Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Betty, Andy, Lily, Kitty....

Betty, Andy, Lily, Kitty. Szerintetek nem gázak az ilyen nevek?

Figyelt kérdés

Az még oké, ha van rendes neve a lánykának, és csak menőzésből írja y-nal msnen, levelezéskor, baráti társaságban stb. Bár az is elég plázacicás, de ha ilyenek a fiatalok, akkor ilyenek, ez van.

De azt olvastam, hogy egy csomó nevet már így y-nal is engednek anyakönyvezni. Szerintetek ez nem visszataszító? Magyarországon élünk, vannak szép magyar neveink, a külföldi származású neveknek is vannak magyar megfelelői. Milyen szülő az, aki ilyen magyartalan nevet akar adni a gyerekének?

2010. jan. 10. 14:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem, szerintem egyáltalán nem gázak. De ha esetleg neked nem tetszik, akkor sem ez a legjobb szó rá.
2010. márc. 29. 21:29
 12/13 anonim ***** válasza:

Hát, ha belegondolunk, a mai használt magyarnak gondolt nevek is valamikor ugyanilyen idegenek voltak, amikor először jelentek meg Magyarországon.

Egyébként nekem sem jönnek be ezek a fajta nevek, mert valahol érzem, hogy sokkal inkább divatból adják ezt a nevet, semmint esztétikai vagy jelentésbeli megfontolásból.

Szóval ha valaki azért adná a Kitty vagy Dzsenifer nevet, mert szép az írásképe, jól hangzik, vagy ezt találja jelentésében leginkább találónak, vagy netalán egy személyesen ismert ember tiszteletére, akkor szerintem rendben van.

De azért, mert sok mozifilmben vagy tévésorozatban látta-hallotta, és hogy ez trendi, na azzal nem vagyok kibékülve.

2010. márc. 30. 13:07
 13/13 anonim válasza:

Kedves Kérdező, a gáz egyedül Te vagy, nem ezek a nevek!

Jól mondták előttem, hogy senkinek semmi köze hozzá, kinek mi tetszik, melyik édesanya milyen nevet választ a gyerekének. Én is Betty vagyok és a világon semmi bajom a nevemmel! Lehetne jobb, szebb, de abszolút de nem tartom gázosnak sem a Kittyt, sem a Lilyt, sem a Bettyt! Ha Te nem szereted a sóskát, babgulyást, akkor azok a kaják már undorítóak, kutyáknak valók? Mert kb ugyanígy általánosítasz ezekkel a keresztnevekkel (lásd: "elég plázacicás" kijelentéseddel)!

Nem, nem visszataszítóak ezek a nevek, visszataszító inkább az ítélkezésed más ízlésvilága, ill. keresztneve alapján.

2016. júl. 23. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!