Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A punkok miért utálták annyira...

A punkok miért utálták annyira a hippiket?

Figyelt kérdés

2014. jún. 11. 18:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%
Mindenki utálja a hippiket.
2014. jún. 11. 18:36
 2/11 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem nem törvényszerűség hogy a punkoknak utálniuk kell a hippiket, de ettől még élesen ellenkeznek a nézeteik. Bár nem tudom a kérdést miért jelen időben tetted fel, mert hippik már nagyon rég óta nem léteznek (max akik próbálják annak beállítani magukat) punkok is csak nagyon hellyel közzel.
2014. jún. 11. 18:37
 3/11 A kérdező kommentje:
De miért?
2014. jún. 11. 18:37
 4/11 A kérdező kommentje:
Azért tettem fel így a kérdést,mert igazi punkok és hippik szerintem már nincsenek.
2014. jún. 11. 18:39
 5/11 anonim ***** válasza:
71%

Más korban volt divat ez a kettő. Meg amúgy is külnbözik a nézetük.

Hippik nézete az volt, hogy békében élnek a természettel, elfüvezgetnek, egy nagy családot alkotnak, és 3 akkordból álló fülbemászó zenéket hallgatnak.

Punkok pedig erőszakkal akarták megmutatni a világnak, hogy ők valakik, sohasem akartak békét.

2014. jún. 11. 18:41
 6/11 rajcziz ***** válasza:
100%
A két fél világnézetének különbözősége az oka az utálatnak. A hippik ugye fel akarták szabadítani a tudatot, meg akarták reformálni a társadalmat, egy jobb világot akartak alkotni. A punkok ezzel szemben abból indultak ki, hogy a társadalom alapjaiban véve romlott, egy működésképtelen mesterkélt rendszer, amit el kell pusztítani, le kell rombolni, és esetleg majd egy teljesen új alapú "társadalmat" kell létrehozni. Az egyén szintjéről nézve pedig arról van szó, hogy a punkok keresték a balhét, a hippik pedig sosem ütöttek vissza, így pont jó ellenfél voltak.
2014. jún. 11. 18:55
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Tök jó lenne ha a punkokat nem az erőszakkal kapcsolnák, össze mivel az skinheadekre jellemző. Jó lenne nem keverni őket mivel nem azonosak. A skinheadok utálják a hippiket. És ha utána nézel azzal is szembesülsz, hogy a hippi és a punk kultúra ugyanarról a tőről fakad, csak más irányba ment el.
2014. jún. 11. 19:21
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert a punkok anarchisták a hippik meg liberálisok :D
2014. jún. 12. 12:09
 9/11 anonim ***** válasza:
34%
Minden normális ember utálja a liberálisokat :D
2014. jún. 12. 12:10
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Kicsi off: az eredeti skinhead mozgalomra nem jellemző az erőszak...mondjuk a punkokra se...

Egyébként én punk vagyok, legjobb barátom hippi - de az az "igazi", aki kb olyan, mintha 50 évvel ezelőttről pottyant volna ide...És mi nagyon jól megvagyunk, a legfőbb különbség az, hogy a punkok erőteljesebben, más nézetekkel lázadnak, de igazából a két csoport nem hinném, hogy utálja egymást...Mivel a hippi mozgalomnak köszönhető a rock kultúra nagy mértékű elterjedése, és a rocknak köszönhető a punk mozgalom kialakulása is bizonyos mértékig, szerintem nonszensz, hogy utálják egymást...

Más korszakban lázadoztak amúgy is, igazából mindkét mozgalom eléggé eltűnőben van...

Legjobb barátom a köztünk lévő különbséget úgy szokta megfogalmazni, hogy én "továbbhaladtam a lázadás útján, míg ő megállt", aztán mindig hozzáteszi, hogy nem feltétlen jó irányba indultam...

Egyébként szerintem a punkok társadalmilag sokkal kötöttebbek, mert őket foglalkoztatták a társadalmi problémák, azért voltak; a hippik viszont próbáltak teljesen kívülállók lenni, és nem foglalkozni a világgal...

2014. jún. 12. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!