Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mesélnétek nekem a vámpírokról?

Mesélnétek nekem a vámpírokról?

Figyelt kérdés

A vámpírok pozitív, negatív tulajdonságairól, mint példakép, vagy szörnyeteg, a könyvek beli szerepéről, és itt nem kifejezetten a twilightra gondolok. Filmekben, szerepjátékokban, képzőművészet, popkultúra, ilyesmikben. Ami eszetekbe jut.

Egy beadandóhoz gyűjtök anyagot, és minden ember másképp hisz a vámpírokban. A feladatom az, hogy leírjam, ki mennyire, hogyan látja a vámpírokat, illetve a felsorolt dolgokban hogyan gondolkodik a vámpírokról.

Szeretném, ha leírnátok, ti hogy látjátok őket, hisztek-e bennük, esetleg belebújnátok-e a bőrükbe:)

Köszi a válaszokat!

2010. jan. 5. 00:31
 1/8 anonim ***** válasza:

Tudom nem ez volt a kérdés, de ha szuper vámpiros könyvet akarsz olvasd el a "Város hercege" könyvet.

nehéz megszerezni, de időnként használtan kapható.

Az is kedveli aki nem vámpiros beállítotságú.

2010. jan. 5. 01:08
 2/8 anonim ***** válasza:
Hát én csak a klasszikus Drakuláról tudok mesélni,de nem tudom téged ebből mi is érdekelne.Én nem hiszek bennük,de tény hogy sok titok,misztikum ővezi őket,emberfeletti hatalommal rendelkeznek,történeteket,legendákat gyártottak róluk.És én szívesen belebújnék a bőrükbe pár órára :)
2010. jan. 5. 01:41
 3/8 A kérdező kommentje:

Első. Köszi, de most nem könyvek ötleteire vagyok kíváncsi, hanem a ti gondolataitokra.

Utolsó, kb erre vagyok kíváncsi, csak fejtsd ki bővebben a meglátásaidat.

2010. jan. 5. 12:47
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nagy vámpír rajongó vagyok,névnapomra is vettem egy könyvet ami mondhatni a kedvencem lett. Hogy miért? Mert teljesen átlagos majdnem-embernek mutatja be a főszereplő vámpírt. Vért iszik,de nincs hatalmas hegyes szemfoga,napallergiás,jó a szaglása-hallása,és a vámpírsága nem valami misztikus mágikus dolog hanem egy vírus. És pont.

Én nem szeretem az ilyen elgiccsesített sztorikat,ahol minden vámpírpasi egy izomkolosszus,mégis gyengéd,zsilettreklámba illő és minden vámpírcsajnak 100D-s kosaras melle van,50 centis dereka és egy szexistennő. És persze szenvednek az élőhalott létüktől és közben halandókat megszexualizálnak meg vámpírrá teszegetik őket.

Brr.

De van aki erre bukik,szerintem nálunk inkább a titokzatosság és a romantika a lényeg mint az a morbidság hogy valaki vért iszik. Az alkonyatra is a romantika miatt cuppantak rá a kistinik,nem a vámpírok miatt,de ez mellékes.

Ha arany középutat akarunk keresni akkor szerintem a Coppola féle Drakula a legjobb Gary Oldmannel.

2010. jan. 5. 17:26
 5/8 anonim ***** válasza:

A vámpírlét..hosszú,és unalmas élet.mert ez is élet,valami élteti őket a véren kívül..

mikor megízlelik a vért,az életetadó tiszta vért,ami a legjobb bor,vagy a legfinomabb étel...esetleg a legjobb drog..elfelejtik milyen embernek lenni..csak a vágy hajtja őket,mindenféle vágy..az emberfeletti erők,gyorsaság,gravitáció leküzdése,tágabb tudat,a felsőbbrendűség érzése feldobja őket..Fantasztikus és egyben félelmetes ez a lét.. a rossz oldala..sosem látod a napot..az éjszakák egyre sötétítik a világosságról maradt emlékek kósza gondolatait..a magány felemészt..kevesen vannak,igen ritkán találkoznak..a sötét éjszaka kiveri belőlük az emberiséget,és csak a vérhajhász vadállat szerepe marad rájuk..az idő múlásával egyre elhomályosodnak az emberi emlékeik..rengeteget töprengenek étkezés után..miért,mitől,hogyan,és mikor lesz vége ennek az örökkévalóságnak..egyszer egy vámpír is meghal..megpihen,mert elege lessz..éhségbe fonnyad,és alszik...az idő lassan felemészti a testét..a lelke egyre csak távolabb,és távolabb,míg a teste elporlad..maguknak csinálják,mert elegük lett..ma már egy sem él..ennyi volt..néha mesékben,néha filmekben az életük kiszínezve elétárul a rettegő embernek,de már hiába..csak mélyen érezhetjük,hogy léteztek valaha,és hogy nem jönnek vissza..hogy jobb e így,azt nem tudja senki.kislányok álmodoznak vérfagyasztó bájukról,az úrias és illedelmes férfiasság megtestesítőjükről...vagy fiatal férfiak a vámpírnők vad vággyal telt kacér jellemükről,a halálos csókokról,a vámpírteremtő csepp vérükről..de okosabbak tudják,hogy a vámpírlét förtelmes kínokkal teli élet volt,nem pedig holmi buja száguldás az életet kikacagva..

Nehéz ezekről szólni a magunkfajtáknak..mi már csak nevetünk,amiért akkoriban csak a halál várt..az árnyékban tengődni nem bizalomgerjesztő egy vámpír számára sem..ami elejinte mulatság,az az idők folyamán keserves fájdalom..az ölés,a vér..és a sose látott napfény iránti irtózatos vágy.Hidd el nekem,csupa kín,ne vágyj rá,mert nem azt kapnád,amit szeretnél..soha ne vágyj rá..

/Charlotte/

2010. jan. 5. 21:22
 6/8 anonim ***** válasza:

Ajánlok neked egy jó könyvet(hacsak már nem olvastad)

Vampire the Masquerade(Vámpírok bálja) ebben mindent megtalálsz Nód könyvéről a vámpír klánokról,szektákról,Káinról az első vámpírról és még a bőrükbe is bújhatsz...szóval én ajánlom neked.

2010. jan. 6. 11:43
 7/8 anonim válasza:
én hiszek bennük. és meg szeretném tudni hogy valakinek nincs kedve áskálódni egy kicsit utánuk? valaki segít nekem? csak ugy hobbiból mert unatkozom
2010. jún. 2. 14:10
 8/8 anonim válasza:

Én is imádom a vámpírokat.A tulajdonságaik mindenhol mások.Én ezeket tudom:vért isznak,Fehér és hideg a bőrük,a napon:varázsgyűrüvel nem égnek

megégnek

a bőrük olyan lesz mint a gyémánt

2011. ápr. 25. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!