Más korban volt divat ez a kettő. Meg amúgy is külnbözik a nézetük.
Hippik nézete az volt, hogy békében élnek a természettel, elfüvezgetnek, egy nagy családot alkotnak, és 3 akkordból álló fülbemászó zenéket hallgatnak.
Punkok pedig erőszakkal akarták megmutatni a világnak, hogy ők valakik, sohasem akartak békét.
Kicsi off: az eredeti skinhead mozgalomra nem jellemző az erőszak...mondjuk a punkokra se...
Egyébként én punk vagyok, legjobb barátom hippi - de az az "igazi", aki kb olyan, mintha 50 évvel ezelőttről pottyant volna ide...És mi nagyon jól megvagyunk, a legfőbb különbség az, hogy a punkok erőteljesebben, más nézetekkel lázadnak, de igazából a két csoport nem hinném, hogy utálja egymást...Mivel a hippi mozgalomnak köszönhető a rock kultúra nagy mértékű elterjedése, és a rocknak köszönhető a punk mozgalom kialakulása is bizonyos mértékig, szerintem nonszensz, hogy utálják egymást...
Más korszakban lázadoztak amúgy is, igazából mindkét mozgalom eléggé eltűnőben van...
Legjobb barátom a köztünk lévő különbséget úgy szokta megfogalmazni, hogy én "továbbhaladtam a lázadás útján, míg ő megállt", aztán mindig hozzáteszi, hogy nem feltétlen jó irányba indultam...
Egyébként szerintem a punkok társadalmilag sokkal kötöttebbek, mert őket foglalkoztatták a társadalmi problémák, azért voltak; a hippik viszont próbáltak teljesen kívülállók lenni, és nem foglalkozni a világgal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!