Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tehetek? Van egy névtelen...

Mit tehetek? Van egy névtelen telefonáló aki hívogat. Most már nem veszem föl mert hallgat, ha beleszólok. A múltkor elküldtem melegebb éghajlatra elég keményen.

Figyelt kérdés
Szóval van olyan út ahol legalább kiderül, hogy ki lehet az? Telefontársaság? Vagy rendőrség? Mit tegyek? Úgy gondolom, hogy ez beletartozik a zaklatás kategóriába.
2010. jan. 16. 10:50
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Ja, beragadt! Ez tetszik.
2010. jan. 16. 11:12
 12/28 anonim ***** válasza:
57%
Mégis ki hívogatna??? Legalább beleszuszog vagy valami? Van valaki esetleg, munkahelyen pl. akinek tetszel, vagy ilyesmi? Tök idegen minek hívogatna?
2010. jan. 16. 11:16
 13/28 anonim válasza:
100%
Állítsd be, hogy csak a telefonkönyvben szereplő számokról kaphass hívást, akkor rejtett számról és a telefonkönyvben nem szereplő számokról biztosan nem tudnak zaklatni. :)
2010. jan. 16. 11:17
 14/28 A kérdező kommentje:

Fogalmam nincs. Mondjuk 1 tippem lenne , de hát így semmi sem biztos.

Egyébként semmit nem csinál, csak hallgat.

2010. jan. 16. 11:18
 15/28 A kérdező kommentje:
Fölhívtam a telefontársaságot és ők is ezt a telefonbeállítást javasolták meg azt, hogy tegyek feljelentést a rendőrségen. Ha hétvégén hívogatni fog, hétfőn megteszem a feljelentést. És nekem teljesen mindegy ki hívogat , ha ilyen módon teszi menjen a jó k.va anyjába!
2010. jan. 16. 11:21
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Beszél hozzá minden hülyeséget garantáltan kiborul :D pl: szeva Pistám (tök mindegy hogy hívják, akkor is legyen Pista :D), hogy vagy? Anyád még mindig a sarkon dolgozik? stb, szóval finoman sértegesd, de te ne húzd fel magad.

Vagy ha lány vagy (nem írtad a nemed) akkor add oda a telefont a férjednek/pasidnak vagy valami férfi ismerősödnek, hogy beszélgessen vele :D

2010. jan. 16. 11:23
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Ha ráordibálsz vagy sértegeted, azzal csak eléri a célját, hogy beszélsz hozzá ráadásul idegesen. Inkább az idegesítené szerintem hogy nem foglalkozol vele, feleslegesen hív fel mindig mert amint felveszed már le is teszed. Nem tudom mióta hívogat de ha nagyon kitartó is egy hét múlva tuti megunja ezzel a módszerrel.

Esetleg kérdezd meg a tudakozótól hogy milyen számról hívtak téged az előbb. Talán van erre valami szakosabb szó is, számvisszafejtés, vagy nem tudom. Ha feljelented, meg ilyesmi azzal csak a pénzt pazarlod(nem ingyen van ám).

2010. jan. 16. 11:44
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

A rendőrség a megoldás! és ezt onnan tudom, hogy egy ismerősöm pont így járt, és az ő elbeszéléséből tudom, hogy igen is foglalkozik a rendőrség ilyen dologgal, akár milyen kis csip-csup dolognak látszik is. Ő még számcserét is kért a szolgáltatótól, de igy is megtalálta a zaklató. (mert az a státusz: ZAKLATÁS, és ez büntetendőcselekmény!

Végy egy nagy levegőt, és ezután tudatosan állj a dologhoz!

Jegyezz föl minden hívás vagy megcsörgetés időpontját, és ha elég összegyült, akkor ezzel a listával menj a rendőrségre, és tégy bejelentést. A rendőrség elkérheti a szolgáltatótól azt a bizonyos titkos híváslistát, és az általad bejelentett időpontokból kikeresi a híváskezdeményezőt. És már meg is van a "tettes", akkor elédtárja a nyomozás eredményét és te megteheted a feljelentést! Nagyon hosszú idő, de ha már a te kezedben van a kezdeményezés, akkor nem annyira idegörlő, mint mikor csak tehetetlenül sodródsz az eseménnyel, és attól rettegsz, hogy mikor szólal meg a telefon. Az ismerősőm elmondása szerint a többhónapos hívásfeljegyzés ideje alatt, már szinte a vadászösztöne is fölébredt, és a kiszolgáltatottság érzése kezdett elmúlni.

Mindenképpen tedd meg, mert felörlődsz máskülönben, ennek jeleit tapasztaltam az ismerősömön is, és ő maga is mondta, hogy se éjjele, se nappala az idegsségtől.

Légy erős és bírj türelemmel!

2010. jan. 16. 11:50
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Vedd fel, ha nem szól bele, akkor egy darabig tartsd a vonalat, kb fél perc, aztán utána mond neki, hogy én szívesen várok, hogy abba hagyd - Addig is fogy a pénz a telódról :) Aztán nevess egy jó ízűt és tedd félre a telefont, olyan helyre ahol nem hall semmit, pl ha van nálatok valaki akkor tedd be egy fiókba hogy ne hallja ha beszéltek :) Garantált 28 ezres számla :)
2010. jan. 16. 12:12
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
az is lehet, hogy pl. ingyen telefonálhat egy bizonyos időintervallumba, és azért szórakozik. Ezért is lenne jó ha felírnád a hívások időpontját.
2010. jan. 16. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!