Londoba szeretnék élni és dolgozni. Hogy? (Bővebben lent)
Iskolánként változó, hogy milyen nyelvvizsgád fogadnak el és mik a követelményeik. Ha ott szeretnél élni, akkor egy iskola mellett végezhető munka sem ártana és a kiutazással kapcsolatban is érdemes érdeklődni (reptéri illeték, biztosítás...stb). Filmrendezést nem hiszem, hogy sok egyetemen oktathatnak, erre érdemes külön rákeresned és ne csak Londonban gondolkodj, hanem más angol városokban is, mert nem biztos, hogy ilyen képzést ott fogsz találni.
Egyébként nálunk is vannak művészeti egyetemek. Szerintem nem csak az egyetem számít itt, hanem a tehetség is. Csinálhatsz jó filmet egy rosszabb egyetemmel is, de rossz filmet még akkor is, ha a legjobb képzésben van részed.
Itthon pedig szerintem nem a társadalom a fő probléma, de ha kicsit idősebb leszel, már neked sem ez lesz a legnagyobb problémád.
Hát csak meleg ként jobb lenne elhúzni innen...
De köszönöm a választ.... Utánanézek :)
Melegek mindenhol vannak és olyanok is, akik nem szeretik őket.
De szerintem először egy egyetemet keress és esetleg írhatsz nekik emailt, hogy mik az elvárásaik, mikkel támogatják a külföldi diákokat.
A ucas.com-on tudsz keresni szakokra es ott kilistaz neked minden egyetemet ahol van az adott szak. minden egyetem honlapjan rajta van hogy milyen erettsegi jegyeket fogadnak el, nyelvvizsganak a TOEFL vagy az IELTS kell.
Osztondijrol annyira ne almodozz mert kulfoldieknek nem nagyon adnak, hacsak nem istenadta tehetseg vagy es nagyon szegeny. Viszont EUs allampolgarkent jogosult vagy a kinti diakhitelre aminek eleg jok a torlesztesi feltetelei, meg azok is felveszik akik amugy kitudnak fizetni, mert sokszor soha nem kell visszafizetni a teljes osszeget.
Csatlakozva az elottem szolohoz, ne csak Londonban gondolkozz, az messze a legdragabb varos es rengeteg jo hely van itt azon kivul, Brighton peldaul hiresen melegbarat es meg tengerparton is van.
Ha barmi kerdesed van, irj nyugodtan en itt jarok suliba, szivesen segitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!