Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha utcán kiakarnak rabolni...

Ha utcán kiakarnak rabolni akkor jobb, ha oda adom azt, amit kérnek?

Figyelt kérdés
Van egy könyvem, amiben vannak önvédelmi fogások, ha késsel, meg pisztollyal kiakarnak rabolni, hogy lehet lefegyverezni...stb. És mondja, ha késsel támadnak, akkor probáljuk meg kirugni a kezéből és hasonlókat. De, azt írja, hogy ha látjuk az illetőn, hogy nem viccel, akkor adjuk oda amit kér, mert nem jó meghalni olyan dolgokért, amiket tudunk pótolni. És most nem értem, egyfelől megmutatja, mondja mit tegyünk, másfelől, meg jobb ha oda adjuk azt amit kérnek, mert megölhetnek. Most akkor melyiket kell tenni?
2009. dec. 27. 12:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
a közelharc az mindig kétesélyes, ha pedig nála bökő van, vagy skuló, akkor 50% esélyed van rá, hogy meghalsz. azt kockáztatni egy mobilért, vagy egy ájpodért nem éri meg.
2009. dec. 27. 12:05
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
én odaadnám mindenemet,amit kér,csak hagyjon békén
2009. dec. 27. 12:06
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Első a futás, ha az nem jön be, akkor marad a bunyó vagy a megadás. Helyzete (és az arányok) válogatja, egy belőtt narkóssal szemben könnyebb mind a futás, mind a küzdelem, mint egy normál tudatállapotúval szemben. Különben könyvből nem érdemes ilyesmit nézegetni, le kell járni edzésre, úgyis csak ott tudod megtanulni - szerintem :)
2009. dec. 27. 12:10
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Oda kell adni mindent szerintem, de ha nem a pénztárcádban hordanál 20000 Ft fölötti összeget hanem valahol máshol (övzsebben, vagy a nyakadba akasztasz valami kis szütyőt) akkor nem fogod félteni a pénztárcádat annyira.
2009. dec. 27. 12:27
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

OFF: én arra lennék kiváncsi hogy ha ilyenkor önvédelemből "véletlenül" megöljük a támadót, na akkor mi van? (jogi szempontból)

mert ha ezt tudjuk akkor elgondolkodtató lehet hogy megadás vagy ellentámadás..

2009. dec. 27. 12:30
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem lehet erre a kérdésre így elméletben válaszolni. A helyzettő függ. De olyan sose legyen, hogy te előre eldöntöd, hogy védekezni fogsz, mert ezt írta a könyv, vagy ezt tanácsolta valaki. Ezt mindig csak azt adott helyzetben lehet pillanatok alatt felmérni és eldönteni. Mondjuk nekem is az első ösztönöm a menekülés, ha lehet...
2009. dec. 27. 12:39
 7/12 anonim ***** válasza:

ha te ölöd meg a támadót, akkor sitt, vagy ha okozol neki komolyabb sérülést, akkor perelhet, téged meg visznek. szóval hacsak nem vagy képzett harcművész, nem érdemes ellenállni, mert akkor tényleg vagy te maradsz ott, ami nem jó, vagy ő, de neked az sem jó.

a magyar törvények elég bénák ebből a szempontból, hiába ő támadott meg, ha te okozol neki sérülést, rajtad meg nincs, akkor téged vesznek elő.

2009. dec. 27. 12:40
 8/12 anonim ***** válasza:
75%

könyvből nem lehet önvédelmet tanulni, és ez a kést kirúgjuk a kezéből meg baromság. Jó eséllyel el sem találod a rúgással, vagy simán szétvágod lábad, ha nem vagy képzett.

Alapból minden önvédelmi tréning meg minden alapja, hogy ha csak lehet, kerüld az összecsapást, ha meg kés meg fegyver van nála, akkor fuss. Ha erre nincs lehetőség, akkor még mindig jobban jársz, ha odaadod, amit kell, mint ha Rambonak képzelnéd magad, mert könnyen megeshet, hogy ebből a filmből számodra nem lesz folytatás. Ha valami miatt ez sem megoldható vagy elég, akkor marad az önvédelem, amit ismételten mondom, ne könyvől akarj megtanulni.

2009. dec. 27. 13:08
 9/12 anonim válasza:
magyarországon nem annyira érvényesül ez az "önvédelem" kifejezés, mert lehet hogy megvéded magad de ha kicsit is eltúlzod(ami teljesen érthető) és valami nagyobb sérülést okozol téged büntetnek meg, sőt ha egy bizonyos etnikai csoporthoz tartózó egyén támad meg, íratlan törvény hogy feljelenthet, ő megússza te meg mész a sittre vagy fizethetsz...
2009. dec. 27. 15:13
 10/12 anonim válasza:
13.08 nagyon jól válaszolt. Régen tanultam harcművészetet. Mesterem mutatott egy szuper technikát pisztolyos támadó ellen: jobb kéz a magasba, utána meg a bal:) Neked 1- 1.5 méterre kell rúgni a pisztolyig, neki 1 cm meghúzni a ravaszt. Eszedbe ne jusson egy ilyennel harcolni. Ha teheted fuss, ha nem, akkor adj oda mindent! Remélem soha nem kerülsz ilyen helyzetbe!
2009. dec. 28. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!