Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Olaszországban télleg lehet...

Olaszországban télleg lehet 15 évesen dolgozni?

Figyelt kérdés

Olvastam egy cikkben hogy mivel az ottani iskolakötelezettség 14 éves korig tart ezért 15 évesen is válalhatnak munkát.

Ez télleg így van? Ha 16 évesen munkát keresnék ott akkor van esély hogy felvennének?

2014. máj. 30. 16:05
 1/4 anonim válasza:
Magyarországon 16 életév az iskolakötelezettség.15 évesen vállalhatnak diákmunkát a diákok szünidőben(nyáron)szűlői engedélyel.16 évesen szülői engedély nélkül nem csak szünidőkben.Úgytudom ott is 16 éveskortól lehet munkátvállalni.
2014. máj. 30. 16:12
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. :)

Még annyit hogy leginkább a vendéglátóiparban alkalmaznának?

2014. máj. 30. 16:21
 3/4 anonim ***** válasza:
Ó igen, minden étteremben/hotelban egy 16 éves magyar gyereket akarnak, aki töri az olaszt, mellette más nyelvet nem beszél, szakképzettsége és tapasztalata nincs... Havi tízezer eurós fizut fogsz kapni. Bizony.
2014. máj. 31. 21:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, 18 éves kortól lehet dolgozni. Előtte - sajna - "gyerek munka", ami tiltott. Persze segíthetsz a szüleidnek, de ennyi.

Szerintem keresgélj a neten, mindig van diákmunka, nyelvtanulási lehetőséggel. Persze gombért, vagy szállás étkezésért. Másra ne számíts. Az iskolából kikerült 18-35 éves fiatalok között a munkanélküliség 42 (!) %-os. Nagyon kevés a munka, sokan a képzettségük alatt is elvállalnak mindent. Ráadásul a munkaszerződések jelentősen eltérnek az otthonitól.

Ha kijössz dolgozni, otthon mindenképpen köss biztosítást, mert itt minden orvosi vizitért (akkor is, ha itt van betegbiztosításod) keményen fizetni kell. Nem olyan, mint otthon

Ha találsz egy viszonylag biztonságos helyet - ahol tényleg azt kell csinálni, amit mondtak,és azt adják, amiben megegyeztetek (az olaszok szeretik nem tartani a szavukat), akkor mindenképpen érdemes megpróbálni, mert fiatalon minden tapasztalat jól jön. Ráadásul, Olaszország, ha nem itt élsz, vagy van elég pénzed, vagy csak a buli kedvéért jössz, nagyon szép és érdekes ország.

2014. jún. 3. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!