Miért van az ha nem szeret valaki könyvet olvasni vagy kocka akkor már egy büdös paraszt a társadalom szemében?
nem tartom valószínűnek, hogy valaki azért lenne büdös paraszt, mert nem olvas, és kocka.
ha valaki büdös paraszt, akkor az inkább azért lehet, mert olvasás híján műveletlen, csak számítógépes játékokról képes társalogni, és ha a társalgás más irányt vetne, vagy nagyokat hallgat, vagy megpróbál visszakanyarodni a saját témájához.
ilyen vagy?
ha nem, akkor az általad említett jelzőnek más oka lehet.
nyugi nem vagyok ilyen,:D
de azt hogy érted h "olvasás híján műveletlen"?
az én véleményem szerinte az, hogy valaki mennyire büdös paraszt, az nem a hobbijaiban rejlik, hanem a viselkedésével mások felé.
én is kocka vagyok és nem szeretek anynira könyvet olvasni( a számítógép elveszi az időmet), viszont ugyanúgy vannak barátaim meg általában szimpi vagyok másoknak mert kedves vagyok velük....
Ha találkozom egy olyan emberrel aki imád olvasni, de cserébe paraszt és lenéző másokkal szemben akkor nem érdekel mennyire okos,intelligens, én akkor sem fogom bírni. AKik pedig a hobbijaid alapján ítélnek, na, azok a parasztok
16/l
szerintem az olvasásnak rengeteg haszna van (tágítja a látókört, elfogadóbb emberré tesz, tájékozódsz a világ dolgairól, nem fogsz burokban élni, azaz megtapasztalsz más nézőpontokat, korszakokat is, jobban tudsz majd érvelni tőle, szórakoztat, nő a szókincset, kisebb valószínűséggel kapsz Arzheimer-kórt, gyakorlottabb leszel a szövegértelmezésben, és az fontos, mert valamit valaha úgyis el kell majd tudnod olvasni).
Büdös paraszt nem vagy, ha nem olvasol, de én arra gondolok, hogy aki nem olvas, az ezektől megfosztja magát. Persze ettől még éppen tudhat érvelni, és tájékozott is lehet, de megfosztja magát attól, hogy még annál is ügyesebb legyen. Egyébként én sem tapasztalom, hogy annyira menő lenne az olvasás. Ha nem szeretsz olvasni, hát nem szeretsz. de az ciki szerintem, amikor valaki általánosságban kérdezi meg a könyvek hasznosságát, csak mert ő nem értette meg a lényegét X olvasmánynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!