Akik szerint a világ rossz és az emberek úgy általában szemetek, azok önmagukat jó embernek tartják?
Annyiszor olvastam itt is, meg hallottam, hogy "az emberek szemetek/gonoszak/önzőek," "Nincs is igaz barátság/szerelem/hűség" stb., hogy elgondolkodtam. Magatokat jó embernek tartjátok? Mert ha ilyen sok a jó ember, aki ezen panaszkodik, akkor mégse lehet olyan szörnyű ez a világ!
Én is találkoztam már nem kevés rosszindulattal, de jóval is, és soha nem jutna eszembe kijelenteni, hogy az emberek úgy általában mind rosszak...
az emberi faj alapvetően hibás. nem tartom magam jó embernek, emberek között ha van is valaki akiben megvan az a bizonyos eredendő tisztaság, vagy mi, úgy kihasználják hogy belegebed. jó nem lehetsz teljesen ebben a tróger világban mert megszopod, akiben látom a jót ezer örömmel segítek neki és kitartok mellette, de nem sok ilyet ismerek.
alapvető emberi tulajdonság a hatalomvágy, az önzés és satöbbi, mármint a mai világban. régen ami erény volt mostanra már "gáz". most már csak akkor viheted valamire a békenobeldíjon kívül ha egy szemétláda vagy. és ez még párosul a globális elbutulással [ha aztmondod nincs te nem ezen a bolygón élsz]. és ez nem abba a fényes repülőatós jövőbe vezet amit annó elképzeltek. nah béke
_bfg
"Akik szerint a világ rossz és az emberek úgy általában szemetek, azok önmagukat jó embernek tartják?"
Valószínűleg igen. Még gyakoribbak az olyan szövegek, mint "az emberek hülyék", "az emberek birkák" stb., amelyek szintén reflektálatlanságra utalnak.
Mondjuk aki "az emberek ...-k" jellegű sommás megállapításokat tesz, arról lehet sejteni, hogy nem lehet túl okos ember, és nem sok értelme van vele vitázgatni.
"Magatokat jó embernek tartjátok? Mert ha ilyen sok a jó ember, aki ezen panaszkodik, akkor mégse lehet olyan szörnyű ez a világ!"
Jó, de annak a felfogásához, amit írsz, logikai képességek is kellenek, az meg nincs mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!