Szerintetek megérné sulit váltani?
Egy nagyon jó, erős, jó hírű gimibe járok, imádom a tanárokat, a sulit, viszont az osztályt és a társaságot amiben vagyok, azt nem. Nincs semmi osztályközösség, klikkekben vagyunk. Akikkel ebben az egy évben voltam, ők nagyon mások mint én, nem járnak bulizni, stb. kicsit gyerekebbek még úgy érzem, és velük lenni olyan érzés, mintha egy ketrecben lennék, vagy nem kapnék levegőt. Mivel az osztálybéli "legjobb barátnőmmel" összevesztem év közben, ezért egy olyan lány mellett ülök, akivel egyáltalán nem vagyunk ugyanazon a hullámhosszon, és ez nagyon feszélyez, pedig próbáltam már... Egyszerűen az, hogy nyáron ilyen-olyan társaságokkal, emberekkel, közeli barátokkal mennyire jól éreztem magam, az összehasonlíthatatlan a sulis életemhez képest. Úgy érzem jobb lenne egy új osztályban, új társaságban, ahol az lehetek aki vagyok, és nem kell folyton azon törekednem, hogy ne másnak lássanak..
15L (tizedikbe megyek)
Csak az osztály miatt nem hagynék ott egy olyan iskolát, amit szeretek, a tanárok is jók...
Egyáltalán nem biztos, hogy máshol is jó lenne az oktatás és a tanárok ÉS még az osztály is. Ez egy nagyon ideális álomkép.
El kell döntened, mi a fontosabb: a jövőd, vagy, hogy legyen kivel bulizni járni. Számomra nem lenne kérdés (sőt: ugyanilyen helyzetben nem volt kérdés), hogy a jövőm a fontosabb.
Mondjuk én fordítva voltam: bulizós, öltözködős, sminkelős... osztálytársakkal, akikkel semmi közös témám nem volt, mert én színházba jártam, olvastam, nem buliztam... Na és? Iskolán kívül megtaláltam a barátaimat, az iskolába meg tanulni jár az ember, nem szórakozni. Persze ettől még nem voltam rosszban senkivel, beszélgetni tudtam... Nem érdekelt, hogy iskolán kívül nem járunk össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!