Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha tetszene egy vallási...

Ha tetszene egy vallási szimbólum, hordnanád attól függetlenül hogy nem követed a vallást?

Figyelt kérdés

Volt egy boszorkánycsillagom,amit azért (is) hordtam mert wicca vagyok (emellett szinte mindig rajtam van egy egyiptomi meg egy kelta kereszt meg egy kis műanyagba zárt skorpió) és ma nézegettük a barátnőmmel egymás ékszereit és mondta hogy neki állatira tetszik neki a csillagom. Mondtam hogy három éve vettem,szinte mindig rajtam van,és ez a wiccák jelképe meg állandóan lezsidóznak azok akik nem tudják megkülönbözetni az ötágú csillagot a hatágútól xD Erre ilyen szomorúan nézett a barátnőm és kérdezte hol lehet ilyet venni és én meg levettem a nyakamból a medált és odaadtam neki (örökbe,ő meg cserébe nekem adta pár gyűrűjét pedig nem is kértem:D). Teljesen fel volt dobva,azt mondta le se veszi többet,annyira örültem hogy örül:D

Ti hordanátok egy vallási jelképet csak azért mert megtetszik?

2010. jan. 9. 20:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Minden kultúrkörben jelen volt!

Nézzétek meg ezt a videot, nagyon tanulságos:

http://www.youtube.com/watch?v=Y6t8h6AAgcM

2010. jan. 10. 19:52
 12/17 anonim ***** válasza:
Minden szimbólumnak van eredeti jelentése és aktuális jelentése. A kettő gyakran nem esik egybe. A szvasztikát az alapján utasítja el a társadalom, amit az számára jelent. Egy 21. századi európai ember számára a felsőbbrendűség hirdetését, az erőszakos diktatúrát és sok millió ártatlan ember lemészárlását. Ha valaki ma itt horogkeresztet hord, az nekem mesélheti, hogy az ősi keleti jószerencse szellemében viseli. De egyébként sem hiszem, hogy épeszű körökben túl nagy sikere lenne vele.
2010. jan. 10. 20:01
 13/17 anonim ***** válasza:
Épeszű körökben vörös csillagot sem illene viselni, milyen érdekes, az ellen mégsem lázadozik senki
2010. jan. 10. 20:08
 14/17 anonim ***** válasza:

A vörös csillag, csakúgy, mint a horogkereszt Magyarországon tiltott önkényuralmi jelképnek minősül, és viselése büntetendő.

A Büntető Törvénykönyv 269/B. § (1) bekezdése szerint „Aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet a) terjeszt; b) nagy nyilvánosság előtt használ; c) közszemlére tesz; ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.”

Csupán ennyire nem tiltakoznak ellene.

2010. jan. 10. 20:16
 15/17 anonim ***** válasza:
51%

Igen, de egy éve a fa*zikám, valami szélsőbalos minipárt elnöke feltűzte nyíltan, be is perelték, és felmentették mégis, merthogy ez meg az....nem emlékszem pontosan a nevekre, de volt ilyen ügy, hírekben láttam még anno...azért is volt belőle botrány, mert elvileg nem szabadna, és törvényes hatállyal ő mégis hordhatja...na ez a röhej....

Meg Magyarországon hagyjuk már ezt hogy ilyen törvény meg olyan....nem számít itt a törvény semmit, egyeseknek mindent szabad...lásd bkv, egy példa a sok közül

2010. jan. 10. 20:33
 16/17 anonim ***** válasza:
Én minden további nélkül hordanék... feltéve, ha a közelmúltban nem kapcsolták semmilyen agresszív, diktatorikus vagy vérengző mozgalomhoz. Persze ha lehetőség van rá, megkeresem a jelentéseit.
2010. jan. 11. 15:01
 17/17 anonim ***** válasza:
Én hordanék, de csak akkor, ha a közelmúltban nem kapcsolták egy agresszív, diktatorikus vagy vérengző mozgalomhoz. Mielőtt felteszem, azért próbálnám megkeresni a jelentését :)
2010. jan. 11. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!