Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne mentalitást...

Hogyan lehetne mentalitást váltani?

Figyelt kérdés

Sok ember állandóan azt lesi, hogy "na hogyan tudom kiügyeskedni, hogy jól járjak, de azért ne kelljen olyan sok dolgozni" (munkában dolgozni, beadandón dolgozni, házit megcsinálni stb...); azt mondogatják hogy "minek csináljam meg rendesen, úgyse lesz jobb", "de hát mit tudok tenni?", aztán a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" c. történet, meg "bezzeg a Kis Pista", "de az is lopott/csal/hazudott"; "leszarom a többit, csak nekem legyen jó" és még sorolhatnám.

Gondolom, nem csak én találkoztam már ezekkel a... jelenségekkel. És remélem, hogy nem csak engem zavar ez a fajta "felfogás". Szerintetek hogyan kellene ezt tartósan megváltoztatni? Hogyan kellene becsületesebbé, őszintébbé, pozitívabbá és céltudatosabbá tenni az embereket? Hol kell elindítani a folyamatot?

Véleményeket és ötleteket kérek szépen, kulturált keretek között természetesen. Ha kérhetem, akkor ne keverjük bele a politikát (arra ott van a politika kategória), aki meg nem tud érdemlegesen hozzászólni, csak kötekedni, az inkább ne is írjon semmit!

2014. máj. 30. 15:25
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de én si észrevettem ezt, és engem is zavar. Én arra jutottam, hogy ilyen dolgokban nekem nincs annyi cselekvésterem, befolyásom, nevezd, ahogy jobban tetszik, hogy globális mértékben, az egész társadalomban bármit tehessek, ez inkább a média felelőssége lenne, meg azoké, akiket vakon követnek az emberek (pl az üresfejű celebek, meg a mindenkinél okosabb megmondóemberek). Én annyit tudok tenni, hogy én magam nem viselkedem így, és a közvetlen környezetemet is igyekszem szelíden ebbe az irányba tolni. Pl amikor valaki ilyeneket mond, akkor megpróbálom meggyőzni arról, hogy ne így viszonyuljon a kérdéshez, illetve én magam igyekszem pozitívabban nézni a világot, mert azt gondolom, hogy nem csak a rossz "ragadós". Próbáld ki, hogy rámosolyogsz emberekre. Sokkal több fog rád is visszamosolyogni, mint ha csak simán rájuk nézel. Nyilván primitív a példa, csak próbálom valamivel szemléltetni az elméletemet. :)
2014. máj. 31. 19:52
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! A mosolygós-módszer tényleg bejön :)
2014. jún. 3. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!