Ha most ide hoznánk pl. az USÁ-ból egy embert, hogy éljen Magyarországon, akkor az átvenné a magyar mentalitást vagy megmaradna amerikai mentalitásánál?
Arra vagyok kíváncsi, hogy ha ide költözne Magyarországra egy amerikai ember az USÁ-ból, akkor egy idő után ő is olyan lenne mint mi magyar emberek,hogy megdöglött az én tehenem, dögöljön meg a szomszédé is, vagy ez genetikailag van belénk magyarokba kódolva vagy pedig, azért lettünk ilyenek, mert a szüleink ilyennek neveltek?
És ha tegyük fel, egy magyar gyereket USÁ-ban nevelnek fel, az is ilyen mentalitású lesz mint a Magyarországon felnőtt gyerekek?
Irigykedés.A magyar ember imád búsulni az saját sanyarú sorsán, még mindig siratja a mohácsi csatát és a Rákóczi-szabadságharcot, nem képes túltenni magát Trianonon, hogy aztán valami konstruktív nemzetmentő stratégiát dolgozzon ki. Furkálódás.Széthúzás. Pesszimizmus.Bürokrácia.
"Ha nekem rossz, akkor másnak is legyen rossz",
"Ha másnak jó, akkor próbáljuk meg elintézni, hogy ne legyen neki jó", a "bezzeg a régi időkben"-jellegű nosztalgiára, valamint a "na, majd ha ez, meg az történik, akkor"-jellegű, teljesen meddő filozofálgatásra.
Szerintem te még nem éltél külföldön.
Éltem már néhány országban össz 20évet és mindenhol ilyenek az emberek. Nem kell ehhez alkalmazkodnia senkinek.
"...ha ide költözne Magyarországra egy amerikai ember az USÁ-ból, akkor egy idő után ő is olyan lenne mint mi magyar emberek..."
Nem. De a gyereke minden bizonnyal átvenné ezt a nemes magyar szokást.
"vagy ez genetikailag van belénk magyarokba kódolva vagy pedig, azért lettünk ilyenek, mert a szüleink ilyennek neveltek?"
Nem, a szülők nevelik ilyennek a gyerekeket, valamint a környezet teszi ilyenné a népet. Gondolj bele, már a Himnusz is belekódolja a szerencsétlen gyerekbe, hogy mekkora egy csődtömeg ez az ország! Holott nem, csak éppen a sz@r eseményeket neveljük bele a fiatalokba, pedig vannak a magyar történelemnek nagyon sikeres időszakai is. Ez van, szeret a magyar búsulni.
"És ha tegyük fel, egy magyar gyereket USÁ-ban nevelnek fel, az is ilyen mentalitású lesz mint a Magyarországon felnőtt gyerekek?"
Egy gyerek személyisége nagyon könnyen változik. Egészen biztos vagyok benne, hogy tökéletesen átvenné az amerikai pionír mentalitást.
te idiota vagy ...mia f....ról beszélsz teitt
A MI VALAGUNKAT RÚGTÁK SZÉT ÁLLANDÓAN ÉS MIVOLTUNK A BRÁNER szivott végén mindig.ÖCSÉM TANÁR VAGY TE vmi a ló....FSZ ?
a mi himnusznukon csak sirni lehet sajnos
olyan siralmas gyászos és nyomorúlt minta nemzetünk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!