Mit tesznek a magyarok és az állam, hogy a cigányok úgy élhessenek mint bárki más magyar? És mit tesznek a cigányok, hogy úgy élhessenek mint bárki más egyenlően?
200.000 Ft-ot tuti nem, de mint egy riportban mondta egy roma nő, olyan 140.000 -t kb, nemtom hány gyerekre.
De ettől ez még segítség, és támogatás, igen.
Még mindig várom az ellentábor kommentjeit.
Idáig eléggé úgy néz ki, hogy beigazolódni látszik amit gondoltam, hogy sok rasszistázó, beszólógató totál minden háttér nélkül beszél, hisz ha lennének rendes érvei, és igaz lenne amit mond (nem csak a levegőbe beszélne), akkor tudna ide írni nekem válaszokat.
Nos az állam töménytelen fölzárkóztató programot, kiépített szociális hálót és lehetőséget kínál a kisebbségnek. Magyarországon pozitív, törvényes megkülönböztetése van a kisebbségeknek. Én a magam részéről az oktatási részével vagyok tisztában a dolgoknak, a többiről mivel nincs teljes, átfogó képem, inkább nem nyilatkoznék. Az iskolában már azért különböző juttatásokat kap valaki, mert kisebbségi (és ez azt jelenti, hogy hátrányos helyzetű)
Hogy a cigányok tesznek-e valamit? Nos ez így nem megválaszolható, van-e olyan, vagy minden cigány tesz-e valamit? Melyikre gondoltál? Esetleg, hogy a romák nagy része? Vagy a magyar rasszhoz képest nagyobb vagy kisebb arányban történik valami másképp?
A romák többségére gondolok.
természetesen van pár roma aki tanul, kihasználja (az más kérdés, hogy az ilyen romák verik utána a mellüket, hogy iggen elvégeztem egy "sulit mekkora isten vagyok", és mellé hangoztatja, hogy mennyire rasszista a magyar).
szóval én a többségre gondolok.
Mit tesznek a magyarok és az állam, hogy a cigányok úgy élhessenek mint bárki más magyar? És mit tesznek a cigányok, hogy úgy élhessenek mint bárki más egyenlően?
Főleg azok válaszaira vagyok kíváncsi akik szerint a cigányokat nem szeretni rasszizmus. Kérek rendes válaszokat, érveléseket, felsorolásokat, stb, köszi.
Hosszú és értelmetlen aki tényleg értelmes választ addna végig se olvasa.
Sajna a kérdező elég sok ködös barom kérdést tesz fel amira hosszú dumákat ír, amit csak fanatikusok olvasnak végig.
EZ IGEN!! EZ AZTÁN ÉRVELÉS VOLT! GRATULÁLOK!
28 szavas a főkérdés, igen, iszonyatosan hosszú, bár a te agyadnak lehet, hogy nehéz így is. Oda kellett volna írnom, hogy 8 osztály kötelező!
Nos de mivel elolvastad, így akkor te már adhatsz értelmes választ, hiszen gondolom tutira képes lehetsz rá ilyen bölcs válasszal ugye?
de akkor már megírhatnád azt is, hogy mi volt benne az értelmetlen, kérlek világosíts fel!
Vagy gondolom eltűnsz mint szürke szamár a ködben mi? van annyi vér a pucádban, hogy válaszolsz is a kérdésre, vagy vélsz, hogy alul maradsz a vitában?
nincs baj. nem az a baj, hogy nem jó egy válasz sem. én ugyanazon a véleményen vagyok mint ti.
de vártam az ellentábor válaszát is. Mert máskor nagyon hangosan tudnak "érvelni", hoy miért a magyar a rasszista és a cigány a szegény akit mi nem hagyunk érvényesülni.
nem írtak, ez zavar. Akkor ne írjanak máshova se, ha értelmesen nem tudnak kiállni a téma mellett, ennyi.
Jelenleg látszatintézkedések és látszat cselekedetek vannak mindkét oldalon többségében. A kérdés magva: A látszat. Úgy teszünk mintha!
Az államnak és vezetőinek úgy kell tennie, mintha pártatlanok, igazságosak és a diszkrimináció látszatától is távol állnak. Mert milyen civilizáltak és kultúráltak vagyunk, hisz az EU tagállama vagyunk, mi nem engedhetjük meg magunknak stb.
Valóban nem lehet rövid és "helyes" választ adni, mert az általánosítás sajnos sokszor gyűlöletbe viszi az embereket idővel, azonban a szemmel látható tényeket nem meglátni sem helyes! Egyébként is kevés a munkaerőpiacon a versenyképes, képzett munkaerő. Akik még a 8 általánost sem hajlandóak elvégezni (magyar-cigány-bárki) meg sem érti, fel sem fogja/foghatja, hogy milyen kevés esélye lehet a beilleszkedésre. A kényelem a legegyszerűbb álláspont. Ha valóban demokratikusságra törekednénk (törekednénk mondom!) akkor azt mondanánk, hogy igen az emberek szabadsága fontos, de egészséges mértékig szabad csak megtenni, tenni, cselekedni bármit is, ami mások, az egészséges többség életét nem "erőszakolja" meg.
Ha a lehetőséget vesszük el attól, hogy valaki a társadalom egészséges szempontjából "bűnt" cselekedjen, akkor nem tehetné/tenné meg.
2 út van. Az egyik, hogy eljátszuk a demokráciát és esélyegyenlőséget és a vége a polgárháború, a másik, hogy rögtön az elején keményen és azonnal szankcionáljuk az élősködést. Ez esetben fenntarthatóak az egészséges társadalmi normák. Különben soha.
Most melyik utat járjuk? Vajon miért van az egész világon gond az adott gondolkodásmódú embercsoporttal, népcsoporttal? És miért lépnek fel ellenük egyre radikálisabban? Vajon csak nem kezdenek rájönni, hogy az 1 út járhatatlannak bizonyul?
Sem az állam, sem a cigányság nem tesz egyértelmű és hasznos lépést azért, hogy valódi változás induljon el. Ennek pedig a vége az erőszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!