Elvileg jó viszonyban vagyunk a szomszéddal, ti megengednétek neki, hogy villanypásztorral szelje át a kerteteket és legeltesse a lovait hátul?
Mi nem használjuk a hátsó részt, de idén tavasszal lebontottuk a régi kerítést. Örültünk, hogy végre átlátható a telek már, szinte mint egy birtok.
Erre most tavasszal jött a "jószomszéd" közölte, hogy miért bontottuk le a kerítést, kihúzott egy villanypásztort és odaengedte a lovait.
De hozzátette, hogy szóljunk, ha zavar minket. Igazából olyan arrogáns kiállással csinálta, hogy nem akartunk "összeveszni" vele ezen, ezért nem szóltunk inkább, de mi szeretnénk már az egész kertet használni, és később gyümölcsfákat ültetni hátra, rövidre nyírt gyeppel.
Ő amúgy azzal érvelt, hogy a lovak lerágják a füvet és elég nagy területről van szó, mi úgyse tudnánk kaszálni.
Engem zavar, hogy egy elektromos kerítés szeli át a kertünket, ami gyakorlatilag egy virtuális false telekhatár. Hogyan oldjuk ezt meg konfliktus, sértődés nélkül, vagy ti ilyen esetben nem is foglalkoznátok ezzel? Végülis területről van szó, ami elég sokat is ér...
Köszönöm a válaszokat. A méhkaptáron felnevettem. :)
Konkrétan vagy 100 méternyi kerítés kellene karókkal. (vadrács is megtenné) amire nekünk most nincs keretünk, de ezzel nem illik visszaélni.
Szóval a szomszédnak kellene bekaróznia odáig a villanypásztort szerintem a saját költségéből. Nem? Én egyenlőre nem akarok neki szólni. Anyós telkéről van szó, a barátnőmmel, fiatal házasokként csak terveztünk a területre és karban tartjuk. Szóval minket zavar. Anyós is szólt, de mivel nem az enyém a telek, hanem a barátnőmé tulajdonjogban, így én bele sem szólhatnék. Szóval jó bonyolult helyzet.
Természetesen az anyós is szólt a lovásznak, a barátnőmnek sem tetszik a dolog és nekem sem.
Ja igen, most meg persze felhúzta a villanypásztort a telkünkön keresztül, ha meg szólunk majd, hogy át kéne rakni, úgysem lesz ideje rá gondolom.... biztos ezzel jön majd.
Ha meg lebontjuk a vezetéket (főleg, h áram alatt is lesz) akkor meg az lesz, hogy a mi bajunk, hogy megint szétszedtük.
Montad, hogy gyümölcsöst szertnél, ez is rengeteg pénz.
De ha most szólsz neki, hogy ősszel szertnél elültetni mondjuk 10 db gyümölcsfát, akkor biztos hogy addigra tesz valamit, odébbviszi a drótokat. Egyszerre úgyse tudjátok betelepíteni az egészet, tavasszal megint leraktok 10 fát, előbb-utóbb úgyis megunja a költözködést a villanypásztorral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!