Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ilyen a magyarok nagy...

Miért ilyen a magyarok nagy része?

Figyelt kérdés

Miért ilyenek, hogy ha neki szar, legyen nekem is?

A lényeg, hogy én vettem a fáradságot és egyetemen tanultam (nem büfészakot, mérnök informatikus vagyok, szoftvereket fejlesztek) + beszélek 3 nyelvet és kimentem norvégiába dolgozni. Sokat vagyok magyarországon is, mivel a munkámat otthon is tudom végezni így hazajövök a családhoz.

Na az van, hogy vadiúj volvoval furikázom + többször megyek nyaralni és síelni évente, meg hát jól élek 26 évesen, ezért miért kell az embert megszólni? Rendszeresen bünözőnek neveznek, mert egy 26 éves embernek hogy lehet ilyen autója. Meg anyámnak szürkehályog műtétre volt szüksége és fizettem neki az osztrák magánkorházat, mire az egyik kollégája leszólta, mert az ő anyjs már mióta vár.

Hát én undorítónak tartom mert vért izzadtam, mire eljutottam idáig és nem basztam a tanulásra, meg nem az volt az első pályaválasztásnál, hogy mit imádok, hanem hogy mivel vihetem sokra.

2014. aug. 5. 18:06
1 2
 1/12 anonim válasza:

Szia :) Nagyon tetszik amit írsz. Nem tudom, miért ilyen suttyó a magyarok egy része, nekem sem tetszik ez a mentalitás ami manapság érzékelhető.

Én Dubai-ban éltem és dolgoztam egy ideig, erre rámfogták, hogy örömlánynak mentem...no komment.

Milyen nyelveket beszélsz?

2014. aug. 5. 18:28
 2/12 anonim ***** válasza:
Nagyrészt a múlt miatt sztem. Jobb, ha beletörődsz, ez nem is fog változni. Nekem is ez a fő ok, pont emiatt akarok külföldre menni. Nincs kedvem irigykedő, rosszindulatú, frusztrált emberekhez.
2014. aug. 5. 18:35
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha eltérsz a tömegtől sablonoktól és önállósodsz ezáltal egyénit valósítasz meg , ezzel következménnyel szembesülsz a föld bármely részén .
2014. aug. 5. 18:53
 4/12 anonim ***** válasza:
Azért, mert sokan mások is veszik a fáradságot, és egyetemen tanulnak, dolgoznak, hogy eltartsák magukat, elvégeznek még tíz kurzust, ami miatt ide-oda kell utazgatniuk, amihez kell a nyelvtudás is, meg persze egy csomó más feltételnek is meg kell felelni, aztán lehúznak 40 évet a szakmájukban profiként egy idegölő környezetben úgy, hogy a legjobb tudásuk szerint dolgoznak, ennek ellenére nem futnak be, mert esetleg nincs rájuk kereslet. Nyugdíjas korukra egyedül vegetálnak a sötét, dohos kis lakásukban. Nem lehet mindenki informatikus, nem lehet mindenkinek jó élete, nem kapja mindenki meg ugyanazt a nagy lehetőséget. Főleg akkor nem, ha még másokkal is kell törődniük. Holott megérdemelnék. Mindenki megérdemelné az elismerést, az anyagi jólétet, aki elhivatottan űzi a szakmáját. Te meg, a 26 éves "takonypóc", pöffeszkedve beleröhögsz ezeknek az embereknek a képébe. Mit nem lehet ezen érteni?
2014. aug. 5. 19:03
 5/12 anonim ***** válasza:
Köszönjük meg az előttem válaszolónak, h bemutatkozott, azt hiszem, a kérdező pont a hozzá hasonló emberekről beszélt. én biztosan.
2014. aug. 5. 19:04
 6/12 anonim ***** válasza:

Pedig a 4-esnek van igaza. Kevés ember tud külföldön munkát vállalni és befutni. Itthon pedig csak akkor, ha van protekciója.

Aki nem itthon él, az nincs tisztában az átlag emberek életével.

Ez nem irigység, hanem a szomorú valóság.

2014. aug. 5. 19:12
 7/12 anonim ***** válasza:

Szóval azt mondjátok, nem természetes dolog az irigység? Mellesleg nem tartom valószínűnek, hogy ez csak a magyarokra jellemző, az viszont biztosan, hogy a saját nemzetünket szidjuk. Ezen a viselkedésen még Norvégia sem tudott változtatni...

Illetve a kérdező említette, hogy nem szórakozásból választotta ezt a karriert, hanem mert ezzel sok pénzhez jut. Ezzel kapzsivá, önmagához hűtlenné vált, és az őszinte odaadása is megkérdőjelezhető. Ez nem csak hogy nem erény, hanem kifejezetten káros is saját magára nézve, mert majd öt év múlva besokall és pl. nekiáll gasztroblogot nyitni, mert titkon mindig érdekelte a főzés-sütés.

Emellett pályaválasztás során figyelembe kell venni, hogy milyen elvek alapján élünk. Bár jól keres egy politikus, én soha nem lennék az, mert kifordul a gyomrom az ügyeskedéseiktől. Ügyvéd sem lennék, mert nem akarnék bűnözőket védeni.

Egyébként nem szokásom megszólni senkit emiatt, tudom, hogy vannak tehetséges fiataljaink, és büszke is vagyok rájuk. Meg a tanáraikra, akik végig fogták a kezüket, és beléjük vetették minden hitüket, energiájukat. De legyen akkor annyira figyelmes is a kérdező, hogy mások esetlegesen érzékeny személyiségét ismervén nem dörgöli az orruk alá, hogy ő milyen faszagyerek, mert van egy kocsija. A kereset mindig is tabu téma volt. Illene tudni ezt.

2014. aug. 5. 19:21
 8/12 A kérdező kommentje:

Jönnek a válaszok.

1-es, angolul, németül és norvégul

4-es nem mindenki érdemli meg, gimnáziumban, gimnáziumban sokan kiröhögtek, hogy amúgy se fog menni, ők meg füveztek stb. Most legtöbbjük ezeknek minimálbéres vagy munkanélküli. Ők megérdemelték.

Amúgy meg kis 26 éves takonypóc szerintem nem igaz, nem tudod milyen vagyok. Amúgy meg nem apuci intézte nekem ezt, hanem kő kemény munka áll ez mögött. Emiatt se érdemli meg mindenki ezt, mert aki beleszarik, az ne is vigye semmire, sajnos Mo.-n sok mindenbe beleszarok ember többre viszi, mint aki keményen melózik, mert vannak kapcsolataik.

7-es két dolog. Első, hogy hidde el nekem, norvégia egy más világ. Ott nincs ez a mentalitás, mert aki így gondolkodik, azt kinézik. Második, hogy imádom a szakmám. Azt, hogy hogy választottam ezt a szakmát, azt úgy értettem, hogy az infót imádtam, a matekot nem. De info nincs matek nélkül. Sokat szenvedtem, de tudtam hogy a matek is kell és tök furi, de megszerettem. Amúgy meg ha utálnám a melóm akkor is ezt csinálnám, mert inkább melózok olyat, amit nem szeretek napi 8 órát, de utána ugy szórakozok ahogy akarok, mert telik rá, mint olyat, amit imádok, de éhen döglök. Amúgy a másik amit szeretek, az a történelem, de hát nem lennék munkanélküli vagy minimálbéres és jól döntöttem

2014. aug. 5. 20:29
 9/12 anonim ***** válasza:

A kereset akkor tabutéma, ha igazságtalan. És azért nevezik ki annak, mert szeretnék elkerülni a hamisság iránti felháborodást. Persze nem árt tudni, hogy ez az igazságtalanság nagyon bonyolult és nagyon sok oka van.

Az irigység egy idő után természetesnek tűnik - de nem az. A tartós rossz gazdasági helyzet, a tartós, kapcsolatokra, és nem a teljesítményre alapuló dotáció keserűséget, végül a tehetetlenségből fakadó irigységet okoz. Hosszabb idő után közszemléletté alakul, és úgy néz ki, mintha természetes lenne.

Nem várható el mindenkitől, hogy alaposan a dolgok mélyére nézzen. Magyarországon nem természetes a Volvo, viszont természetessé kezd válni, hogy csak csalással, helyezkedéssel lehet itt olyan jövedelem, ami azt lehetővé teszi. Ezzel a Volvo és a csalás fogalma összekapcsolódik.Ha tehát "megszólnak" valakit, lehetséges, hogy az nem az autónak, hanem a nem is alaptalanul feltételezhető szerzési módnak szól. Egy ilyen viselkedés ma Magyarországon kezd természetessé válni, de nem az irigység, hanem a közszemléletté váló csalás utálása az a tulajdonság, amelyet helyesnek érdemes tartani. A tehetetlenség elképesztő természetellenes viselkedéseket képes kiváltani.

Élvezd az autódat, de tudnod kell minden pillanatban, hogy nagyon sok embernek nem adatik meg az a lehetőség, hogy olyan munkára (meg ami ahhoz kell) legyen lehetősége, hogy jól éljen. És ebben neki a felelőssége rendkívül csekély. Tiborcnak is megmondták (pedig jószándékkal): tűrj békességgel. Ma is sokaknak mondják képletesen. És ez nem az ő hibájuk. Élvezd tehát, de ne kérkedj vele, maradj szerény (mint a norvégok jobbik része).

2014. aug. 5. 20:47
 10/12 A kérdező kommentje:

9-es nagyon igazad van. Nem szoktam kérkedni, pedig tudnék. Soha nem szóltam le senkinek a lakását, házát stb-t. Viszont volt olyan barátom, akire rászoltam, mert kijött hozzám látogatóba és amikor mentünk, folyton anyázott, hogy milyen autója van ennek meg milyen háza annak.

Amúgy jól mondtad, hogy jó autó = csalás, de az autómon norvég rendszám van, szóval nem értem az embereket

A norvégok tényleg szerények. Szomszédomat 1 éve ismerem. Nagyon kedves emberek, sokszor áthívnak magukhoz. Ugyan olyan háza van kb mint amit én bérlek. Az ára kb ugyanannyi. Kiderült róluk pár hónapja, hogy milliárdosok. Az is csak úgy derült ki, hogy amijor beszélgettünk mit melózik, mondta hogy ő a tulajdonosa az egyik halászati cégnek, van kb 100 hajója.

2014. aug. 5. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!