Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért általánosítják a cigányo...

Mxxx kérdése:

Miért általánosítják a cigányokat?

Figyelt kérdés
Az ember anélkül, hogy megismerné pl. a cigány osztálytársát, már általánosítja és beszól neki. Tapasztaltam ezt az osztályomban is. Van egy-két roma, akik teljesen normálisan viselkednek, jók a jegyeik is és viccesek, tehát pozitív irányba húzzák az osztály közösségi "szintjét" . Ennek ellenére van két-három személy akik elég feltűnően mutatják ki a rasszizmusukat, tehát órákon is hangosan beszélnek ilyesmiről is, és ha a cigány kérdésről van szó, akkor elég általánosító dolgokat tudnak mondani. Többször volt ilyen, és látszott a roma osztálytársaimon hogy zavarja őket de nem szóltak elöször. Aztán telt az idő, és egyik ilyen alkalommal, visszaszóltak neki hogy fejezze be és ne általánosítson mindenkit, mert ő sokkal rosszabb mint egy cigány. Erre visszakapták hogy "büdös cigány" vagy, te itt ne szólalj meg. Kb ezt mondta, ez volt a lényege. Mi a véleményetek erről? Meg általában a cigány kérdésről?

2014. jún. 1. 23:54
1 2
 11/14 mnonsterboy124 válasza:

Hát én cigány vagyok. Mi szerintem (én és a családom, közelebbi rokonaim) nem viselkedünk "így". Nem őrzünk semmiféle roma hagyományt, és nem gondolom, hogy másként élnénk, mint a nem romák. Igaz a mi közelûnkben cigányok inkább csak a rokonaink voltak, mások nemnagyon, de nem ettől függ ez szerintem. Ha valaki aljas akkor bárhol aljas..

Most akkor én nem vagyok cigány, mert nem "úgy" viselkedek? Vagy mi? Észre kellene már venni, hogy bizony vannak normális romák is, csak az fel sem tűnik !?

2014. júl. 1. 21:34
 12/14 anonim válasza:
De. Ezért írtam az 1%-ot, Te ezek szerint benne vagy. De 99%-otokból példaképet kéne állítagni, a miskolci gyors elé...
2014. júl. 2. 15:38
 13/14 mnonsterboy124 válasza:
Ez viszont igaz...
2014. júl. 2. 16:12
 14/14 anonim válasza:
Remélem ez a faj kihal.Ezzel a mondatommal elárultam, rasszista vagyok.Miért?Mert eddig egy intelligens cigánnyal sem találkoztam, csak a büdös,retkes,lopós fajtával.És én a saját tapasztalataim alapján ítélkezem, nem a szennycsatornák által sugárzott szarok által.Szóval ezeknek nem Európában a helyük, és remélem egyszer megszűnik a kis rétimagyarok gyártása.Gott mit uns!
2014. júl. 17. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!