítása, rendben tartása.
Gondolná az ember logikus, hogy egy hónapban van 4 hét, itt meg 4 háztartás, minden héten egy háztartás a felelős a lépcsőházért. Na de itt nem. Itt az "alsó lakók" azon problémáznak, hogy ők az emeletet miért takarítanák, mikor ők arra nem járnak nap mint nap (nem, csak alkalomadtán a padlásról hurcolnak le több kiló koszt a mi ajtónkat beterítve!), meg, hogy ők reggel 8 és este 6 között dolgoznak (anyukám meg 3 műszakban) és kb. nekem kéne megcsinálni a takarítást mert én "itthon vagyok állandóan" - saját vállalkozást építek, rengeteg vele a dolog, irodára még nincs lehetőségem - csak ők ezt nem tartják igazi munkának, magyarul csak itthon lopom a napot szerintük.......
Első kérdésem az lenne: Mi a fene közük van ahhoz, hogy én itthon vagyok? Közösköltség fizetve van, szóval az anyag oldal biztos nem az ok.
2. Az alsó lakóknak tényleg nem illene takarítani az emeleten is? Amúgy egy heti félórás munkáról beszélünk, plusz a két emelet között van ablak is, ami akkor is látszik az utcáról, ha valaki csak a földszinten lakik, szóval ha az koszos az egész háznak ciki, nem csak az emeletnek. És azt kivülről az időjárás koszolja, nem az emeleti lakók.
3. A házban lakó néni az egyetlen aki rendszeresen takarít, ő szokta mindig a mi fülünket rágni emiatt, holott az alsó két lakó sem takarít, ők még ráadásul fiatalabbak, mint anyu, meg nem 3 műszakban dolgoznak. Őket mért nem kell piszkálni ezért?
Őszintén szólva én azért nem csinálom meg a takarítást, mert nem fogok a k.csög alsó szomszédok után takarítani, ahol az egyik "poénból" 5ször kihívta ránk a rendőrséget (minden valós ok nélkül), az egyik rokont szemtanúk előtt szándékoosan majdnem lelökte a lépcsőn, a másik meg elhord minket minden szemétnek, többek között azért mert én "itthon vagyok".
Én akkor hajlandó lennék rendszeresen takarítani, ha mindenki más is kiveszi a részét a dologból egyenlően, és ha valaki elfelejti/nem csinálja meg az ő hetén, akkor nem rögtön mi vagyunk érte leszólva. Viszont ebbe főleg az alsók szerintem nem mennének bele, a már említett - mi nem járunk az emeleten - baromság miatt.
Arról nem is beszélve, hogy hozzánk alig jár bárki, a többiekhez meg állandóan jönnek kisgyerekek, unokák, rokonok, látogatók, szóval ha nagyon "alapos" akarok lenni, mi messze nem koszoljuk annyira a lépcsőházat, mint mások. Mégis az én anyámat készítik ki idegileg, nekem senki nem meri mondani, hiába megyek oda, hogy mivan...
azért ez nem véletlenül van ám :
" ahol az egyik "poénból" 5ször kihívta ránk a rendőrséget (minden valós ok nélkül), az egyik rokont szemtanúk előtt szándékoosan majdnem lelökte a lépcsőn, a másik meg elhord minket minden szemétnek,"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!