Akik itt, az oldalon primitívek és rosszindulatúak, azok az életben is azok?
Nem mindegyik
van aki csak a neten mer kötözködni névtelenül
Sajnos, nagyon sok ember a való életben is irigy és rosszindulatú...
Csak itt a névtelenség és arctalanság mögé rejtőzve bátrabban mocskolódik, a valódi életben ezt csak sunyin, hátulról meri megcsinálni.
Valószínű az életben is kiad az ember,ha hülyeségeket magyaráznak neki,ha a nyilvánvalót(például egy törvénycikkelyt idézve)mondva,tovább erősködnek,hogy de hát nem így,nem úgy,esetleg pofátlanul provokálnak.
Én pl a "való világban "se szeretem,ha hülyére vesznek és bizony nem hagyom szó nélkül.
"Akik itt, az oldalon primitívek és rosszindulatúak, azok az életben is azok?"
Igen. Miért lennének mások? Más kérdés, hogy aki itt nagyon vagány és bunkó, az odakint valószínűleg jóval udvariasabb, mert nem kockáztat egy valós konfliktust.
"Ez csak egy oldal és itt mindenki az lehet, aki akar?"
Igen, ilyen az internet.
"Vagy ez egyben a valóság is és az a sok rosszindulatú ember ilyen a való életben is?"
Ez is a valóság. Az utcán az emberek megjátsszák magukat. Itt magukat adják. Persze mindenkinek sok önmaga van szituációtól függően. Itt megismerhető az egyik. Az utcán a másik. Barátok közt egy harmadik, a főnök előtt egy negyedik. De ezek között mindig van némi összefüggés.
"Mert hiába hagyom el, borzasztó elkeserítő, hogy a virtuális valóságon kívül is ilyenek az emberek, hisz akkor kire lehet számítani?"
Nem elkeseredni kell, hanem tudomásul kell venni, hogy ilyenek az emberek. Láthatod, milyen hasznos az internet, hogy ennyit megtanultál az emberekről, amit internet nélkül talán ma se tudnál.
Nekem a kedvenc témám ennek a megfigyelésére egyébként a hajléktalanok. Mihelyt a hajléktalanok szóba kerülnek, ez vonzza a pszichopatákat, hiszen a hajléktalanok egy olyan csoport, amit divat gyűlölni, és elég kockázatmentesen lehet szidni őket. Olvastam már olyat is internetes fórumban, hogy vadászoknak agyon kell őket lőni, meg trágyává kell őket őrölni stb. És ez elég érdekes volt, tudni, hogy nap mint nap olyan emberek között élek, akiknek 10-20 százaléka szerint pl. a hajléktalanokat ki kell irtani.
"Kik lesznek azok, akiket még a jóindulat, tolerancia és békesség vezérel?"
Azért léteznek törvények, hogy az emberek akkor is elfogadhatóan viselkedjenek, ha gonoszak. A törvények lényege az, hogy az emberek a saját érdekükben fognak jól viselkedni. Ha jók a törvények, akkor puszta önzésből betartják őket. A jogállamban az a zseniális, hogy nem kellenek jó emberek ahhoz, hogy jól működjön. Ahogy a kapitalizmus mögött is az a nagy gondolat, hogy ha jó a rendszer, akkor az emberek önzésből fognak egymásnak hasznot hajtani.
"ez az oldal mekkora mértékben tükrözi az emberek valódi személyiségét"
Jól tükrözi az egyik oldalukat. De mindenki sokoldalú bizonyos mértékig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!