Nyugat-Európában általános dolog, hogy az emberek közvetlenebbek, barátságosabbak?
Figyelt kérdés
Nem jártam még nyugaton de nemrég beszélgettem valakivel(magyarul) aki egy társaságban volt velünk és ő külföldi volt. Nem is ismert engem de simán lehetett vele beszélgetni. Azért ez elég ritka hogy valaki ismeretlenekkel úgy beszél mintha már ismerné egy jóideje, főleg egy tinézsder.2014. aug. 24. 13:20
1/2 anonim válasza:
Szerintem nem általános, csak sok magyarban él ez a sztereotípia. Nyugaton is, és itthon is van mindenféle ember...
2/2 anonim válasza:
Nyilván itt is, ott is van mindenféle ember, de nyugaton sokkal több a közvetlenebb és barátságosabb. Meg lehet csak nézni, hányszor szólítják meg az embert az utcán. Engem itthon nem emlékszem, valaha megszólítottak volna (férfi vagyok), nyugaton meg számtalanszor (és nem azért, mert turistának néztem ki). Pl. Berlinben megálltam megnézni egy söröző cégtábláját, az ott ülők meg megkérdezték, nem ülök-e le velük meginni egy sört. Hát ilyen Budapesten nem történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!