Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az erdélyi magyarok miért...

Az erdélyi magyarok miért néznek le minket pestieket?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 28. 09:22
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom a Bpestiek meg lenézik a falusiakat. Hogy mire föl ki tudja. Azért mert nálunk nincs mozgólépcső még nem vagyunk bunkók.
2014. ápr. 28. 12:27
 12/25 anonim válasza:
70%
A kérdezőnek igaza van , vannak erdélyi magyar barátaim ( én miskolci vagyok) és folyton hallom hogy a pestieket látni se akarják.
2014. ápr. 28. 12:51
 13/25 anonim ***** válasza:
43%
Pesten sok a kommunista, a kommunisták meg nemzetellenesek, tehát nem ismerik el a határontúliakat magyarnak. Nekem sem tetszenr a helyükben.
2014. ápr. 28. 12:55
 14/25 anonim ***** válasza:

Kérdező! Ismered a hamis videó fogalmát? Na és hamis hírterjesztést? Na és a hamis általánosításokat?

Itt mindössze ezekről van szó. Nagy vonalakban nem "erélyi" "pesti", "vidéki", "magyar", vagy egyéb nézi le a másikat, hanem az elfogult tudatlan ember, akár erdélyi, akár pesti, vidéki, magyar, vagy más. Mégpedig azért, mert nem létező sikereihez ettől remél némi muníciót. Persze itt se szabad általánosítani, vannak békés, szerény és minden segítséget megérdemlő tudatlanok is.

2014. ápr. 28. 13:10
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező:

Erdélyi magyar vagyok, de nem nézlek le. Te eddig hány erdélyi magyarral találkoztál? Gondolom, hogy többel mint néhány százzal nem, de ettől függetlenül kijelented, hogy az 1.200.000 magyar lenézi a pestieket?

2014. ápr. 28. 13:28
 16/25 A kérdező kommentje:

Értem én, h mindenki egyből azzal jön, h ne általánosítsak. De a jelenség mindenkinek ismerős. Miért nem erről beszélünk?

Például a linkelt videó is nagyon jó példája a dolognak, de nekem is voltak hasonló tapasztalataim sajnos.

2014. ápr. 28. 14:08
 17/25 anonim ***** válasza:
51%

Budapesten igen sok a liberális, baloldali,kommunista, nemzetellenes, világpolgár.

Kérdező:

-Mit gondolsz a határon túli magyarokról?Szerinted léteznek vagy csak hülye nacionalisták találták ki és nincsenek is külhoni magyarok csak románok, szlovákok?

-Mit gondolsz a Trianoni békeszerződésről?Igazságos volt, ugye?

-Mi a véleményed magyarokat érő jogsértésről?Vagy szerinted nem is létezik ilyesmi és ezt is csak soviniszták találták ki?

2014. ápr. 28. 14:32
 18/25 anonim ***** válasza:
85%
#17: Figyelmeztetlek arra, hogy itt már te is általánosítsz. Attól még nem lesz valaki magyarellenes attól, hogy úgy gondolja, hogy az erdélyi magyarok lenézik a pestieket.
2014. ápr. 28. 15:15
 19/25 anonim ***** válasza:
74%
Ebben az országban évek óta az a varázsszó: határontúli magyar. Az összes tehetségkutató, mindent tévéműsor nagy sztárjai a határontúliak, kapnak pénzt, támogatást, nyugdijat, cserébe a mi sorsunkról ők döntenek (mi közük a mi parlamentünkhöz?), pedig ebben csak kibicek lehetnek. Ha határonbelüli vagy, elvették a rokkantságodat, miközben a rokonod egykori szovjet szerződésre hivatkozva Kárpátalján magyar nyugdijat kap (és nem 23 ezret!). A határonbelüli senki, hallgass a neve, minek neki a nyugdij? Ilyenek miatt utálják annyian a határontúliakat.
2014. ápr. 28. 15:24
 20/25 anonim válasza:
Szerintem nem csak az erdélyi magyarok.
2014. ápr. 28. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!