Miért nyaralnak a Balatonnál a németek? Olyan érdekes hely a Balaton?
Hogyne lenne érdekes. Közép-Európa legmelegebb tavaly, tiszta vizű, sok kulturális élmény, gyönyörű táj, olcsó árak.
Nagyon sok külföldi jön a Balatonhoz, mostanában a skandináv területről kezdik felfedezni a tavat.
Olcsó árak? Te melyik Balatonnál jártál? :O Csak mert én Németországban élek, tisztában vagyok az itteni anyagi helyzettel, spórolási lehetőséggel. Egy 1,5 szobás kis lakás rezsivel együtt kb 500 euro, plusz kajára, szórakozásra elmegy még mondjuk 300 ha nem spórolsz rajta, és egy vendégmunkás megkeresi az 1000 eurot. A németek jellemzően pár százzal többet, és logikusan ha ketten vagytok, jobban lehet spórolni, legalább egy ezrest félre lehet rakni olyankor még ilyen életvitel mellett is. Az árak pedig nem olcsóbbak otthon, sőt. Itt kint a benzin a cigi és az alkohol drágábbak, a többi (kenyér, tejtermék édesség stb) egy árban van az otthonival, vagy olcsóbb.
Hogy miért járnak oda, azt nem tudom, de a többivel (szép, kulturális események stb.) egyet értek, a kedvenc helyem. De nem olcsó. Sőt, néhol pofátlanul drága.
- olcsó: könyörgöm, egy hétre a nyár közepén 200-300 euró egy 2 -3 szobás modern kis apartman, ez itt aprópénz!!, olcsó az ital és az étel (kb. az 1/3-a és az 1/5-e annak, ami itt, és az adag is dupla: itt 2 cl van, Magyarországon 4 cl. Az éttermekben itt a megrakott tányér fogalmát nem ismerik:).
- meleg a vize (szintén ismeretlen fogalom, itt hegyi forrásokból táplálkozó mély, hideg tavak vannak csak)
- homokos (ilyen sem igazán van)
- vannak sétányok, rengeteg diszkó - ilyen helyek sincsenek itt Németországban.
- a drogok könnyen elérhetőek és nem igazán néz az ember körmére a rendőrség - itt Németországban hát hogy is fogalmazzak, 10x nehezebb bármihez is hozzájutni, és erősen ellenőriznek is.
- gyönyörű az idő egész nyáron. Összehasonlításképp: itt épp 10 fok van és esik Németország déli részén :) Magyarországon azért a nagy átlagot nézve 30+ körül van nyáron, itt örülnek, ha 1 hétre ilyen magasra kúszik a hőmérséklet
- közel van, könnyen elérhető.
Őszintén szólva én ha német lennék, nem mennék oda, de most is vannak ismerőseim a munkahelyemen, akik a Balatonra mennek nyaralni idén, és a férjem - német - is imádja mindig, amikor Magyarországra utazunk, állandóan mondogatja, hogy menjünk a Balcsira :D
Nyilván össze sem hasonlítható egy tengerparti utazással, és nyilván itt is a nem éppen gazdag réteg preferálja, ez tiszta sor.
"Itt kint a benzin a cigi és az alkohol drágábbak, a többi (kenyér, tejtermék édesség stb) egy árban van az otthonival, vagy olcsóbb. "
Te biztosan itt kint élsz? Mert a benzin, dízel az pont hogy lényegesen olcsóbb, ahogy az alkohol is.
1 üveg Paulaner búzasör 80cent azaz 200 ft, könyörgöm, azért otthon milyen sört kapsz? Lóhúgyos sopronit meg ilyen ihatatlan szarokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!