Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért általánosítják a cigányo...

Mxxx kérdése:

Miért általánosítják a cigányokat?

Figyelt kérdés
Az ember anélkül, hogy megismerné pl. a cigány osztálytársát, már általánosítja és beszól neki. Tapasztaltam ezt az osztályomban is. Van egy-két roma, akik teljesen normálisan viselkednek, jók a jegyeik is és viccesek, tehát pozitív irányba húzzák az osztály közösségi "szintjét" . Ennek ellenére van két-három személy akik elég feltűnően mutatják ki a rasszizmusukat, tehát órákon is hangosan beszélnek ilyesmiről is, és ha a cigány kérdésről van szó, akkor elég általánosító dolgokat tudnak mondani. Többször volt ilyen, és látszott a roma osztálytársaimon hogy zavarja őket de nem szóltak elöször. Aztán telt az idő, és egyik ilyen alkalommal, visszaszóltak neki hogy fejezze be és ne általánosítson mindenkit, mert ő sokkal rosszabb mint egy cigány. Erre visszakapták hogy "büdös cigány" vagy, te itt ne szólalj meg. Kb ezt mondta, ez volt a lényege. Mi a véleményetek erről? Meg általában a cigány kérdésről?

2014. jún. 1. 23:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
11%
Hát itt a háttérben az evolúció van, kicsit előrébb a pénz, a felszínen meg a bőrszín, meg a Jobbik.
2014. jún. 2. 00:27
 2/14 anonim válasza:
61%
Nekem is volt cigány osztálytársam, és soha nem bántotta egyikünk se. A te esetedben azt tudom mondani, hogy a kérdés feltevése maga is rasszista bizonyos formában. Nem érdemel a cigány speciális bánásmódot. Járjon el ugyanúgy, ahogy bárki eljárna bármilyen sértés esetén. Szóljon a tanárnak, vagy ha van vér a pucájában, akkor üssön vissza.
2014. jún. 2. 00:37
 3/14 anonim válasza:
69%
Pár éve még én is azt hittem, hogy léteznek normálisan viselkedő cigányok, de azok csak túl fiatalok még, várj egy pár évet és utána gondold át még egyszer.
2014. jún. 2. 01:25
 4/14 anonim ***** válasza:
81%
majd akkor mondd ha tesin meglopnak.
2014. jún. 2. 08:53
 5/14 anonim ***** válasza:
31%

Én utálom mikor ezzel a Liberális dumával jönnek:"Kivétel".

Tudod:A kivétel erősíti a szabályt!

Ez mind szép és jó hogy az a pár sárvérű nem lop,csal vagy hazudik...Majd várd ki a végét...De,a többi mind tolvaj,buta "ember"!A vér kötelez!

És hagy Cigányoznak má'!!!Hiszen ITTHON vannak!

2014. jún. 2. 13:16
 6/14 anonim ***** válasza:
71%
Miért általánosítják a csótányokat? Nem mindegyik kártevő! Különösen a döglött teljesen szelíd.
2014. jún. 3. 20:57
 7/14 anonim ***** válasza:
55%

Egyetértek az egyik előttem szólóval. Sértések elhangzanak. Valakit cikiznek, mert kövér, mert pattanásos, mert diszlexiás, mert balkezes, mert szőke, mert rendőr az apja, mert falusi, mert raccsol, mert okos, vagy mert történetesen cigány. Panaszolja be vagy vágjon vissza. Ahogy a kövér, a szőke, a falusi stb. tenné. Engem Felvidéken azért csesztetnek, mert magyar vagyok. Három mondattal odapörkölök nekik, aztán csend van. Mélyen lesz@rom, hogy aztán ki milyen módon általánosít.

Aki ok nélkül cikiz egy másik ember, az bunkó. Bunkókra meg kár pazarolni a gőzt.

Nincsenek illúzióim, ismerem a cigányokat, jobban, mint kéne. De ha van egy az ezerből, akiből lenne valami, én ne adjam meg neki az esélyt?!

2014. jún. 7. 20:41
 8/14 anonim ***** válasza:
Nem kell az embereket egy kalap alá venni. Nem mindenki egyforma.
2014. jún. 14. 21:04
 9/14 anonim válasza:
Én megismertem a 4 cigány osztálytársamat 1.lopott 2.cigizett,ivott 3.neki ment a tanárnak 4.mindenkivel kötekedett
2014. jún. 23. 23:14
 10/14 anonim válasza:

1. Elvileg az általánosítás helytelen.

2. A magyarországi cigányproblémát a leghatékonyabban általánosítással lehetne megolani, de ilyen megoldás még sok évig nem lesz, talán soha, sajnos. 99%-uk bűnöző, drogos, tolvaj, gyilkos, erőszaktevő, öregembereket leütő és kiraboló vagy "csak" segélyen, a TE és az ÉN pénzemen magát fenntartó ingyenélő stb. Lehet az az 1% megszívná, de ennek az 1%-nak a többszöröse, rendes dolgozó magyar ember problémái megoldódnának. Megoldáson értem azt, hogy kijelölnek egy területet, ami a "cigányok országa" lenne és onnan senki se jöhetne ki, oldják meg a maguk "kultúráján" belül a megélhetést. Vagy tőlem meg is dögölhetnének, nekem mindegy csak már mennének el. Tőlem lehet tök király életük is, csak ne itt.

2014. júl. 1. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!