Reggel negyed hétkor fűnyírás?!
Sziasztok!
Nem először fordul elő a ma reggeli eset és már nagyon ki vagyok akadva.
Társasházban lakom, a ház körüli füvet, gyomot pedig gondolom a városüzemeltetés tartja rendben (a másik tippem egy kft). Rendre zöldhajnalban jönnek ki motoros kaszával füvet nyírni. Ami nem is lenne baj, de ezt reggel hat és hét közé időzítik.
Tudom, hogy sokan fenn vannak akkor, de sokan nem. Úgyhogy ez zavaró, mert nagyon korai az időpont.
Nem tudom, mit mond erről rendelet, törvény. Normális az, hogy ilyen zajos munkákat ilyenkorra időzítsenek?
Nem, nem látod rosszul, csak máshogy látunk ezt-azt. Én őszintén gondolom, hogy könnyebb lesz a cetlizéssel a dolog. És a visszajelzések alapján nem csak nekem.
Amúgy jövő hétre szabit vettem ki. Úgyhogy most tényleg alvás :)
"Én őszintén gondolom, hogy könnyebb lesz a cetlizéssel a dolog."
Úgy legyen!
"Úgyhogy most tényleg alvás :)"
Ez is :D
Én nem akarok senkivel sem kötekedni/veszekedni, de azért, a következőket annak/azoknak a válaszoló(k)nak üzenném, aki(k) annyira sajnálják szegény közterület fenntartókat a motoros fűkaszával, hogy nehogy rosszul legyenek....
Szóval én heti többször is nyírok füvet benzines fűnyírótraktorral a helyi NYITOTT árnyékmentes focipályán... Rendes, nagy, füves focipályáról beszélünk. És láss csodát... semmi bajom sincs... egyszer sem kaptam hőgutát, pedig példának okáért legutóbb (pénteken) 11-kor kezdtem el a munkát és este 6-ig a pályán dolgoztam (füvetvágtam, locsoltam, és egyéb tevékenységeket csináltam). Semmi bajom sincs, pedig nem ma kezdtem. Úgyhogy nehogy már azt mondja nekem valaki, hogy úristen mekkora tragédia, ha a munkásember nem reggel 6-kor kezdi el a füvet vágni, hanem később, mert hogy így ott hal meg a hőségtől....hagyjuk már.......
Az hogy te nem kapsz hőgutát, az nem azt jelenti, hogy más sem. Ha pedig valamelyik jómunkásember mégis lenne olyan megátalkodott, és hőgutát kapna a napon, akkor a munkáltatóját szedik elő és vonják felelősségre, ha máshogy nem, akkor valami mondvacsinált indokkal (mondjuk nem biztosított elegendő vizet, vagy a hőségriadó ellenére küldte ki füvet vágni napközben a jómunkásemberét, vagy valami ilyesmi). Teszik ezt azért, mert ma az a divat, hogy ha valami baj történik, akkor ha törik ha szakad, valakit felelősségre kell vonni (kivéve ha az a valaki milliárdokat csal vagy sikkaszt el, de ennek taglalása már máshová vezetne el, és nem is tartozik a kérdéshez). A munkáltató pedig pont ezt akarja elkerülni, ezért lehetőségeihez mérten megpróbálja elkerülni, hogy bárki is hőgutát kapjon a napon történő fűnyírásban.
Egyébként egyetértek veled (én is nyírtam egész nyáron füvet ha kellett, volt hogy délután kettőkor, mert akkor volt rá időm), kicsi az esélye hogy egy ép, egészséges ember 32 fokban hőgutát kapjon. 40 foknál már azért ennek jóval nagyobb az esélye.
Nálunk a közterületesek hétvégén! reggel 6-kor szokták nyírni az 1 centis száraz füvet természetesen a legolcsóbb, leghangosabb fűkaszával. Na erre varjatok gombot.:)
Persze ha én csinálnám ugyanezt akkor tuti kihívnák rám a rendőrséget, de a közterületeseknek mindent szabad....
Már ne haragudj, de MIKOR lehetne valamit csinálni, ha mindig valaki alszik? Nem minden kisgyerek egy órakor alszik, van, aki korábban, van, aki késöbb.
Az ilyen munkákat is el kell végezni és ga egy gyerek amiatt nem alszik, mert az utcán dolgoznak, akkor ott a gyerekkel, pontosabban a szüleivel van valami baj. Egy fáradt gyerek ugyanis akkor is elalszik, ha éppen lebontják a házat a feje felett. (Négy gyerekes anya vagyok, szóval nem csak beszélek, van tapasztalatom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!