Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A Magyarok szeretik a Szlováko...

A Magyarok szeretik a Szlovákokat? Mit gondolnak róluk?

Figyelt kérdés
2014. júl. 9. 14:51
1 2
 11/19 Kini :)) ***** válasza:

Én úgy vettem észre, hogy ahogy a szlovákok sem szeretik a magyarokat, a magyarok többsége sem rajong a szlovákokért...

Hogy mit gondolnak róluk? Általában mindenhová azt írják, hogy idősebbek, mint Szlovákia...:D

Amúgy személy szerint, nekem sosem volt rossz tapasztalatom a szlovák emberekkel.

2014. júl. 12. 22:44
 12/19 anonim válasza:
hülyeség hogy a szlovákok megverik a magyarokat.. én is voltam kint, magyarul beszéltem, de semmi bajuk nem volt
2014. júl. 15. 22:36
 13/19 librikus ***** válasza:
Éltem nyugat Európában. Ott a kassai, kecskeméti, kolozsvári magyar, mind egyenlő, egyforma magyar volt! Itthon Magyarországon pedig sokan külömbséget tesznek a csonkaországi és az utódállamokba kényszerített honfitársak között. Képzelje el a debreceni civis, ha holnap Romániához csatolnák városát, és a hivatalokban, a rendőrrel románul kényszerítenék értekezni, mint a nagyváradi. A nyíregyházi akkor ukrán lenne, ha Ukrajna bekebelezné Nyíregyházát? A győri meg szlovák, ha a követkző háború után újra bővítik Szlovákiát? Apropo Szlovákia mindkét világháborúban egyazon oldalon állt mint Magyarország, csak a szlovákoktól sintén gyülőlt csehek a győztes oldalra segítették a szlovákokat. Librikus.
2014. júl. 16. 14:22
 14/19 anonim ***** válasza:
Én csak egy szlovákiai magyart ismerek aki nagyon rendes és jófej.
2014. júl. 16. 22:49
 15/19 anonim ***** válasza:

Arról volt szó,hogy a magyar hogy áll a szlovákhoz, nem pedig az,hogy a magyar a szlovákiai magyarhoz.

De ha már így bele lett kavarva, szerint az elcsatolt országokban élő magyarokkal (most leginkább romániáról beszélünk) az a problémája a magyarországi magyaroknak,hogy szavazati jogot kaptak,holott nem élnek itt, nem adóznak itt, magyarán semmi rálátásuk és rájuk abszolút nem (vagy csak alig) ható dolgokban képesek a mérleget balra vagy jobbra dönteni. Az "alig" alatt pedig azt értem,hogy mennyi támogatásra számíthatnak x vagy y kormánytól...márpedig szerintem ne azon múljon már egy ország sorsa, hogy valakik,akik nem is itt élnek, nem adnak a közösbe, aszerint döntsenek,hogy mikor járnak a legjobban...mert magyaroknak meg lehet pont az nem jó és a magyaroknak kell itt az igát húzni meg jópofát vágni,nem nekik.

2014. júl. 17. 14:54
 16/19 anonim ***** válasza:
A következő életemben pedig szlovák rokkantnyugdíjas akarok lenni,mert nekik vannak a legmenőbb autóik az Magyarországon.
2014. júl. 17. 14:57
 17/19 Briggancska válasza:
én Szlovákiai magyar vagyok,és én a szlovákokat szeretem,de csak azokat akik nem néznek le mert magyar vagyok.Sok esetem volt már hogy lehordtak mert magyar vagyok,és ezért nem is viselték el azt hogy én magyarul beszélek előttük,ezért én sose hagyom magam lealázni, a szlovákoknak foggalmuk sincs hogy milyen egy olyan életet élni,ahol egyszerre 2 nyelven beszélsz,én mindig azt mondom a szlovákoknak ha lealáznak ,,hogy inkább örüljön hogy beszélem a nyelvüket,,- mert ha a szlovákoknak kellene megtanulni magyarul akkor én is lenézhetném őket hogy hogyan beszélnek,és hogy szlovákok,de ezt nem teszem meg,mert annál bölcsebb vagyok,de biztos vagyok benne hogy hamarosan visszafogják kapni a szlovákok a magyaroktól azt a lealázást amit mi Szlovákiai magyarokkal tettek.
2014. júl. 20. 14:24
 18/19 A kérdező kommentje:
0n is azért kérdeztem mertt szlovákiában élek a határ mentén.
2014. júl. 26. 14:05
 19/19 anonim válasza:
én is szlovákiai magyar vagyok csallókőzből, sajnos ez van magyarországon ugy hiszik az emberek hogy a szlovákok ütik verik a magyarokat, de ez nincs így, elégé jól kilehet velük jönni, még ha nem tuszd szlovákul, akkor is eltudtok menni egymás mellett az utcán semmi gond nélkül :)
2014. júl. 31. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!