Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért változik ilyen gyorsan...

Miért változik ilyen gyorsan és rossz irányba a világ?

Figyelt kérdés
Ezalatt a korosztályokat értem, tehát csak nekem fura h ma már a 14 éves fiatalok (majdnem gyerekek) is ittasan mászkálhatnak a városok utcáin mindenféle következmények nélkül és h dicsekednek a szüzességük elvesztésével? Ez a neveltetésen múlik vagy elkerülhetetlen folyamat? Mindig eszembe jut a Bezzeg a mi időnkben ...... kezdetű mondat amit mamámtol hallottam mindig. Nem hittem volna h én is ezt fogom valamikor mondani!
2009. nov. 5. 18:53
 1/7 anonim ***** válasza:
El kell fogadni,hogy változik a világ.Nagymamám nagyon modern felfogású(87),az Ő szájából még soha nem hallottam,hogy "Bezzeg a mi időnkben...".Beszélgetünk sokat a mai fiatalokról is,és csak legyintve annyit mond mindig,hogy: Drága kislányom,én már sok gyermeket láttam felnőni az utcában,minden fiatal generációnak megvan a maga hóbortja,majd kinövik.
2009. nov. 5. 19:11
 2/7 anonim ***** válasza:
A "bezzeg a mi időnkben" és az "ezek a mai fiatalok" szöveg már száz évvel ezelött is ment, vannak írásos nyomai. Ebből is látszik, hogy nem lehet igaz. Mindig lehet látni néhány kirívó példát, amiről a bezzegelők általánosítanak.
2009. nov. 5. 19:13
 3/7 anonim ***** válasza:
változnak az idők. és gyorsan, úgyhogy bírni kell a tempót. a környezet változik így, amiben felnőnek, ők csak alkalmazkodnak hozzá.
2009. nov. 5. 21:29
 4/7 anonim ***** válasza:

"A "bezzeg a mi időnkben" és az "ezek a mai fiatalok" szöveg már száz évvel ezelött is ment, vannak írásos nyomai."

Ez a szöveg azóta megy, mióta fennmaradtak írásos dokumentumok. Az ókori Egyiptomból és Mezopotámiából is fennmaradtak ilyen sirámok.

"csak nekem fura h ma már a 14 éves fiatalok (majdnem gyerekek) is ittasan mászkálhatnak a városok utcáin"

100 évvel ezelőtt az alkoholizálás 5-10 éves korban elkezdődött bizonyos vidékeken, mármint ha nem korábban. A gyermekalkoholizmusról sokat cikkeztek ekkoriban, nagy problémának tartották. 150 évvel ezelőtt az ír és angol parasztok kedvenc hobbyja a verekedés volt, aminek kimenetele gyakran halálos koponyatörés volt. A magyar falvakban is gyorsan előkerült a bicska egy kocsmában, ha valaki (ok nélkül) beszólt valaki másnak. A budapesti, "művelt" polgárok persze nem verekedtek, ők párbajban ölték meg egymást egy-egy megjegyzésért. 100-200 évvel ezelőtt az európai emberek kb. olyanok voltak, mint amilyennek a cigányokat szokás tartani ma.

"és h dicsekednek a szüzességük elvesztésével?"

Egy faluban 100 éve szerinted mikor és milyen körülmények között kezdték a nemi életet?

"Nem hittem volna h én is ezt fogom valamikor mondani!"

Senki sem hiszi, sőt, ez a szöveg minden 16 évest bosszant. Aztán 27 évesen elkezdi mondogatni, feltéve, hogy nincsenek történelmi ismeretei.

2009. nov. 6. 09:31
 5/7 anonim ***** válasza:
57%
Az ember genetikai és fizikai fejlődése nagyon felgyorsult, mert ma csak töredék erőfeszítést kell tenni azért, hogy pl. ne haljon éhen valaki. Tehát a relatíve jobb körülmények miatt minden ember hamarabb érik be, ez különösen igaz a lányokra, akiknek a nemi érése hihetlenül felgyorsult az utóbbi akár csak 50 évben.De, hogy ennek a felgyorsult érésnek hol a határa, van-e egyáltalán, azt nem tudom.
2009. nov. 6. 11:01
 6/7 anonim ***** válasza:

"minden ember hamarabb érik be, ez különösen igaz a lányokra, akiknek a nemi érése hihetlenül felgyorsult"

Hamarabb érnek? Ha azt vesszük, hogy a "Rómeó és Júlia" Júliája még nem volt 14 éves amikor összejött Rómeóval, és szerinted gyorsult az érés, akkor szerinted hány évesen érnek be a mai lányok?

2009. nov. 6. 15:21
 7/7 anonim ***** válasza:
itt a baj a szulokkel van.nincsennek kozos progrmok,es nincs egy peldakep a csaladba.
2009. nov. 8. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!