Jól értelmezem az "Aki kíváncsi, hamar megöregszik"- mondást?
Az az elképzelésem, hogy ennek az a mélyebb értelme, hogy az olyan ember, aki következetesen mindennek tudni akarja a miértjét és mindenen elgondolkozik, az előbb-utóbb az élet olyan nagy igazságaira bukkan, hogy "öreg lelkűvé" válik, vagyis koravénné, vagyis mondjuk a korához képest túl tapasztalttá. Szerintetek jól látom? (Tudom, hogy nagyon túlbonyolítás szaga van, de szerintem érdemes elgondolkodni rajta, én látok benne logikát.)
17/f
Meglehet.
Bár szerintem ez inkább csak amolyan "jó tanács".
Kb. annak a szinonimája, hogy semmi közöd hozzá. Csak udvariasabb.
Jól mondod. legalábbis ha hihetek a magyartanáromnak.. még régebben megkaptuk háziként h gondolkodjunk el ezen a mondáson és abban maradt az osztályunk h ez a legértelmesebb megközelítés
17/l
dehogy.. aki túl sokat kíváncsiskodik, hamar megüti az orrát.
meghal. ilyesmi.
Én arra szoktam még gondolni, hogy ha mindig csak azzal töltöd az idődet, hogy mások után kutatsz, és kiakarsz deríteni mindent, akkor nem jut idő a saját dolgodra, és egyszer csak azon kapod magad, hogy sehol se vagy, és már "megöregedtél." Csak így eltúlozva. :)
De a te elméleted se rossz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!