Elvileg jó viszonyban vagyunk a szomszéddal, ti megengednétek neki, hogy villanypásztorral szelje át a kerteteket és legeltesse a lovait hátul?
Én a következőt csinálnám:
Először is eldönteném, h az a telekrész mennyire kell most nekem, vagyis hogy a rá vonatkozó terveimet mennyi idő alatt tudom megvalósítani.
Amennyiben az még nem áll a küszöbön, és az a telekrész valóban a tietek (nekem nem derült ki egyértelműen, mert fura, h valaki a más telkét használja, de ez lehet, h csak az itteni viszonyok miatt furcsa nekem, mert itt ilyen eszébe nem jutna senkinek), naszóval, ha az tényleg a tiétek és ő eddig is használta, akkor fel kéne mérni annak a területnek a pontos nagyságát, utánanézni a neten vagy inkább a környéken az áraknak, és - kiadni neki bérbe. Pénzért. Jó kemény magyar forintért. Ugyanis ilyenkor ez a szokás, csak lehet, h ti nem tudtatok erről még. Ez egy bevett és működő dolog - és általános szokás! -, h valaki kiadja a telkét vagy annak egy részét másnak, akár legeltetésre, akár kaszálásra, akár bármire - pénzért. És nem ingyen.
Sztem ez lenne a megfelelő, teljesen korrekt és feszültség nélküli megoldás. És abban a pillanatban kiderül, h csak kihasználni akar-e benneteket (sztem amúgy igen). És ti szabjátok meg az árat. Ő ugyanis így ingyen jut hozzá a lovai számára a takarmányhoz, ami neki nagyon de nagyon komoly anyagi hasznot jelent (nézz utána, mennyi eszik egy ló naponta, azt szorozd fel a lovai számával, bár elég egyértelmű, h nagyon jó terület lehet, ha a lovait ráengedi). Tehát ezt az anyagi hasznot fordítsátok a saját javatokra.
Én ezt tenném. Ha meg ebbe nem megy bele, akkor egyszerűen ki kell onnan rúgni, ugyanis jogilag jelenleg folyamatos birtokháborítást követ el.
Az pedig nem békesség, mikor a szomszéddal csak úgy van béle, h rámkényszeríti az akaratát, én meg a konfliktus elkerülése miatt nem merek visszaszólni.
Kérdezzetek utána szerintem, ebből jó pénz jöhet. Ha nem tőle, akkor mástól is akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!