Magyarországon igaz, hogy nem kedvelik a határon túli magyarokat?
sokan nem kedvelnek minket, es ezt leginkabb a politikanak koszonhetjuk
mindig felhozzak hogy szavazas igy, szavazas ugy
nem tudom mifele meseket mondanak ott, de a legtobb hatarontuli nem a szavazasi jog miatt akar allampolgar lenni, hanem hogy kitelepedjen vagy csak egyszeruen magyarnak erzi magat
a szavazassal kapcsolatban azt mar nem reklamozzatok hogy a ciganyok menny segelyt kaptak a szavazas elott
Az hogy a ti pénzetekből fizetik az ösztöndíjakat NEM IGAZ. Ha úgy végez egyetemet, akkor le kell dolgozzon talán 10 évet, vagy nem tudom mennyit Magyarországon és azzal az ÁFÁVAL ő fizeti az egyetemét. Másrészt elveszik a munkahelyeket? MAGYARORSZÁGRÓL FÉL MILLIÓ MAGYAR EMIGRÁLT, a lakosság csökken, azoknak a helyeit töltik be ha szabad így fogalmazni.
A szavazattal pedig az a véleményem hogy nálunk is a magyar politikát rengeteget nézik, és ezért szeretnének részt is venni benne, lehet hogy nem az ő sorsunk, de azért meg tudom érteni a helyzetüket. Inkább a VIKTÁTOROTOKAT szidjátok mert ő adta meg a lehetőséget, amúgy a fél millióból elment 80,000 szavazni, szerintem ebből is látszik hogy sok Erdélyi pofátlanságnak tartotta azt hogy szavazhat. (apukám is, testvérem is).
Dehogy nem igaz. Nem minden egyetemre értettem, de van olyan Erdélyben, ahol fizetik. És persze, hogy az adófizetők pénzéből. Nem is Viktoréból.
Én pedig nem tudom megérteni a helyzetüket, akik az urnához járultak. Ha nézik a politikát, ha nem, nem ők viselik a következményeket. Én is nézem
pl. az amerikait, mégsem megyek oda szavazni. Nemtudom mit szólnának a kedves érintettek, ha elmennék Romániába szavazni egy szemétládára, majd hazajönnék mintha
mi sem történt volna. Arról nem is beszélve, hogy amit a tv-ben leadnak, az sokszor köszönőviszonyban sincs a valósággal. Főleg a Hírtv. Azért rohadtul nem
minegy a tv-n keresztül átélni a dolgokat, mint a saját bőrödön tapasztalni.
"nem tudom mifele meseket mondanak ott, de a legtobb hatarontuli nem a szavazasi jog miatt akar allampolgar lenni, hanem hogy kitelepedjen vagy csak egyszeruen magyarnak erzi magat
a szavazassal kapcsolatban azt mar nem reklamozzatok hogy a ciganyok menny segelyt kaptak a szavazas elott"
Ha akkora nagy magyarnak érzi magát, akkor mi a fenéért nem költözik a hőn szeretett országba? Komolyan kérdem. Én ha imádok egy országot, akkor minden vágyam, hogy ott
is éljek. Lejjebb is írta valaki, hogy sok magyar elvándorolt innen (vajon miért?) ,szóval hely is lenne. A cigányokat én sem kedvelem, de ők legalább itt élnek. Meg lehet
sértődni, de nekik is ugyanannyi joguk van szavazni, sőt. Tudom, hogy kaptak segélyt - és nem csak ők - a választás előtt. Ez is csak egy volt Orbán gusztustalan húzásai közül.
Aminek persze sokan bedőltek. Pl. apámék munkahelyén is be lett ígérve a fizetés emelés, sőt magát a fizetést is előbb megkapták. Majd választások után természetesen el lett
felejtve az ígéret.
"Én délvidéki magyar vagyok (Szerbiai), szeptembertől Magyarországon fogok tanulni, és utána ott tervezem a jövőmet is, és ezért kíváncsi voltam, mi igaz és mi nem abból, hogy nem nagyon szeretik a külföldi magyarokat."
Senki nem fog téged bántani. Volt már szobatársam Szlovákiából is az egyetemen. Senkit nem érdekli, hogy honnan származik. Vannak nekünk ennél nagyobb problémáink is.
sőt, a négereket, kínaiakat, oroszokat is békén hagyják. Nemtudom milyen jövőt tervezel itt, de ne legyenek túl nagy elvárásaid. A magyar egyetemek viszonylag jók, de
ezt a bérekről már nem nagyon lehet elmondani. Miközben az árak már nyugatiak. Szerbiánál biztos jobb a helyzet, de a helyedben inkább más országokban gondolkodnék.
Nem azért mondom, hogy nehogy ide gyere, hanem hogy legalább neked legyen jövőd, mert még fiatal vagy.
Székelyföld nem Magyarország, hanem Románia területén van. Ha tetszik, ha nem. Attól, hogy néhányan annak tekintik, még nem lesz az. Egy másik országból
pedig nem lehet hitelesen nyomon követni a politikát, mert nem a saját bőrén tapasztalja az ember. Nem csak szavazásnál kell magyarnak lenni, hanem akkor is, amikor viselni kell annak következményeit. Addig, amíg ezt nem teszi, számomra elítélendő, hogy az én bőrömre szavazott. Nem tudom mit szólnának az érintetettek fordított helyzetben. Köszönöm, hogy megszavazták ezt a gusztustalan patkányt, mert benyalt a mi adónkból a külföldi magyaroknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!