Hogyan lehetne mentalitást váltani?
Sok ember állandóan azt lesi, hogy "na hogyan tudom kiügyeskedni, hogy jól járjak, de azért ne kelljen olyan sok dolgozni" (munkában dolgozni, beadandón dolgozni, házit megcsinálni stb...); azt mondogatják hogy "minek csináljam meg rendesen, úgyse lesz jobb", "de hát mit tudok tenni?", aztán a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" c. történet, meg "bezzeg a Kis Pista", "de az is lopott/csal/hazudott"; "leszarom a többit, csak nekem legyen jó" és még sorolhatnám.
Gondolom, nem csak én találkoztam már ezekkel a... jelenségekkel. És remélem, hogy nem csak engem zavar ez a fajta "felfogás". Szerintetek hogyan kellene ezt tartósan megváltoztatni? Hogyan kellene becsületesebbé, őszintébbé, pozitívabbá és céltudatosabbá tenni az embereket? Hol kell elindítani a folyamatot?
Véleményeket és ötleteket kérek szépen, kulturált keretek között természetesen. Ha kérhetem, akkor ne keverjük bele a politikát (arra ott van a politika kategória), aki meg nem tud érdemlegesen hozzászólni, csak kötekedni, az inkább ne is írjon semmit!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!